Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 6

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns goldstück spune:

Helo fetele, am intrat sa recuperez de citit. Hanna doarme si eu pe net, ce fain

Vreau sa va multumesc de rindurile scrise de ziua mea de nastere, MERCI

Va servesc cu o cafea si cu praji, SERVITI, VA ROG...

In rest miine avem control la dr, vedem ce face bb, inca nu stim ce o sa fie... inca ne mai tine pe surpriza...

O zi faina va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

buna fetele

Bianca-Andreea la multi ani!
sovietica am citit si eu povestea nasterii, foarte frumoasa... asa nastere vreau si eu . Din cate am observat si moasa mea tinde spre nasterea fara "ajutoare" deci o sa apelez la ele doar daca sunt durerile prea mari.
marci_mami si goldstück va asteptam cu vesti bune

pup burticile

Monica, fericita 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Te cred, ralutzy, eu pana acum nu stiam ca crema de barbierit a sotului miroase a ceva, ca de obicei nu mirosea a nimic...insa acum, pana si aia imi parea prea mult. O sa caut Bubchen, merci de pont.

Miha, merci ca mi-ai povestit, pe mine ma intereseaza. Eu am citit de ce zici tu ca ai trecut dupa ca ar fi hormonal, asemanator cu depresia post-partum, care si ea are cauze hormonale. Daca tin pana in 6 saptamani, tot e bine. Noroc ca la tine nu au fost ideile de intensitate mare si ca ti_ai pastrat controlul. Am o carte in care descriu exact, insa o am pe Kindle. Bine, nu te-ar interesa toata cartea, doar o parte din ea. Posibil sa o am si pdf. Despre ce fac hormonii in materie de depresii si alte stari, in sarcina si/sau dupa. Si ce se poate face. Dar este in engleza.
Merci de sfat cu cezariana, eu oricum cu Ilinca Gussi nici nu as putea sa fac la cerere, din cate stiu eu, sunt doctori care nu accepta la cerere, fac cezariene numai pentru motive intemeiate. Ilinca sigur e pro-nastere naturala - bine, nu iti refuza epidurala, daca vrei. Nici eu nu am curaj fara epidurala, e tare Sovietica.

Se gandeste cineva sa ia epi-no? Eu nu prea stiu ce sa fac, stau in cumpana.

14+

Mergi la inceput

dara76 e interesant epi-no din ce-am citit pe net. pana acum n-am auzit de el

Monica, fericita 18+

Mergi la inceput

Mona, am mai auzit si de gelul Dianatal, despre ala nu am apucat sa citesc, dar epi-no m-ar fi tentat. Ghinionul poate fi sa faci cu el si sa ai nevoie pe ultima suta de cezariana :) ca altfel chiar daca ti se face epiziotomie, macar cica ajuta la refacere. Dr. mea a zis sa-l iau numai daca nu costa prea mult, ca nu stie sa spuna daca ma ajuta sigur - dar de-aici am inteles ca nu face epiziotomie automat, sa se afle in treaba, ci numai daca e nevoie, ceea ce ma bucura.

14+

Mergi la inceput

Miha, am uitat sa zic ca eu te-am intrebat pt. ca credeam ca te.ai refacut greu fizic dupa cezariana. Am prietena care mi-a zis ca era un cosmar, mult timp, ridicatul din pat, de pe scaun, de pe toaleta, etc. dupa cezariana.

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Hai ca azi am aflat de la voi ceva foarte interesant! Dara, musai im iau un epi-no! dar vreau varianta mai ieftina, la 67 euro am vazut pe net.

Monna, ma bucur ca ti-a placut povestea nasterii, trebuie sa fii sigura daca esti dispusa sa induri durerile, ca de cele mai multe ori, cand vin durerile adevarate, e prea tarziu sa mai ceri epidurala. Eu am o vecina care a ramas cu pareza pe fatza pe o parte de la epi, si aceea a fost cireasa de pe tort in decizia mea. Dar de durut, cel putin la bb1, a durut nasterea rau, mai ales din cauza rahatului de oxitocina, administrat doar ca se grabea doctorul. M-am razbunat la bb2 :)

Miha, am citit cu interes povestea ta, foarte bine ai punctat diferenta intre nasteri, poate le-ai dat de gandit celor care vor ceza doar de teama. Teama e ok, izbanda e pe masura!

vai, nu mai pot sa scriu, mai vroiam sa zic ceva, dar urla picii.

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin: dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Da, se pare ca oxitocina provoaca asa cate o contractie neintrerupta, dispar pauzele dintre contractii.

Dar se spune ca oricum nasterile urmatoare ar fi mai usoare si mai rapide, dupa prima, cu travalii mai scurte, etc. Adica se spune prin carti zic, in sensul asta.

14+

Mergi la inceput

Eu din cate am vorbit pana acum cu midwife cica pot sa nasc si in apa daca vreau. Am vorbit doar asa pe scurt si mi-a prezentat doar cateva optiuni. Pe masura ce avanseaza sarcina o sa vorbesc cu ea mai mult despre subiectul asta si o sa ne decidem cum facem.
De ceza... am prietene care au nascut cu ceza si nu au avut nimic si am prietene care s-au chinuit tare cu recuperarea. Cel mai tare m-a marcat cazul prietenei mele cele mai bune care a nascut cu ceza si a avut multe de tras. A trecut si printr-o depresie urata... imi povestea ca dupa operatie pt ca avea dureri ii tot dadeau anestezie in perfuzie si s-a trezit dupa vreo 2 zile nauca de cap, nici nu stia pe ce lume traieste. Si de aici si socul pt ca nici nu-si vazuse bebele, cand l-a vazut (dupa 3 zile de la operatie) avea impresia ca nu e al ei, nu era constienta ca a nascut, de lapte nu mai spun ca nu avea.

Monica, fericita 18+

Mergi la inceput

Sovietica, unde ai vazut cu 67 eur epi-no? Merci :)

14+

Mergi la inceput