Clasa zero 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 8
gabitza2005 spune:
Eu ma gandesc ca odata cu mutarea clasei pregatitoare la scoala o sa se schimbe si programa.
Unele lucruri care se fac in clasa I se vor face la pregatitoare.
Copilul va face la pregatitoare liniute , bastonase, litere ......direct cu invatatoarea si asta este un avantaj. Copilul nu mai este bulversat de doua tipuri de predare/invatare.
In prezent educatoarele ii invata intr-un fel si invatatoarele altfel. De aceea eu nu vreau sa invete sa scrie cu educatoarea.
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claujro Programa scolara, numarul de ore...asta se asteapta. |
Si astea oare cind apar?
Am inteles ca unele gradinite au primit deja adrese de la inspectorat in care li se cer situatia copiilor si scoala catre catre opteaza. Si asta acum ... zilele astea.
BESTUTZA spune:
citat din mesajul lui gabitza2005 . Unele lucruri care se fac in clasa I se vor face la pregatitoare. Copilul va face la pregatitoare liniute , bastonase, litere ......direct cu invatatoarea si asta este un avantaj. Copilul nu mai este bulversat de doua tipuri de predare/invatare. In prezent educatoarele ii invata intr-un fel si invatatoarele altfel. De aceea eu nu vreau sa invete sa scrie cu educatoarea. |
La noi sunt doua variante :ori invatatoarele ce termina clasa a IV-a anul asta, iau doar clasa I si altcineva clasele 0, ori limiteaza accesul celor de clasa I, pentru ca fizic nu exista spatii.
Deci daca anul asta au fost necesare 4 clase, la anul nu vor face decat doua I si doua 0.
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
claujro spune:
Si la noi se fac 2 pregatitoare si 2 clase I.
Programa si numarul de ore (se stie doar ca sunt maxim 20 la ciclul primar) pot sa apara si in vara.
Site-ul clasei IV B
gabitza2005 spune:
Astazi am fost in vizita la o scoala de care suntem interesati, noi mergem clasa I -doamna invatatoare de a IV-a vizata de noi ne-a zis ca nu stie daca la anul ia clasa 0 sau clasa I.
Ramane sa pastram legatura si sa vedem ce se mai intampla.
BESTUTZA spune:
Scuze pentru ultimul mesaj!
Mi s-a sters mesajul initial,l-am rescris si am uitat sa scriu ce era mai important: despre stabilitatea la clasa a invatatoarei pe parcursul celor 5 ani.
Noua ni s-a spus ca daca vor lua educatoarele clasa 0,vor merge numai pe clasa 0 si invatatoarele vor prelua clasa I, deci nu se stie daca va exista continuitate,desi asta ar fi ideal.
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
claujro spune:
citat din mesajul lui BESTUTZA Noua ni s-a spus ca daca vor lua educatoarele clasa 0,vor merge numai pe clasa 0 si invatatoarele vor prelua clasa I, deci nu se stie daca va exista continuitate,desi asta ar fi ideal. |
Nicio educatoare nu poate preda la ciclul primar.
O educatoare care are si specializarea invatamant primar si se muta la scoala, devine angajata scolii si duce clasa pana intr-a IV-a.
Androix spune:
Da, asta nu inseamna deloc ca nicio educatoare nu poate preda la ciclul primar. Nu cred ca e nevoie sa se mute. Noi avem o educatoare care preda si la scoala si dupa vacanta de iarna se pregateste sa predea si la scoala si la gradi, banuiesc ca stie ceva daca isi face planuri.
Copiii care implinesc 7 ani in 2012 sunt cei mai dezavantajati pana la urma. Ca parintii chiar nu au nicio alternativa decat sa-i dea la scoala, iar scolile in loc sa caute solutii pentru de doua ori mai multi copii aleg varianta cea mai facila: injumatatesc numarul claselor.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
claujro spune:
Adica dimineata e invatatoare si dupa-amiaza educatoare? Sau cum?
O educatoare cu studii numai in invatamantul prescolar nu poate preda la scoala.
Androix spune:
Eu vorbesc de cele cu dubla specializare.
Da, probabil ca asa ar fi posibil ca dimineata sa fie la scoala si dupa amiaza la gradinita. Pentru asta ar trebui ca scolile si gradinitele sa colaboreze pentru binele copiilor, dar cred ca ajung la vorba ta ca nu e posibil asa ceva. Cazuri izolate, cum e cel despre care stiu eu cu profa care din iarna s-ar putea sa vina si la gradi, or fi posibile, dar la scara larga probabil ca nu. Mai ales cand e vorba de un singur an cu probleme.
Gradinitele deja au incercat sa-si asigure numarul de copii, anul asta inscriind inclusiv copii de 2 ani si 5 luni, cu pampers la purtator, asta in institutii in care pana anul asta asa ceva iesea din discutie indiferent al cui era copilul ala. Probabil vor inscrie si la anul al fel si deja golul se acopera. Asa ca trag concluzia ca e fiecare pentru el, nu incape discutia de vreo conlucrare.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!