Clasa zero 2012-2013

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Ca orice lege romaneasca, este proasta, depasita si in loc sa ajute mai mult incurca.
Se pot face derogari, ca peste tot. Nici nu cred ca iti trebuie spagi de dat daca ai o evaluare corecta a copilului.

E chiar aberant sa dai la scoala un copil de 7 ani care stie sa scrie de la 4 dar tu sa-l iei si sa-l pui sa faca bastonase.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

www.desprecopii.com/pozeconcurs/ShowPhoto.asp?url=upload/Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta/dcc1.jpg" target="_blank"> VREM PE SKYJET!!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/ShowPhoto.asp?url=upload/Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta/dcc2.jpg" target="_blank"> NU MAI VREAU SABII TOATA VIATA!!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=7" target="_blank"> A INCEPUT VOTAREA!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

In conf cu art. 361 (3) (introducerea clasei preg din 2012-2013)
,,În anul sc 2011-2012 ,copiii de 6 ani vor puta fi inscrisi atat in gr preg,cat si in cls I,in conf cu metodologiile aflate in vigoare”
Precizam urmatoarele:
 Copiii de 6 ani care, in anul sc. 2011-2012,vor fi inscrisi la gradinita,in gr.mare,vor fi inscrisi in an sc 2012-2013 IN CLASA I
 Copiii de 5 ani,care in anul scolar 2011-2012 vor fi inscrisi la gr in gr. mare,vor fi inscr ,in an sc.2012-2013 in CLASA PREGATITOARE.
 ISJ-urile vor lua toate masurile ca, in anul sc 2011-2012,toti copiii care ÎMPLINESC VARSTA DE 6 ANI PANA LA 31 DEC 2011 SA FIE INSCRISI FIE LA SCOALA,FIE LA GRADINITA!

Este anul in care mai puteti decide daca la 6 ani ii inscrieti la clasa I sau la pregatitoare. Dupa aceea nu se va mai putea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

cred ca despre documentul acesta e vorba:
http://www.juridice.ro/wp-content/uploads/2011/10/inscrieri-gradinite-32711.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Dar ce naiba de norme se astepta acum in noiembrie?
Ca asa am inteles....

Mergi la inceput

Programa scolara, numarul de ore...asta se asteapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora1 spune:

Multumim pt document Maria Alexa si Claujro.
Cunosc acest document - iar ideea este ca ceea ce este cuprins in el nu contrazice si nici nu ofera derogari de la lege. Eu ma refeream la copiii care anul acesta implinesc 5 ani - iar la anul 6 ani. Despre acestia este vorba - daca vom putea sau nu la anul sa inscriem in clasa I un copil de 6 ani (care acum are 5 ani). Si nu rezulta de nicaieri ca acest lucru va fi posibil. Se spune doar atat:
- Copiii de 5 ani,care in anul scolar 2011-2012 vor fi inscrisi la gr in gr. mare,vor fi inscr ,in an sc.2012-2013 in CLASA PREGATITOARE.
Tocmai de aceea se precizeaza in continuare:
 ISJ-urile vor lua toate masurile ca, in anul sc 2011-2012,toti copiii care ÎMPLINESC VARSTA DE 6 ANI PANA LA 31 DEC 2011 SA FIE INSCRISI FIE LA SCOALA,FIE LA GRADINITA!
- tocmai pentru ca anul 2011 - 2012 a fost ULIMUL AN IN CARE PARINTII AU MAI PUTUT OPTA!
Sa nu ma intelegeti gresit. Eu sunt prima interesata sa-mi dau copilul anul viitor in clasa I - copilul meu avand acum 5+ iar la anul 6+ (deci exact in situatia de mai sus). Tocmai de aceea am intrebat - m-am interesat si acest raspuns mi s-a oferit si mie (deocamdata). Ma gandesc ca singura solutie ar mai ramane o derogare de ma minister (in urma unei evaluari a copilului).

Mergi la inceput

Cel mai simplu e sa intrebi la scoala unde vrei sa-l dai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

eu m-am mai uitat la Manu, am mai vorbit la gradi si am decis ca o las sa inceapa clasa 1 la 7 ani si 3 luni. Pentru copiii mai dezvoltati sau care vor avea peste 6 ani si 6-7-8 luni in septembrie mi se pare ca da, poate fi o problema.
Nu stiu daca e inapoiat copilul meu, dar la varsta ei de acum (4 ani si 5 luni) nu stie decat 3-4 litere. Oricum, mi s-a spus de la gradinita ca ei nu au voie sa ii invete litere de mana etc si vor fi multe lucruri noi pe care sa le invete in clasa 1, astfel incat sa nu se plictiseasca. Dar chiar si asa, invata mai multe la gradinita decat am facut-o noi. Eu nu stiam nici o litera/cifra cand m-am dus la scoala la 6 ani si 10 luni, si nu pot sa zic ca am avut probleme

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

La anul, la 5 ani si 5 luni inseamna ca va fi tot la gradinita, la grupa mare.
La 6 ani in clasa pregatitoare si la 7 ani in clasa I.

Am calculat corect?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Daca de Manu intrebi, da :) incepe grupa mare la 5 ani si 3 luni, pregatitoare/0 (sau depinde ce lege va mai fi valabila) la 6 ani si 3 luni si clasa 1 la 7 ani si 3 luni

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput