Clasa zero 2012-2013

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Citat:
citat din mesajul lui poohy

Liviana, adica te gandesti si tu sa il duci pe Bogdanel la 5 ani si 3 luni la grupa 0?

DA

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Liviana si eu sunt convinsa ca daca ar aerisi putin materiile copiii s-ar descurca in clasa I de la 6+ ani. Dar asa cum e acum, 7+ e ideal. Poate odata cu clasa 0 apartinand de invatamantul primar vor face o impartire mai judicioasa.

O alta problema sunt manualele, eu le-am rasfoit de curiozitate pe cele ale nepotelei mele care e clasa I si sunt urate, prost gandite, au micsorat dimensiunea lor dar au inghestuit itemii de rezolvat in pagina, au pus hartie glossy in unele, care e o hartie grea grea si lucioasa, pe care aluneca creionul/stilourile, sincer am fost dezamagita de aspectul si functionalitatea/ergonomia lor.

De exemplu exista exercitii unde un copil de cl I ar trebui sa scrie citet un raspuns intr-un patratel de 4x4 mm Si asta nu e singura problema ...

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Citat:

Liviana, adica te gandesti si tu sa il duci pe Bogdanel la 5 ani si 3 luni la grupa 0?

DA

Grupa pregatitoare (0) sau clasa pregatitoare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Citat:

Citat:

DA

Clasa 0.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

vreti sa spuneti ca e diferenta intre "Grupa pregatitoare (0)" si "clasa pregatitoare" ????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu e. Corect, de la anul se va chema clasa pregatitoare. Insa lumea foloseste tot felul de denumiri, fiecaruia cum ii e mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura.carol spune:

Eu am sunat astazi la scoala unde vreau sa o dau pe Denisa ( in Bucuresti, sector 4) , si am intrebat la secretariat daca fac inscrieri pentru clasa 0 sau 1 pentru anul 2012 si au spus ca nu inca deoarece nu au primit normele. Este normal sa fie asa, dar in mod sigur se fac ''liste '' pentru invatatoarele care au acum clasa a IV.
Laura mami de Sofia 11 luni si Denisa 5 ani si 8 luni, viitoare scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui laura.carol

Eu am sunat astazi la scoala unde vreau sa o dau pe Denisa ( in Bucuresti, sector 4) , si am intrebat la secretariat daca fac inscrieri pentru clasa 0 sau 1 pentru anul 2012 si au spus ca nu inca deoarece nu au primit normele. Este normal sa fie asa, dar in mod sigur se fac ''liste '' pentru invatatoarele care au acum clasa a IV.
Laura mami de Sofia 11 luni si Denisa 5 ani si 8 luni, viitoare scolarita

Si eu sint convinsa ca exista niste liste " la negru " pe la invatatoare.
Problema insa cred ca e ca la anul nu se stie ce invatatoare vor prelua pregatitoarele. Asa ca e posibil ca listele sa fie degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Citat:

Citat:

DA

Clasa 0.

Pai dar se poate? Dpdv legal vorbesc.
Pt ca tb sa aiba 6 ani impliniti pina la sfirsitul lui 2012.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Mamica de 60+, adriana iliescu si-a dat fetita la 5 ani si 7 luni in clasa 1, deci banuiesc ca legal se poate. Este evaluat copilul de catre o comisie si i se da acordul sau nu. Cu atat mai mult cu cat aici vorbim de clasa zero nu de clasa 1.

Mergi la inceput