Clasa zero 2012-2013

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Tot e bine ca nu o deschid prin iulie-august ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mi-ai luat vorba din taste! Ce dracu sa mai zici??? Ramai prost, nu mai ai cuvinte! Se stie de legea asta de atata timp si ei cu cateva luni inainte de inscriere, cand deja parintii trebuie sa stie unde isi dau odraslele, daca este spatiu sau nu, sa-si faca si ei niste socoteli, blambecii astia nu stiu pe ce lume traiesc. Daca s-ar putea sa aranjeze si sa orgnaizeze tot in ultima zi ar fi super! Ar putea bea cafeluta linistiti fara bataie de cap! E clar: tara ne vrea prosti si bolnavi! De-asta invatamantul si sanatatea sunt asa cum sunt!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Vin cu vesti de la sedinta.
Situatia se prezinta in felul urmator:
- copii nascuti in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2005, merg obligatoriu in clasa 1;
- copii nascuti in perioada 1 ianuarie - 31 august 2006, merg obligatoriu in clasa 0 - dar tot la scoala;
- copii nascuti dupa 31 august 2006, merg la scoala in functie de optiunea parintilor;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

La mine la gradinita (particulara) mi s-a spus ca pentru 2012-2013 clasa pregatitoare ramane in gradinita, si daca nu se schimba nimic, si 2013-2014. Nu stiu mai multe, nici daca s-a unit cu o scoala, nici ce program va fi etc. Stiu insa ca li s-a spus ca vor sa introduca grupa de 2-3 ani la stat (ce lipsea pana acum)
Poate nu mai era asa mare problema cu varsta daca puneau limita nu la 31 decembrie, ci la 15/31 martie de exemplu - toti cei peste 6 ani si 1/2 sa poate inceapa scoala
Sper sa se organizeze, nici ianuarie nu e prea tarziu daca va fi totul ok (desi, slabe sanse in Romania)
Mie tot imi pare bine ca se schimba ceva in invatamant, la halul in care este, e nevoie. Poate iese ceva bun. Pacat de proasta organizare :S

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madana spune:

Fetita mea este nascuta in decembrie 2006 deci sunt printre "fericiti" parinti care pot alege. Sincer as fi preferat sa faca clasa pregatitoare la gradinita si nu la scoala, mai ales ca este primul an in care se aplica legea asta.
Sunt convinsa ca Bia poate face fata fara probleme acestei provocari, din punctul de vedere al dezvoltarii psihice-intelectuale. Este sociabila si se adapteaza usor, deci nici aici nu ar fi probleme. Doar ca ma gandesc ca nu-si va petrece tot timpul in sala de clasa, nu? Adica o sa fie pauze si poate o sa iasa pe culoare unde sunt copii mai mari, si se pot intampla o multime de accidente. SI sa nu mai vorbesc de toalete ... ma ia groaza numai gandindu-ma. Profesorii-educatori aceasta specie de struto-camila care inca nu se stie cum si cine.
Si in ce conditii se vor organiza aceste clase avand in vedere ca scolile vor trebui sa mai creeze spatii si pentru cls. aIX-a?
Ma vad nevoita sa inscriu copilul la scoala desi in sectorul 1 la toate scolile unde am intrebat (vreo 8 la numar) mi s-a spus ca nu stiu daca vor avea clasa 0.
Astept si-mi frang mainile, deocamdata asta e tot ce pot face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muso spune:

Am citit ultimele pagini si am intrat in priza-criza-ceata si ce-o mai fi asta deoarece baietul nostru e nascut in dec 2005 iar acum la gradi e la grupa mare, nici vis de pregatitoare, iar dupa noua lege va merge la scoala la toamna clasa a-1-a, dar total nepregatit fata de altii care fac grupa pregatitoare acum, deci va fi un soi de discriminare, unii pregatiti , altii nu.
Nu ne ramane decat sa facem acasa grupa pregatitoare, dar nu putem suplini metodele didactice care ne lipsesc, asa ca va fi un adevarat calvar.
Legile astea nu trebuiesc sa fie schimbate ad hoc, trebuie lasat o perioada de min un an sa nu afecteze generatia care e practic suprinsa de respectiva lege, astfel avand timp sa se integreze in mod normal si fara prb.
Asa ca mergem la clasa 1-a fara grupa pregatitoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Citat:
citat din mesajul lui poohy

La mine la gradinita (particulara) mi s-a spus ca pentru 2012-2013 clasa pregatitoare ramane in gradinita, si daca nu se schimba nimic, si 2013-2014.

Interesant, Anca. Deci avem invatamant de stat si in gradinite particulare!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui poohy

Mie tot imi pare bine ca se schimba ceva in invatamant, la halul in care este, e nevoie. Poate iese ceva bun. Pacat de proasta organizare :S
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Doar organizarea ce le mai da batai de cap, ca in rest... totul e foarte asezat,organizat1

Mi-a placut postarea ta...eram suparata, dar acum m-ai destins!

"Poate iese ceva bun"...pai, doar daca vine Arabela!!

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Muso, pai tocmai ca s-a lasat un an special pentru acest articol! Si? Si nimic, tot in ultima clipa se aranjeaza toate.

Poohy, cred si eu ca gradinitelor particulare le-ar surade sa va ia banii inca doi ani de-acum incolo...

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Poohy, eu cred ca cei de la gradi fac speculatii. Noua ni s-a spus ieri la sedinta ca o gradinita va putea organza clasa zero numai daca este in parteneriat cu o scoala. Caz in care si educatoarele fara dubla specializare pot preda, insa doar pt anul de pregatitoare.

Mergi la inceput