Clasa zero 2012-2013

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui miha81

Buna! Fetita mea va implini in decembrie 2012, 6 ani si am inscris-o la grupa 0 in anul viitor.

pozeBianca

Cei nascuti in decembrie 2006 sunt, sa zicem, cei mai putin "loviti" de lege!

Ei pot alege intre grupa mare si clasa 0 si logic vad ca parintii aleag clasa 0, pe care o incep la 6 ani fara trei luni ,iar clasa I la 7 ani fara trei luni...

E ,o sa-i vedem in aceeasi clasa, dupa cum ma gandeam, pe cei de 7 ani fara o luna cu cei de 6 fara 3 luni...

Un pic mai putin aiurea decat pentru cei care vor incepe clasa I la 8 ani fara 4 luni

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Fetelor dar se fac deja inscrieri pentru grupa 0? ca si la mine v-a fi cazul dar inca nu se stie nimic..mi-au zis sa revin prin februarie..
sunt curioase daca alte scoli fac inscrieri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora1 spune:

Imi pare rau sa va dezamagesc pe cele care inca isi mai faceau sperante - dar tocmai ce a anuntat "negru pe alb" dl inspector genral Radulescu (in direct la Antena3) ca in clasa zero vor fi inscrisi obligatoriu toti (asta insemnand TOTI!) copiii nascuti in perioada i ian - 31 aug 2006 (nu s-a precizat absolut nimic de vreo diferentiere intre cei care anul acesta sunt la grupa mare sau la grupa pregatitoare la gradi - acest lucru chiar nu conteaza in acest context). De asemenea, pentru copiii nascuti in perioada 1 sept 2006 - 31 dec 2006, parintii pot opta - cica pe baza evaluarii facute in cadrul gradinitei - intre inscrierea in clasa zero (in cadrul scolii) sau ramanerea in grupa mare (in cadrul gradinitei).
Asa ca - ce declara o secretara de scoala sau alta - este doar atat: o declaratie fara acoperire si in legea in vigoare de anul viitor (din pacate!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Citat:
citat din mesajul lui BESTUTZA
E ,o sa-i vedem in aceeasi clasa, dupa cum ma gandeam, pe cei de 7 ani fara o luna cu cei de 6 fara 3 luni...

Un pic mai putin aiurea decat pentru cei care vor incepe clasa I la 8 ani fara 4 luni

Ce nu inteleg eu, cu lege, fara lege, nu era la fel? Adica daca te duci in orice clasa, exista diferente de 1 an sau mai mult intre copii.
Nu e ca si cum toti copiii incepeau la 6 ani si 1/2 :D
Daca cineva isi da in clasa 0 copilul de 7 ani fara o luna, inseamna ca a ales sa faca asta. Si ar fi ales si cu, si fara lege. La fel si cu cel cu copilul de 6 ani fara 3 luni

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Eu nu inteleg de ce scolile afirma ca inca nu stiu nimic, sa venim prin februarie.
Pai cum nu stiu nimic din moment ce toate scolile au predat catre inspectorate situatia cu cite grupe pregatitoare vor face?
Si din moment ca s-a stabilit clar ca aceasta clasa 0 se va face in scoli?
Ce tot amina? ce vor de la noi?

Si tot am o nelamurire ( poate imi poate raspunde cineva ): mai este valabila regula cu circumscriptia scolara? In lege sau in norme cica nu scrie, la scoala ne-au spus ca se va tine cont de arondare.
Iar e praf in ochi? A citit cineva cu atentie legea?

Si inca ceva: legea in sine creeaza o situatie foarte ciudata.
Iau exemplul copilului meu, nascut in septembrie.
La anul el are clar 6 ani ( fara 3 zile ) DAR eu pot alege daca il dau la pregatitoare sau il mai tin in gradinita la gr. mare.
Daca l-as tine in gradinita ( cum am vazut ca vor sa faca multi parinti din grupa lui ) va ajunge la 7 ani la pregatitoare si la 8 ani in cls. I. Si toate astea conform legii.
Pai cum vine asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Catrinik, daca e nascut dupa 1 sept ai de ales intre gradi si clasa 0. Deci depinde de tine. Mi se pare un avantaj. Pentru noi ceilalti e mai rau ca nu putem alege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Eu ziceam doar ca legea creeaza o situtie ciudata, in care copii de 8 ani pot ajunge in cls I.

Desi, eu una pot alege, il voi da la pregatitoare.
Cu toata legea asta strimba, nu-l pot amina inca 1 an, pt a incepe la 8 ani scoala si a o termina la 20.
Ii mai arde de BAC lui fi-miu la 20 ani ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora1 spune:

Vedeti care e diferenta intre legea in vigoare si cea de pana acum? Practic au "impins" toate generatiile inainte cu 1 an: pana acum in clasa I intalneai copii de la 6+ ani la 7+ ani; conform noii legi in clasa I vom intalni copii mai mari cu 1 an: de la 7+ la 8 ani (dupa cum spunea si Catrinik). Eu in continuare nu vad "avantajul" acestui decalaj - practic - al tuturor generatiilor cu 1 an de zile. Singura explicatie pe care o gasesc este aceea legata de finantarea aceasta "per capita elev" prevazuta tot in noua lege: bugetul alocat unei unitati de invatamant este proportional cu numarul de elevi - si pentru ca nu se nasc mai multi copii - atunci hai sa-i tinem 1 an in plus in sistem (prin sistem inteleg ciclu primar+gimnazial+liceu). Si asa o sa ajunga unii copii de vor termina liceul pe la 20 ani.... Totul - pana la urma - se reduce la costuri si nu la eficienta - sa nu ne facem iluzii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Am urmarit si eu inregistrarea stirii la Antena 3 si insp Alexandrescu nu a zis nimic de cei care implinesc 6 ani in 2012 dar sunt acum la pregatitoare.

Nu au cum sa-i puna sa repete pregatitoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Incredibil cata tampenie!!!!
Deci pana la urma va trebui sa mearga in clasa 0. Si inca nu stiu, cum se va structura scoala pe ani? Cand va termina liceul?

Mergi la inceput