Clasa zero 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 16
Androix spune:
Claujro, multumesc! Am descarcat testele si am constatat ca exact asta fac ei la gradinita acum, ce se cere acolo. Sunt in grafic, m-am linistit. Oare fac bine daca scot testele la imprimanta si i le dau sa le rezolve? Banuiesc ca la anul vor avea altele, sa nu ma simt ultimul om ca-i dau subiectele dinainte cand inca nici nu a inceput scoala
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Eugcem, afisarea listelor primit/respins se face dupa terminarea perioadei de inscriere. Daca apartii de scoala respectiva (cat de aglomerata ar fi) sunt obligati sa primeasca copilul. Daca nu apartii exista riscul sa il respinga. Deoarece scolarizarea este obligatorie, scoala de care apartii este obligata sa il primeasca (asta s-ar putea sa nu va placa...dar se mai poate regla dupa inceperea scolii). Anya |
Are cineva legea? Pt ca am inteles ca nu mai exista ca apartii sau nu apartii de o scoala, nu mai exista circumscriptia scolara.
Educatoarea asa mi-a zis si mi-a fluturat rapid o carte prin fata ( tb sa o mai intreb exact ).
Insa cind am intrebat la 2 scoli mi-au zis: au prioritate cei care apartin de circumscriptia scolara. E posibil sa fi fost o modalitate de a ma trimite la plimbare.
Si daca mai e valabila regula cu circumscriptia, de unde aflu eu exact cine are situatia clara, pe strazi? Inspectoratul?
anya spune:
Nu cred ca scrie in lege. Dar exista norme de aplicare. Pot sa-ti zic care erau in anii trecuti "regulile".
La inscriere au prioritate: copiii cu domiciliul in zona arondata scolii, copiii ai caror parinti au adresa locului de munca in zona arondata scolii, copiii care au frati mai mari in scoala, copiii cadrelor didactice si mai era ceva cu copiii defavorizati dar nu mai stiu la ce se referea (aflati in plasament...).
Zona arondata o poti afla atat la inspectorat cat si la una din scolile din zona. Secretarele stiu tot .
J G spune:
Am fost azi la scoala sa duc restul de acte pentru dosar si am vorbit cu directoarea. Mi-a spus sa nu-mi fac probleme, in continuare in anul 2012 se primesc in clasa 1-a copii care implinesc 6 ani in cursul anului respectiv.
Sper sa ramana asa pana la sfarsit, oricum o sa va tin la curent.
PS M-a intrebat cineva la ce scoala mergem, la Scoala 5 Ion Creanga din Ploiesti
eugcem spune:
Anya, multumesc pentru raspuns.
Daca aflu ca este respins abia atunci cand se termina perioada de inscriere, atunci ce se intampla cu el? Il mai primeste la vreo alta scoala?
BESTUTZA spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Ramoon
Cum adica e gresit "grupa mare"? |
E gresitdaca vrei ca la anul ,adica la 6+ sa intre in clasa I.Altfel,ca "absolvent" de grupa mare intra la clasa 0,adica grupa pregatitoare veche.
La Ilinca nu a fost cazul sa sarim vreo grupa pentru ca ea are 4 ani de gradi!
Citeste cu atentie tot ce s-a scris!
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
Ramoon spune:
Salut!
Timeea e nascuta in 04 august 2006. sa inteleg k tu ai dat-o mai devreme de 3 ani la gradi de are deja 4 ani de gradi?
Am intrebat-o pe una de educatoarele ei daca mai stie ceva de "grupa 0" a zis k nu stie si k nici nu i-au anuntat ceva
anasia spune:
ramoon, noua ne-au spus clar, mergem la scoala, la clasa nenorocita "0", au venit hartiile
BESTUTZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramoon Salut! Timeea e nascuta in 04 august 2006. sa inteleg k tu ai dat-o mai devreme de 3 ani la gradi de are deja 4 ani de gradi? Am intrebat-o pe una de educatoarele ei daca mai stie ceva de "grupa 0" a zis k nu stie si k nici nu i-au anuntat ceva |
Da, a fost la 2,5 la gradi!
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
miha81 spune:
Buna! Fetita mea va implini in decembrie 2012, 6 ani si am inscris-o la grupa 0 in anul viitor.
pozeBianca