Punct si de la capat
Raspunsuri - Pagina 16
azzure_sun spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui dana vio
Sa nu cumva sa-i spui ca i-ai citit conversatia pe net! Poti sa-i spui cand totul s-a terminat legal, divort, incredintare copil, etc. Acum, silentio! Alexandra Maria 14.12.2007 |
Evident.
azzure_sun spune:
Citat: |
citat din mesajul lui paulinio Nici macar atunci nu i-as spune nimic... totusi este tatal copilului ei. Chiar daca va obtine custodia tot se vor intalni si vor trebui sa vorbeasca cat mai "elegant" si linistit cat sa beneficieze copilul cat mai mult de prezenta ambilor parinti. |
Asa gandesc si eu. Macar pentru copil sa nu ma cert cu el ca la usa cortului. Va trebui sa ne vedem, ca vreau sa nu. Si nu vreau ca cel mic sa piarda legatura cu tatal lui, cel putin nu din cauza mea (adica nu i-as interzice in veci sa-l vada sau sa fac tot felul de jumbuslucuri si sa inventez tot felul de minciuni ca sa nu se vada). Din punctul meu de vedere, il poate vedea pe cel mic de cate ori vrea.
emanouela spune:
eu am sa te rog sa nu te mai culpabilizezi, nu va fi vina ta pt ceea ce va face el, de va vrea sa vada copilul ori ba, ca esti tu draguta si blanda, ca esti apriga si bataioasa, tot isi va gasi motive si scuze prin care sa incerce sa te faca sa te simti vinovata. metoda de aparare, care multi cred ca da rezultate, e atacul. tu sa fii asa cum esti tu, de vrei sa-i zici, de vezi sensul sa-i mai zici ceva, do it, dar eu zic ca nu are sens, ce-ai rezolva de i-ai zice? stii ce stii pentru tine si gata, ceea ce stii te ajuta in luarea deciziilor si in a vedea ce fel de fiinta e.
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
azzure_sun spune:
Am fost ieri sa iau hainele. Cand mi s-a spus sa iau pe cineva cu mine nu am vrut. Si rau am facut.
Am ajuns si am inceput sa-mi strang lucrurile. In tot timpul asta el a incercat sa ma convinga sa renunt, ca el nu mai mananca de cand am plecat, ca nu doarme, ca sufera, ca ne vrea inapoi. Cand a vazut ca eu nu renunt, ca sunt decisa sa plec a inceput sa urle. A facut o criza de nervi de am crezut ca ma ia la bataie. A daramat tastatura de la calculator, mi-a spart o cana la picioare, a daramat o boxa din acea mare, m-a lovit in obraz cu o cutie pe care o aveam in maini (pur si simplu a lovit de jos in sus sub cutie si din forta loviturii cutia m-a lovit in obraz), m-a tras de par. Nici acum nu stiu ce l-a oprit sa nu dea mai mult...si a urlat incredibil de mult. Dar am ramas ferma pe pozitii, l-am infruntat si la sfarsit, ca sa vedeti nesimtire, a plecat cu mine, cu taxiul, sa-l ia pe cel mic pentru weekend.
Am fost in stare de soc toata seara, sunt si acum. Eu abia acum incep sa-mi dau seama ca omul asta a dat in mine...si la cateva minute dupa incident imi radea in fata cu cinism "Am dat eu in tine? Te-ai lovit cu cutia."
Imi vine sa ma ascund undeva si sa plang. Nu credeam ca mi se poate intampla asa ceva, nu credeam.
eumada spune:
no,atunci fa tot posibilul si i-ai de tot dreptul de a vedea copilul
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
portocalia spune:
azzure, imi pare rau :(. e un om foarte slab, incapabil sa se asume pe sine. lasa-l in plata domnului, pacat doar ca ti-ai pierdut atatia ani cu el.
emanouela spune:
Azzure...nu vreau sa te sperii dar ai sa mai vezi si altele....un divort scoate tot ce-i mai urat din oamenii slabi si incapabili sa-si asume propriile greseli, de aceea incearca sa nu te mai expui singura
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
balanta_tm spune:
azzure, tu i-ai acordat acestui om prea mult credit, chiar si dupa ce ai plecat de acolo. Cred ca e momentul sa accepti ca el este un om de calitate foarte proasta, ca este disperat, ca tu erai sursa lui de venit si foarte greu va accepta ca tu l-ai parasit si odata cu plecarea ta, i-a disparut sansa de a avea un venit constant.
Cred ca ar fi bine sa iti iei niste masuri de precautie de genul cand mai mergi la el, sa ai grija sa fie mereu cineva cu tine si, pe de alta parte, sa te gandesti ca este in stare ca dupa un weekend sa nu iti mai dea copilul, stiind ca acolo te doare cel mai mult.
Eu nu stiu ce este acea ordonanta prezidentiala si nu stiu de ce nu ai mai inaintat-o. Poate explici aici.
Eu m-as pune la adapost de un asemenea individ. Legal. Nu as avea incredere in el, in "bunele lui intentii". Pare genul de om care nu are scrupule si e in stare sa treaca peste morminte cand e vorba de binele lui.
azzure_sun spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balanta_tm azzure, tu i-ai acordat acestui om prea mult credit, chiar si dupa ce ai plecat de acolo. Cred ca e momentul sa accepti ca el este un om de calitate foarte proasta, ca este disperat, ca tu erai sursa lui de venit si foarte greu va accepta ca tu l-ai parasit si odata cu plecarea ta, i-a disparut sansa de a avea un venit constant. Cred ca ar fi bine sa iti iei niste masuri de precautie de genul cand mai mergi la el, sa ai grija sa fie mereu cineva cu tine si, pe de alta parte, sa te gandesti ca este in stare ca dupa un weekend sa nu iti mai dea copilul, stiind ca acolo te doare cel mai mult. Eu nu stiu ce este acea ordonanta prezidentiala si nu stiu de ce nu ai mai inaintat-o. Poate explici aici. Eu m-as pune la adapost de un asemenea individ. Legal. Nu as avea incredere in el, in "bunele lui intentii". Pare genul de om care nu are scrupule si e in stare sa treaca peste morminte cand e vorba de binele lui. |
Am decis sa nu mai inaintez ordonanta presedentiala pentru ca mi-a adus copilul. Ideea e ca acest tip de actiune e o procedura speciala prin care se dispun masuri temporare. Deci si asa custodia copilului as fi primit-o pana la finalizarea procesului de divort cand s-ar fi decis cu cine ramane copilul, programul de vizita si pensia alimentara. Intrucat el mi-a adus copilul am considerat ca nu mai are rost sa introduc o astfel de actiune.
Initial de asta nici nu a vrut sa-mi dea copilul, pentru ca stia ca ma atinge unde doare. Din nefericire pentru el, maica-sa pare mai cu picioarele pe pamant si i-a zis ca ea nu-i creste copilul. Nu stiu ce or fi discutat intre ei, dar l-a convins sa-l aduca aici si sa-l ia doar pentru weekend cand e si ea acasa. Am acceptat asa pentru ca nu am vrut sa se rupa relatiile dinte ei si copil (pana la urma copilul acolo a stat de cand s-a nascut).
In definitiv problema mea cu el nu e neaparat referitoare la copil, ci la noi doi. Pentru el nu exista ideea de divort, nu exista dorinta mea de nu mai fi cu el, nu considera ca e normal, nu i se pare ca am argumente suficient de puternice pentru o astfel de decizie. Ma rog, e parerea lui, eu am incercat cat am putut sa explic ca numai simt nimic pentru el...dar in momentul asta in mintea lui nu vede decat ca eu, pentru o toana de a mea, i-am distrus familia si i-am luat copilul de langa el.
Deja nu mai am argumente, nu mai am chef sa explic si sa vorbesc cu el. E ca si cum vorbim impreuna si ne intelegem separat. Pentru mine e clar ca el nu va intelege in veci motivele mele, pentru ca nu le considera serioase.
balanta_tm spune:
azzure, am inteles cu ordonanta prezidentiala.
Intr-adevar, problema este intre tine si el, dar totusi copilul este la mijloc. Eu fiind mai paranoica uneori, ma gandesc ca daca a fost violent cu tine, ar putea fi asa si cu copilul la un moment dat. La noi asa a fost: tatal meu vitreg a fost violent cu mama si la un moment dat a devenit violent si cu sora mea de mama (deci cu fiica lui naturala).
Stiu, ai scris mai demult ca nu crezi ca este in stare sa ii faca rau copilului. Sper sa fie asa si macar in privinta copilului sa isi pastreze luciditatea.
In cursul saptamanii copilul intreaba de taica-sau? Sau s-a acomodat bine cu noul mediu?