Eu am doi baieti (6 si 8 ani). Au primit guma abia dupa 5 ani si asta rareori. Pentru cel mic e un fel de bomboana si dupa 2 minute o arunca. Cel mare se straduieste sa invete sa faca baloane - sa fie in trend . Nu m-am gandit sa le dau guma in loc de spalat pe dinti. Eu asociez guma cu bomboanele nu cu igiena. In plus, in nici un caz nu i-as da la scoala/gradi guma, macar acum cat sunt inca mici.
Ne-a vazut pe noi, asa ca i-am dat si lui chiar nu-mi amintesc pe la ce varsta. E mare amator de guma dar primeste f rar.
Ca masura de igiena mi se pare exagerat, un copil care se spala pe dinti dimineata si seara, care mananca sanatos( copii nu beau cafea, vin , nu fumeaza) nu cred ca are nevoie sa mestece guma pentru a avea dinti sanatosi. Eventual sa bea niste apa dupa ce mananca si gata.
Nu-i dau guma. E o colectie de chimicale, scoate plombele, se poate sufoca. N-am stiut de relatia otita-guma. La ce dureri crunte a avut acum doi ani, sigur i-as fi dat.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.ghid-az.ro
Buna!
Scumpa mea e prea mica pentru guma, dar nu cred ca ii voi da pentru ca mi-e teama de toate chimicalele din gumele de mestecat. Si ca tot se vorbea de pasta de dinti, din cate stiu pana la 6-7 ani trebuie sa evitam folosirea de paste de dinti cu fluor sau unele cu continut foarte mic de fluor, acesta fiind destul de periculos pentru copilasi. Voi ce credeti?