Brumarei de nov-dec 2011 (74) Bravo Emilyjeuly!
Raspunsuri - Pagina 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Deea_comsa/Deea_comsa.jpg)
Deea_comsa spune:
Gata si cu somnul meu de 2 ore,cum pana deseara ne cautam d elucru prin casa k afara nu ies k e friggggg si ploua, acum ma ocup s aimi fac celdurica in casa:)
Felicitari bebeilor sa creasca mari cat mai repede sa ii ia mamica lor acasa....vai ce putin mai este si la mine....asa ma iau emotiile...
Nici eu nu stiu cum o sa fac cu banii, o prietena a zis k ea nu a dat bani decat la doctor k a facut cezariana si la asistenta care i-a facut gauri in urechi fetei si ea nu a vrut sa primeasca k a trebuit sa se plimbe dupa ea pe hol, dar a zis k in rest toata lumea s-a purtat frumos cu ea chiar daca nu le-a dat nimic, doar sotul ei le mai aducea cate o ciocolata, prajitura sa-l lase inauntru dupa orele de vizita:)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
chestia cu spaga in Ro si in spitalele de stat in mod deosebit e subiect tabu... eu nu cred sa fie vreo diferenta, e la fel ca totdeauna... si spun asta ptr ca sotul meu a lucrat pe smurd-ul de la Floreasca un an de zile si a vazut multe... n-are sens sa revin cu detalii, ca s-a mai vorbit despre asta aici, pe la inceputul sarcinii..
emily, ma bucur ca-s vestile asa de bune!! inc aputin si iei acasa baietii!
Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aris26/aris26.jpg)
aris26 spune:
bedro - si la noi ne dadeau ele tampoane confectionate dar doar de doua ori pe zi. iar eu simteam nevoia sa il schimb mai mereu asa ca le-am folosit pe ale mele. am folosit si tampoane postpartum speciale dar culmea e ca erau uriase si nu ma simteam deloc bine cu ele. erau prea rigide si fix inca o jena in plus nu simteam nevoia in zona respectiva.
cu rezidenti mare dreptate ai, din pacate ei fac cea mai mare parte a muncii(ei cos, ei taie, ei inchid, ei fac fisele,ei ei ei) iar salariul este in jur de 800lei/luna pentru vreo 5 ani. de abia asta e bataie de joc. din partea guvernului in primul rand. asa ca la noi in tara rezista doar cei care isi mai rotunjesc veniturile(afaceri private sau mici atentii) sau sunt prea moi sau prea legati de tara sa ca plece(familie, complicatii)
mama de mic +
s32+
luny spune:
sa nu ma injurati, ieri am descoperit la cofetaria Lica parfe, d-aia ambalata ca pachetul de unt, de care tot vorbeati voi asta vara.. am luat una, vanilie cu alune, inca n-am gustat-o, dar azi intentionez
.. erau multe sortimente, cu fructe, cu cacao, vanilie, sunt curioasa daca o sa-mi placa..
luny spune:
si la medlife se dau tampoane sterile din vata cu tifon, tot asa cum spune Bedro, si eu acasa tot d-alea am avut, multe, sterile, ambalate individual... pe vremea aia era al meu la Floreasca si ma scosesem bine de tot, imi facusera fetele de acolo.. acum, nu stiu daca mai poate al meu sa-mi faca rost..
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aris26/aris26.jpg)
aris26 spune:
wild - pe mine si pe carola ne mai doare colul si suntem in saptamani mai mici de sarcina, dar nu cred ca te incurajez cu asta. uite sunt chiar curioasa ce face colul meu dupa ce doua zile m-a tot suparat.
ma duc si eu sa ma pregatesc de eco ca vreau sa ma opresc sa imi cumpar un flash de memorie mai mare ca pe asta am toate ecografiile si de la prima sarcina si nu stiu unde o sa-mi mai puna si filmuletul de data asta. ah si sa nu uit sa printez rezultatul la analize.
cine a intrebat de cat costa analiza pt streptococ?eu am platit 45 de lei la synevo. nu se compenseaza
mama de mic +
s32+
![](images/user_woman.png)
Bedrosmart spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aris26 bedro - si la noi ne dadeau ele tampoane confectionate dar doar de doua ori pe zi. iar eu simteam nevoia sa il schimb mai mereu asa ca le-am folosit pe ale mele. am folosit si tampoane postpartum speciale dar culmea e ca erau uriase si nu ma simteam deloc bine cu ele. erau prea rigide si fix inca o jena in plus nu simteam nevoia in zona respectiva. |
Si ai fost ok cu astea cumparate? Ca nu stiu daca merita sa-mi iau si eu sau sa ma rezum numai la vata. Plus ca inca nu stiu cum o sa nasc si cu ce taieturi o sa ma mai aleg, naiba sa ma ia. Pana acuma n-am cumparat absolut nimic, nu-mi vine.
Tot astept sa se inventeze teleportarea bebelusilor din burta direct in patut.
B.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anna-mama/anna-mama.jpg)
anna-mama spune:
Buna
Si eu am fost ieri la control, bebelina e bine, are 1500 g si e o frumoasa , i-am vazut si eu fata pt prima data
Am vorbit si de nastere, i-am spus ca mi-e frica, iar ea mi-a zis ca nu am de ce, ca o sa-mi faca peridurala si daca o sa colaborez bine la impins o sa-mi tot repete anestezicul pana nasc si nu o sa simt nimic.. Doamne ajuta, asa sa fie!!!
Cristina, felicitari pt bubuletul sanatos!!! Ce tare, si eu tot la CF 2 am fost ieri la control, pe la ora 17.00. Tu cu ce doctora ziceai ca nasti? Si mie tot asa mi-a zis, ca de acum incolo ne vedem din 2 in 2 saptamani, si data viitoare (la 32 de saptamani) ma vede si pe masa nu numai la eco.
Mai citesc si revin de steluta norocoasa Luca-Vlad si
30+ cu
Eva minunea mea roz
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ralu_t/ralu_t.jpg)
ralu_t spune:
am bagat si eu un somn de 2 ore ce bine a fost...
si fi-mea misca mai putin, dar zici ca vrea sa iasa printre coaste cand o face
fetelor, ma ingrijorati cu tampoanele astea...daca nasc natural, e musai sa le port? adica eu la cezariana (am avut lohii 8 saptamani) am purtat tampoane facute in spital si apoi acasa am schimbat cu always. la nastere naturala/ruptura/epizio e musai cu tampoane facute? cat timp?
aris nu am vrut sa te supar cu ceva, ba chiar ma bucur sa aud ce-mi spui. din nefericire cunosc si altfel de povesti cu dr. T, la prima mana, nu de pe forum...pe care daca vrei ti le spun pe PM. in mod absolut, am dat ca am vrut, asa cum am scris deja, nu a stat nimeni cu mana intinsa. dar nu consider ca spaga e doar aia care se cere,ci si aia care se accepta fara a fi ceruta, ca majoritatea dr. o iau post factum, deci ai putea sa nu dai nimic.eu i-am virat banii la o saptamana dupa ce m-am intors acasa, a fost alegerea mea. asa cum a fost alegerea lui sa-mi dea contul in care sa-i virez dar una peste alta, daca conteaza la ceva, eu i-am dat cu placere/drag fiindca omul chiar a facut multe pentru mine/noi si eu il consider un f. bun profesionist. iar banii din fundatie nu-i intra in buzunar direct, ce-i drept, intra in dotarile din cabinet/clinica unde el ajuta alte paciente si de unde ulterior isi el isi scoate alti bani....iar in ce priveste sistemul cel bonlav, da, e bonlav, dar nu voi incerca sa-l vindeca cu riscul sanatatii mele sau al familiei mele, nu de jos (a se intelege pacientii care sunt la mana doctorilor/asistentelor/infirmierelor) trebuie facuta schimbarea asta din pacate, noi doar tragem ponoasele.... asta e unul din motivele pentru care am ales sa nasc la privat, desi e un efort, si pentru care atunci cand e posibil, merg mereu la privat, si nu la stat....din nefericire experientele mele spitalicesti nu se rezuma la nastere, si am si prieteni apropiati cu copil bonlav cronic, ce nu sunt primiti in sist. privat datorita gravitatii situatiei, si nu vrei sa stii ce inseamna sa ai un copil bonlav a carui viata depinde de medici care lucreaza in sistem de stat si au atitudinea unor zei
se gandesc efectiv sa emigreze pentru ca nu-si inchipuie cum ar putea tolera o asemenea viata, in care internarile repetate sunt un fapt concret, iar umilintele/rusinea/neputinta interminabile....
si edit: ar trebui sa fim la fel de revoltate de necesitatea de a merge pe timpul sarcinii la un cabinet privat al medicului cu care nasti in sistem de stat. in teorie absolut toate costurile nasterii, ca asigurat, ar trebui sa nu existe. si totusi nu risca nimeni sa ii spuna dr.lui : va rog sa ma vedeti doar la spital, nu vreau/am sa va dau la cabinet, sau nu consider normal sa o fac. adica banii de nastere mi se par asa...un fum, pe langa cotizatii de luni de zile la 2 sau la 3 saptamani....cu alte cuvinte boala e lunga si cu ramificatii multiple.
ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si
36+ cu o margica mititica Luiza
i believe in miracles...