Raspunsuri - Pagina 2
cleo78 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui geniest
Habar n-am avut acum 6 ani despre asta. M-a chemat medicul cu copilul la vaccin si m-am dus ca oarba. De-abia anul trecut am deschis ochii si tocmai de aceea am refuzat rapelul ROR. Este inutil. http://chicboutique2011.blogspot.com/ |
e cam drastic spus ca e inutil.
Vaccinurile au salvat un numar mare de oameni. Dar nu este unanim valabil si aplicabil peste tot. Uite, in africa, unde minimum de alimentatie, de apa pt igiena, apa potabila (nu in care sa colcaie crocobauri) lipsesc, da, acolo vaccinurile salveaza zeci de mii de oameni, si le prelungeste viata cu zeci de ani. Dar nu pe toti. Si nimeni nu poate verifica pe ceilalti, pt ca oricum ar fi murit unii de boala, foame, etc etc.
Deci trebuie sa discernem.
gandeste-te ca jumatate din romanie este la tzara. Marea majoritate au wc in fundul curtii, apa din fantana care nu stiu cat de pura e etc etc. La copilul meu, care este rezistent (mai rezistent ca mine), nu o sa ii fac multe vaccinuri (nu zic toate, ca inca nu am fost pusa in postura de a alege pt toate). Noi am mai venit in contact cu lumea simpla, am umblat cu tranvaiul prin berceni, deseori am mancat si fructe nespalate, deci suntem oarecum expuse.
La alti copii/alte familii, care dispun de masini personale, care nu au vazut metrou, tranvai, inghesuiala din piatza, gustat chistoace de pe jos in parc - nu as recomanda niciun vaccin. Pt ca nu au de unde sa culeaga boala!
Dar la un pensionar cu boli pulmonare sa zicem, si in mediu expus (cozi la piine, cozi la lapte etc) o gripa agresiva ii poate fi fatala - deci vaccinul poate ar ajuta.
Sau un alt caz, daca m-as duce sa fac munca voluntara in comunitate de TBC ... eu mi-as face test inainte de imunitate si apoi as medita asupra re vaccinarii.
mentionez ca fetita mea are 3 ani. Pana la 8 ani, am timp de meditatii.
Cu siguranta insa nici nu ma gandesc la vaccinul HPV (tocmai ca am 2 teste HPV la activ, unul pozitiv la 2 trunchiuri slabe, si altul peste 1 an negativ).
oana_r spune:
m-am hotarat,nu-i fac vaccinul.
in primul rand pentru ca nu gasesc nici o logica in a-l imuniza pe perioada copilariei la bolile copilariei si sa fie descoperit la maturitate.
in cartile de specialitate scrie ca: un copil cu o stare de sanatate in general buna este mai bine sa faca bolile copilariei si sa capete imunitate naturala decat sa fie vaccinat.
szivarvany spune:
la noi la scoala azi sau maine se face rapelul la ROR. sper sa fie totul ok
noi la niciun vaccin nu am avut reactii de niciun fel, nici la cele obligatorii, nici la cele alese in plus de noi.
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
Katya spune:
Oana, si eu sint de acord cu tine.Eu n-am fost nici vaccinata contra rubeolei si nici boala n-am facut-o si in sarcini mi-a fost f greu, am stat tot timpul izolata, am fugit de toti copiii, lucram in invatamint si a tb sa stau acasa(bine, am fost platita),nici in vizite nu mergeam unde erau copii, in fine, dupa nastere m-am vaccinat. Si la sarcina a 2-a ce crezi? Tot n-aveam anticorpi, ca vaccinul 'n-a prins", asa mi s-a spus, si iar am luat-o de la capat cu stresul.Dupa a 2-a nastere nu mai m-am vaccinat, ca am zis ca nu mai vreau copii, si am mai facut totusi unul si iar stres.Asa ca eu pt fetele mele imi doresc sa aiba imunitate pe viata(cea pe care numai boala ti-o poate da), deci nu le-am vaccinat.Sint sanatoase si zdravene si-s sigura ca fac fata bolilor copilariei.