Copilul meu se trezeste des noaptea

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monmary spune:

Citat:
citat din mesajul lui MonicaTob

Si a mea se trezea des noaptea de cand am nascut-o si pana am intarcat-o la 1 an si 4 luni se trezea din 2 in 2 ore poate si mai des. Si daca nu ii dadeam sanul si incercam sa o adorm urla. Nu am mai rezistat si am inceput sa reduc treptat alaptatul si pana la urma cam in 2 luni am reusit sa o intarc si fara a avea probleme cu sanii. De atunci doarme toata noaptea de la 22 pana pe la 8. Exceptiile sunt cand ii ies dintii si e bolnava dar nu se trezeste se frichine mai mararie in somn. Si am reusit sa avem amandoua somnuri linistite. De cand am intarcat-o am si facut unele schimbari: ii dau apa sa bea inainte de culcare, lumina este difuza, ne mai fiind sanul ii fac mai multe cereale cu lapte seara. Imi mai pare rau ca am intarcat-o dar nu mai puteam rezista de oboseala. Am incercat cu biberon cu apa noaptea cand o alaptam dar nu l-a acceptat de loc.

Am mai trimis un raspuns pe la amiaza, dar vad ca nu a aparut, asa ca reiau ce am scris acolo.
Cum ai reusit sa reduci alaptatul? Eu as renunta la alaptatul de noapte, cel de peste zi l-as elimina la 2 ani. Lui Alexandru daca nu-i dau sanul noaptea cand s-a trezit si zice " Mama, tzitza", trezeste tot cartierul. E atat de hotarat incat se ridica, se urca pe mine, daca nu are rezultat, se izbeste pe pat, se zvarcoleste, e aproape isteric uneori, lucru ce ma ingrijoreaza. Chiar asta noapte am incercat sa-l refuz, dar fara reusita.

Mergi la inceput

Fetelor, multumesc pentru raspunsuri. Maine seara merg la o nunta in alta localitate si bebe va ramane acasa cu mama soacra. Premiera! De cand l-am nascut, nu a stat mai mult de 12 ore fara mine si asta acum de cand e mai marisor, o singura data. Daca nu va face circ mare, voi fugi pe viitor sa dorm in alta camera si-l las mamei, poate-l dezvat de san. Sper sa-mi reuseasca (macar in noptile in care nu are probleme cu dintisorii).
Revin cu vesti! Mai astept sugestii! Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinueliza spune:

nu la-m lasat deloc flamand.pentru ca at cand il luam sa-i dau sa manance noaptea,mai mult de 10 ml nu manca,si adormea la loc.practic nu faceam altceva decat sa-i stric somnul luandu-l in brate de fiecare data cand plangea putin.poate ca ma judecati,dar copilul meu a ajuns sa doarma de la 9 seara pana la 8.30 dimineata.se trezeste tot numai un zambet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinueliza spune:

poate k m-am exprimat gresit dak au sarit toate mamicile in capul meu.asta nu inseamna ca sunt rea cu copilul meu.crede-ma ca am un copil f cuminte si e tot numai un zambet.iar pentru o mama singura,eu cred ca ma descurc f bine.si asa a inceput sa doarma toata noaptea,de la 9 seara pana la 8-8.30 dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

dinueliza, te rog sa iti activezi mesageria privata (PM-urile).

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MonicaTob spune:

Am inceput prin ai da apa pe timp de zi in loc de san, dupa un timp seara ii faceam cereale si ii dadeam apa sa bea inainte de culcare, apoi noaptea ii dadeam mai rar ca o culcam langa mine si o linsteam mangaind-o pe spate si cand am reusit sa nu mai ceara noaptea i-am dat lapte dimineata cu biberonul. A baut putin la inceput acum dupa 4 luni de la intarcat bea dimineata 230 ml lapte. De san nu a uitat mai are momente cand vine si baga mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui dinueliza

nu la-m lasat deloc flamand.pentru ca at cand il luam sa-i dau sa manance noaptea,mai mult de 10 ml nu manca,si adormea la loc.practic nu faceam altceva decat sa-i stric somnul luandu-l in brate de fiecare data cand plangea putin.poate ca ma judecati,dar copilul meu a ajuns sa doarma de la 9 seara pana la 8.30 dimineata.se trezeste tot numai un zambet.

Ce-mi place pretextu' asta pentru motivarea tuturor ororilor:"e spre binele copilului!!" Deci bietul bebelus de 2 luni, se tot chinuia trezindu-se sa suga dar i-ai curmat tu suferintza, l-ai lasat sa planga, spre binele lui, desigur, pana si-a "reglat singur" somnul de dimineata pana seara.
Nu, dragutza, nu spre binele lui ai facut cruzimea de a-l lasa sa planga fara sa-l bagi in seama, ci spre binele tau, sa dormi tu neintoarsa. Daca ziceai asta din start, ca erai obosita si n-aveai chef de nou-nascut si noaptea, poate nu primeai atatea replici taioase.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

si noi suntem in aceeasi oala...1 an si 4 luni si suge noaptea de cateva ori...de multe ori se trezeste plangand, dar ne ies premolarii...grea treaba asta cu dintii...
desi la un moment dat am vrut sa renunt la alaptat,(multe persoane binevoitoare din jur ma intreaba cu mare uimire 'de ce mai alaptez, ca e mare deja...') am zis ca spre binele si alinarea lui prefer sa ma trezesc eu noptile, daca stiu ca asta il linsiteste pe el...

cred ca solutii magice nu sunt...rabdare multa si multa dragoste...

Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)

ERIC SI FILIP

ALBUM NOU

Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Citat:

poate k m-am exprimat gresit dak au sarit toate mamicile in capul meu.asta nu inseamna ca sunt rea cu copilul meu.crede-ma ca am un copil f cuminte si e tot numai un zambet.iar pentru o mama singura,eu cred ca ma descurc f bine.si asa a inceput sa doarma toata noaptea,de la 9 seara pana la 8-8.30 dimineata.

Esti norocoasa ca ai reusit ca puiul tau sa aiba un somn legat noaptea. Asa poti avea mai bine grija peste zi de el. Eu am sa incerc sa reduc din alaptatul de peste noapte numai ca nu ma lasa inima sa-l aud plangand mai mult de 1 minut, 2.

Mergi la inceput

Citat:

Daca bebe al tau e numai un zambet inseamna ca e bine ingrijit. Ce-i drept ai starnit un pic de revolta cu exprimarea din primul post, dar, vorba ta, poate doar exprimarea nu a fost corecta sau nu ai folosit cuvintele adecvate pentru ceea ce ai vrut sa transmiti. Oricum fiecare e liber sa-si creasca puiul dupa cum simte atat timp cat nu-i face rau. Iar daca cineva "te judeca" si tu nu esti de acord, gandeste-te ca e doar parerea lui si tu esti libera sa tii cont sau nu de ea. De cele mai multe ori e mai simplu sa vedem paiul din ochiul celuilalt.
Succes cu puiul tau!

Mergi la inceput