Clasa I * 2011 - 2012 * [9]

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Dar nu e un pic cam devreme sa le criticam puterea de concentrare? Sunt inca reglati pe regimul de la gradi, sunt copii, trag la joaca, obisnuiti sa faca ce si cand au chef....cred ca mai incolo, cand vor incepe temele mai serioase, ne putem vaita (daca va fi cazul) de lipsa concentrarii.

Eu-s mai relaxata , nu va suparati

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Probabil ca ai dreptate. Este posibil ca, pe masura ce creste, sa invete ca la ore sa fie atent, iar in recreatii sa se joace. Pt moment, este doar in clasa I.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Mina,Alinta,la voi au inceput vaccinarile pentru ROR?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

'Neata,

iahim, bine-ai venit!
Ai nostri inca n-au facut vaccinul, fusese anuntat pentru ieri dar nu s-a facut. Acuma asteptam ca nu stim cand si cum.

Ieri am pus aparatul dentar. Si tot ieri l-am dat jos . O doare un dintisor (un incisiv), aseara nici nu putea sa il mai atinga si plangea. Trebe sa vorbesc cu dentistul, nu pricep, i l-o fi strans prea tare...
Are 2 surubele si ne-a dat o cheita sa-l strangem cu cate o rotatie o data pe saptamana. O fi prea strans din prima, nici nu stiu ce sa fac. Mi-a zis sa-l intorc numai in directia sagetilor (are niste sageti desenate) si niciodata invers. Nu m-a dus capul sa intreb ce sa intampla daca intorc invers...
Da' ma gandesc ca ar trebui sa mearga si invers - adica da-s ametita si uit ca l-am intors si il mai intorc o data, ar trebui sa pot reveni la pozitia initiala.

Voi ati avut probleme cu durere de la aparatul dentar?
Si mi-a zis ca tre' purtat 22 de ore din 24, deci clar mere cu el la scoala...

Puterea de concentrare - nici a mea nu se poate concentra foarte bine, face temele cu pauze destul de dese, de aceea si dureaza mult (2-3 ore). Dar nu ma stresez, eu zic ca e normal sa fie asa. Concentrarea asta se invata si ea, ca toate celelalte. Zic eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

(Iahim, fi`mea a invatat singura sa citeasca. fix acu` 1 an mi a citit primul ei cuvant intr o revista cu pisici, de am ramas socata - "RUSIA" scria- si nu mi a venit sa cred. da, intreba despre litere, dar atat. noi nu prea am avut timp de studii ca stateam pe coclauri in fiecare seara cand aterizam eu de la servici)

ieri n au facut vaccinul, sper sa scapam azi, am si eu un stres
tot ieri a decis fi`mea ca nu mai vrea la sah pt ca sunt prea multi si nu i place atmosfera, asa ca miercuri va merge doar la pictura.

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Iahim,ai nostri au facut luni vaccinul!Credeam ca reactii adverse vor aparea in primele 24 de ore(cum s-a intamplat si la celelalte vaccinuri),dar vad ca tu zici de 5-10 zile.Fiica-mea nu a avut nicio problema pana acum.In seara respectiva i-am dat niste nurofen(preventiv).Pana acum n-au fost copii in clasa la ea care sa reactioneze mai ciudat la acest vaccin.Azi o sun pe dr de fam sa o-ntreb la ce ma pot astepta!Merci de pont!
https://picasaweb.google.com/111774975559059858266/October132011#5662866254458154546

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

La fii-mea, inca nu s-a facut vaccinul.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Si noi avem teme multisoare si cel mai mult o supara pe fii-mea sa aiba de scris pagini intregi de semne. Sta la birou cu capul intr-o mana si mioarlaie: ma plictiseeeeeeeesc...

Ce naiba sa-i fac, si mie mi se par multe si nasoale, plictisitor de moaaaaaaaarte. O pun sa le numere cand le face si la fiecare 50 de semne ii fac si eu 5. E incantata si merge mai repede asa. Nu-i cea mai buna solutie, dar alta n-am.

Stie si ea sa citeascca oarecum, adica citeste pe litere si leaga direct apoi cuvintele. Cand a inceput sora- sa sa citesca imi amintesc ca intai lega silabe, mult mai tarziu cuvinte direct. Dar asta mica daca a stat 2 ani pe langa sora-sa, progreseaza mai rapid, desi abia a implinit 6 ani in mai. Eu as fi vrut sa o mai tin un an la gradi, dar n-am avut cu cine discuta. Si acum cea mai eficienta amenintare in cazul in care nu se misca bine cu temele este: iubita mea, daca nu faci fata, te intorci la gradinita, nu-i nicio problema. Nuuuuuuuuu, fac, promit, dar nu ma intorc la gradi.

Asa cum am mai zis, n-o las sa faca vaccin la scoala, il cumpar eu de la farmacie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Cu cititul la fi-miu se intampla cam complicat. Ca stie sa citeasca destul de bine dar nu are stare cu o carte in mana. Daca are chef sa ma ajute in bucatarie, am vreo cateva retete ultra simple de praji, i le scriu cu lit de tipar si chiar se descurca (vorba lui, si gatesc, si cites). Iar pe strada imi citeste toate alea de pe toate firmele si gardurile, unele nu tocmai ok pt el (si nu ma refer aici decat la cuvintele in eng, nu mai zic de .....altele) de mi se intoarce gura la spate explicandu-i toate cele. Insa de citit din carti...subtire, n-are stare. Asteptam cu emotie cand le-o zice dna sa citeasca, atunci presupun ca nu va mai fi pt contra.

Iahim, la noi era progamat vaccinul ieri, nu stiu de s-a facut sau nu ca fiul e racit si consemnat la domiciliu, pana duminica. Asadar ne laudam cu primul chiul din viata de elev. Oricum el nu va face la scoala, am decis sa-l facem la cabinetul pediatrei, dar asta in mom cand ii va trece raceala.

Daria, ai scapat cu sahul Eu am avut o perioada f tragica toamna trecuta, ca-l invatase bunica-su sah si ar fi jucat tot timpul, chit ca nivelul la care invatase era destul de redus, el vroia sah si iar sah....Un mare si frumos joc care pe mine, desi am invatat sa-l joc, ma depaseste si ma scoate din pepeni. Am ascuns cutia de sah si incet incet a mai uitat de el. Acu e pasionat de origami

Soleil, da, pot fi dureri de la aparat. Eu la vremea mea, cum povesteam, am renuntat la el din cauza asta. Iar acum de curand discutam cu o alta mamica la tenisul copiilor, ea poarta aparat si la ultima vizita la dentist i-l stransese dr nu stiu cum si o dureau dintii destul de rau. Deci se prea poate.....

Noi tot pe acasa, cum ziceam, ne-a trimis doamna caietele cu teme si-n rest ne facem de lucru. Daca era mai frumos afara poate ieseam dar asa nu prea cred sa avem sanse.....

Zi frumoasa

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Si eu care credeam ca noi suntem singurii la care temele de casa dureaza 2-3 ore! Cu pauze, ce-i drept.

Caro, si baietelul meu, Eric se regaseste intru totul in descrierea ta. Se plictiseste de moarte la semne, ii cade capul pe masa, se jeluieste.... Ieri mi-a spus: "Mama, am si eu limitele mele!"

Si, partial, il inteleg. Sunt impotriva sistemului romanesc de invatamant, care mi se pare cu totul depasit, dar nu am alternativa. In alte tari, copiii merg cu drag la scoala, sunt stimulati, se simt bine, la noi merge numai cu tras-impins, cu mici exceptii. Nu se invata prin joaca si experiment, ci prin memorare mecanica.

Mergi la inceput