Consuming Kids-marketingul adresat copiilor
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Si noi avem colectii de dvd-uri iesite cu diverse ziare. Acum dvd-ul e stricat si nici la alea nu se mai pot uita. In schimb cand am hotarat ca deja sunt prea multe si nu mai continuam si cu spiderman, ironman, strumfii si alte prostii le-am explicat ca nu mai avem unde sa le punem, ei oricum nu prea au timp sa le vada, in plus dvd-ul e stricat momentan asa ca nu mai cumparam. Si nu a fost asa greu sa inteleaga, nu cred ca le-am zis de trei ori.
Filip e foarte la curent cu toate jucariile la care se face reclama la televizor pe minimax. Isi aduce aminte si-mi spune de ele saptamani bune dupa ce le-a vazut. Nu le cere insistent, dar pe mine m-a mirat foarte tare ca stie reclamele, ca intelege dintr-o reclama de 30 de secunde exact ce face jucaria aia, ii retine numele, lucruri pe care poate eu daca as vedea reclama aia nu le-as retine sau intelege din prima.
Dar am noroc de niste copii intelegatori, carora daca le-am spus ca nu avem bani pentru chiar toate jucariile inteleg fara probleme.
La ce se roaga de mine si am cedat chiar saptamana trecuta sunt cd-urile pititclic cu jocuri care se vand la gradinita. Convenisem ca nu mai cumparam pentru ca sunt proaste, merg de cateva ori pe urma incep sa se blocheze, sa-mi blocheze pisiul. Ei, ultimul numar a fost cu dinozauri si am fost rugata cu ochi umezi de caprioara si nu am putut sa refuz. Cu conditia ca daca si asta se strica chiar nu mai cumpar de-ar fi turnat in aur.
In concluzie e adevarat ca e mai usor fara TV, dar nici influenta celorlalti copii nu e de neglijat. Si la noi e o mare concurenta intre copii. La nepoata-mea la scoala, cand era in clasa a III-a nu mai era concurenta cine are telefon, ci era cine are telefon cu touch screen, acum intr-a V a s-or bate in iphone-uri
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
anya spune:
Acum inteleg de ce fiul meu (clasa a 3-a) a inceput sa se strambe la telefonul mobil, ca n-are touchscreen si nu poate juca Angry Birds. Culmea e ca nu-l las cu telefonul la scoala. I-am zis ca daca ii trebuie neaparat pt joc, cand e cazul si sub supravegherea noastra, ia telefonul tatalui lui si gata.
Reclamele le stiu si ai mei chiar cu intonatie, dar nu mi-au cerut vreodata margarina sau always.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dianad/dianad.jpg)
dianad spune:
Apropo de telefoane: anul trecut am avut un elev de clasa a 12-a caruia ii crescuse un fel de neg, cam cat o moneda de 10 bani, in palma mainii stangi cumva in spatiul de sub degetul mare si cel aratator. exact zona in care de obicei se sprijina partea mobilului ce contine antena.A recunoscut ca s fost mare maestru in trimiterea rapida de sms-uri si jocuri pe mobil. Dupa indepartarea formatiunii a folosit mobilul doar ca telefon si in convorbiri scurte.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.ghid-az.ro
anya spune:
Si fiul meu a facut unul la degetul mare de la picior. (Vorbesc serios, nu e misto). Cred ca e setat din perioada intrauterina, ca mama lui lucra la o companie de telefoane mobile cand era insarcinata cu el .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ML/ML.jpg)
ML spune:
Negii ca negii, dar ce faci cu tumorile la cap? Stiu ca baietii il foloesc mai mult pt. jocuri, cu fetele nu cred sa fie acelasi lucru... Iar cand sunt acasa si isi suna colegii putini sunt cei care folosec fixul.
La tzara americana (poze)
"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)
anya spune:
Care fix? Noi l-am desfintat de mult pt ca nu mai cunosteam decat vre-o doua persoane (in varsta) care mai aveau doar fix.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ML/ML.jpg)
ML spune:
Noi avem fix, mai stiu si altii, dar este drept, pe aici. Avem si celular, il folosim rar, copiii deloc.
La tzara americana (poze)
"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)
michelle-usa spune:
e greu pt parintii care sunt la servici si se mai vad cu copiii doar 2-3 ore pe zi din 24.e chiar imposibil sa mai repari ceva intr-un timp asa de scurt.
mai ales cand incep scoala, parca incepe si razboiul. sunt bombardati din toate partile de influentze negative care, tu ca parinte iti trebuiesc knowledge si nervi de otel sa te poti lupta cu ele si sa il faci sa inteleaga adevarul.
am stiut de ani de zile cata influentza negativa poate sa aiba tv. am avut ovreme fara tv si pot sa spun ca nu mi-a lipsit.
noi nu avem celular, doar fix-ul si pot sa respir bine mersi.
nu avem nici cablu doar canalele free care se prind cu o antena si deja astea imi sunt mai mult decat suficiente. am avut o perioada si sute de canale si tot nimic nu vedeam...schimbam de pe unul pe altul pana nu ne alegeam cu nimic interesant.
referitor la copii si marketing e o problema fff serioasa...de care multi parinti habar nu au.
de cand sunt mici isi formeaza inclinatii spre: shopping,mancare prosta, cheltuit bani pe nimicuri, violentza etc...care cu greu (sau chiar imposibil)mai pot fi schimbate.
michelle
michelle-usa spune:
de acest subiect ne lovim in fiecare zi si e parte importanta din viatza.
si la al meu la scoala(clasa a 2-a) multi copii vin cu pachetele la scoala din alea gata aranjate. eu a trebuit de multe ori sa-i explic si sa-i spun ca asa ceva nu cumpar.
mai bine ii dau eu pachetel de acasa si uneori cand sunt sigura ca mananca de la cantina scolii il las sa manance de acolo.
chipsuri cumparam o data pe luna(1 punga) si caut din cel emai cat de cat sanatoase(inca nu sunt sigura ca chiar exista).
sprite cumpar 1 cutie de 24 de 2x pe an. nu coca cola, pepsi decat cand avem cateodata invitati.
dulciuri prefer sa fac in casa...ii mai cumpar snacks(cu multi grain si fibra) si ii mai dau la scoala.
haine de marca nu ma intereseaza dar totusi unele marci sunt mult mai bune, rezistente. nu ii cumpar cu caractere faimoase...
ghiozdanul i l-am luat cu Avatar-filmul lui favorit, dar ca era si in sale.
jucarii ii iau din cand in cand dar ma rezum la Legos si ceva pt activitati.
dar asta e presiunea...cand altii asa fac si tu -ca parinte treb sa te zbati sa-i explici si sa-l faci sa inteleaga de ce nu esti de acord si de ce esti Gica Contra.
michelle
miri2007 spune:
Si eu am mare noroc de un copil foarte intelegator.
Are 3 ani si jumatate si stie deja ca reclamele sunt uneori si mincinoase. Si stie si de ce.
Il incanta si pe el ghiozdanele cu Cars, insigne cu Sportacus (nu stiu daca am scris corect), Thomas, etc.
Se bucura insa si de lucruri mici (masinute micute si ieftine), bilute, nimicuri cum le zicem noi. De fiecare data ii lasam lui alegerea, insa dupa ce ii explicam alternativele cu avantajele si dezavantajele lor.
NU va inchipuiti insa ca nu imi arata si el insistent nu stiu ce ou de dinozaur sau titirez vazute la TV. Daca nu se merita insa nu cumparam si explicam de ce.
Mi s-a intamplat insa ca el sa ne mai dea noua cate o lectie, spunandu-mi in magazine: mami, dar nu ai geanta...pentru ce mai iei inca una.
Chiar in week-end vroiam sa merg sa-i caut geaca de toamna. Si m-a intrebat: Dar mami, pentru ce, am doar gheaca rosie (care este adevarat ca merge si pentru vremea aceasta daca nu ii pun hanoracul atasat la ea).
Cred ca secretul sta in a fi mereu langa ei si a le explica, ajutandu-i astfel sa nu cada prada "conjuncturii".
A...si mai facem o treaba. Incercam ca aproape pentru orice jucarie cumparata, primita, dorita, vazuta etc sa-i aratam ca ne-o putem confectiona si noi, din materiale reciclabile. Se joaca la fel de bine cu avionul confectionat de tata din polistiren dar si cu cel cu sunete si lumini. Secretul este sa fim langa el, noi sau unul doi prieteni de joaca.
Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala