Nasterea la Arcadia - Iasi(22)
Raspunsuri - Pagina 15
Stefana spune:
Dada, stiu ca fiecare copil are ritmul sau si ca nu trebuie sa facem comparatii, insa exista limite peste care trebuie sa ne ingrijoram. Nici nu putem lasa la voia intamplarii, lasandu-ne in baza ritmului propriu al copilului. Eu fix asta cautasem. Care e varsta pana la care majoritatea copiilor se ridica singuri in fundulet. Si era cam 8 luni. Nu sunt ingrijorata, doar incerc sa-l urmaresc si sa-l stimulez. Tocmai pt ca am mai vazut copilasi care la 5,5-6 luni se ridicau singuri.
ionelamaria spune:
Seara buna la miez de noapte
Pe fuga raspund si euputin pe aici
Iulia, nu tanji dupa diversificare. alaptarea e floare la ureche pe langa diversificare. Nu e deloc usor sa gandesti meniuri sanatoase si echilibrate cu alimente cautate in surse cat mai sigure si sa vezi cum bebe le refuza. Nu e deloc usor. Alaptarea e simpla: san si gata.... Ai sa vezi cum imi vei da dreptate cand ajungeti la 6 luni.
Eu razatoare de mar am cumparat si nu mi-a folosit la nimci nimic pentru ca Mihnea nici azi nu tolereaza textura obtinuta la ea. Repet "MIHNEA NU TOLEREAZA". Noi am folosit blenderul cu succes
Despre tv, e de recomandat sa fie evitat.afecteaza dezvoltarea intelectuala a copiilor. El il tineam cu spatele la tv cand era micut si vorbeam cu el. Acum reduc pe cat posibil interactiunea copilului cu tv-ul. Nu ii ajuta la nimic. Stiu copil care , ajuns din varii motive la ceva ajutor specializat ( mama il suspecta de autism) a primit intai interdictie la tv. ( au si taiat abonalemtul la cablu poarintii de disperare cand li s-a spus ce grava poate deveni situatia, mai ales in cazul lor, daca bebe se mai uita la tv). Noi evitam cat se paoate, ba, daca simt ca se opreste cu ochii in tv mai mult de 5 minute caut al canal sau inchid de tot.
Stiu, tv-ul da o portie de liniste parintilor. Pe mine ma sperie linistea copiilor exagerata. Fiecare cu piticii lui
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 37+ cu Tudor
ionelamaria spune:
Am ajuns la termen Wow!!!!!!
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 38+ cu Tudor
oana.irina spune:
Neatza! Ionela merci pentru raspuns! Felicitari pentru ca ai ajuns la termen cu bine si ca micutul Mihnea nu a fost privat de miroculosul aliment.
Ce crezi ca am facut in sec.2 dupa ce am citit? Am intors leganutul in care pun fata cu spatele la tv.
O zi usoara tuturor!
madline82 spune:
Neata si de la noi, multumesc Dada si Stefana pt sfaturile despre razatoare.O sa o cumpar si eu sa fie acolo, stiu ca se mai pot da prin ea si biscuiti.Tin minte de la mama ca imi dadea mar ras cu biscuiti, cred ca si acuma am sechele
Despre tv cred ca strica in masura in care captiveaza copilul prea mult si ramane sa se uite acolo zeci de minute.Oricum mai devreme sau mai tarziu il vor descoperi, ca e tv sau calculator, cam tot acolo, la mine temerea e sa nu creeze dependenta!Sti un un baietel de 3 ani care deschide singur calc si cauta pe youtube dupa desene animate..dar stiti si voi cate se mai gasesc pe net..off!
Ramonika spune:
am fost azi la medic, la Dr. Vieriu. totul ok, bebe la locul lui, putin mai mic pentru ca ovulatia a fost tarzie, stiam asta. i-am auzit si inimioara.
eu nu voiam sa-i spun dr. ca inca mai alaptez insa m-a intrebat el daca am alaptat si cand i-am spus ca o fac si acum m-a felicitat. nu ma asteptam la asa atitudine din partea lui.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika am fost azi la medic, la Dr. Vieriu. totul ok, bebe la locul lui, putin mai mic pentru ca ovulatia a fost tarzie, stiam asta. i-am auzit si inimioara. eu nu voiam sa-i spun dr. ca inca mai alaptez insa m-a intrebat el daca am alaptat si cand i-am spus ca o fac si acum m-a felicitat. nu ma asteptam la asa atitudine din partea lui. Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz zebra roz |
Bila alba pentru Vieriu! ( si minus, sau bila neagra la cacicovschi).
Acum i-am spus si eu ca mai alaptez si a mutit a mea. Nici bine nici rau nici nimic nimic
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 38+ cu Tudor
gravidacori spune:
neataza si de la noi
IONELA,se pare ca tudor vrea sa stea mai mult decat mihnea in casuta lui acolo. sper ca ti-a trecut apatia.
IULIA, SA STII CA TOT CE ZIC FETELE DE DIVERSIFICARE/DURERE ALAPTARE E PERFECT ADEVARAT...si eu am trecut prin asta,poate kiar mai rau ,am fost la limita de a renunta si a-i da lapte praf..dar m-am calmat ,m-am inarmat cu multa rabdare si mi-am zis: voi alapta copilul meu cu orice pret! durerea a trecut, si eu am ramas cu cel mai frumos sentiment: o foarte mare placere si bucurie ca alatez si cand o vad si pe ea la sanul meu bucuroasa,cu manuta pe titi ,sincer ma topesc si imi vine sa opresc timpul in loc !
LA fel ca MADA, am o groaza de diversificare si tot ce tine de asta..cu sanul e floare la ureche si e si placut.
madline82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionelamaria Am ajuns la termen Wow!!!!!! Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 38+ cu Tudor |
Bravo mami, bravo tudor!Inca maxim 9 zile,incepem numaratoare inversa!
madline82 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ionelamaria
Bila alba pentru Vieriu! ( si minus, sau bila neagra la cacicovschi). Acum i-am spus si eu ca mai alaptez si a mutit a mea. Nici bine nici rau nici nimic nimic Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 38+ cu Tudor |
Ionela, hai sa nu ii dam totusi bila neagra!
Chair voiam sa te intreb demult si uit mereu, daca pe sarcina alapetzi,cand nasti mai ai colostru sau nu?