Turism in Romania?
Anul asta s-a nimerit sa imi fac vacanta cu sora mea, si m-am bucurat enorm sa mergem impreuna undeva prin tara. Cum marea o vad mereu in fata mea, eram satule amindoua si mai ales cu patru copii dupa noi ne-am gindit ca mai bine ne-ar fi la munte. Si tare ne era dor la amindoua sa mai vedem muntii nostrii plini de paduri si peisajele superbe care stiam ca sint. Asa ca zis si facut, incepem cautarea pe internet, pentru ca si eu si sora mea eram plecate de mult din Romania si nu mai stiam despre mersul treburilor pe acasa.Cu rabdare si curaj am inceput cautarea. Am gasi tin Busteni o vila, Vila Cristina, care ne-a placut la amindoua . Am rezervat prin telefon un apartament pe care bineinteles ca l-am vazut in poze pe internet. Peisajul era superb, se vedea crucea Caraiman din balcon, aveam la 10 pasi padurea iar toata valea Busteni era vizibila tot de acolo. Ce sa mai lungesc, ne-am hotarit ca pretul (1200000 lei ) pe noapte si conditiile erau foarte bune pentru noi. Am rezervat (platind inainte ceva, prin mandat postal), cu aproape trei saptamini inainte. Am ajuns cu tot cu copii( dintre care cel mai mic avea 1 anisor) sus la Vila . Ce sa zic, frumos, aer curat, curatenie si o panorama de vis. Eu cu sora mea ne-am topit pe loc. Am intrat la receptie, am spus cine sintem si ne-au primit. Dar ni s-a spus ca apartamentul este ocupat de o familie si se elibereaza miercuri( noi am inchiriat de duminica pina duminica). Bineinteles ca nu ne-a cazut prea bine. Ni s-a aratat un alt apartament (?) care nu avea frigider in camere, si nici cada cum era pe internet, era micut de tot , rustic dar era chiar la acoperis. Trebuia sa ne ridicam din pat cu atentie sa nu dam cu capul de tavan. Noi nestiind de fapt despre ce era vorba, obosite fiind de pe drum si cu copiii dupa noi am acceptat sa asteptam aici pina miercuri cind ne vor muta in apartamentul propriu zis care il inchiriaseram. Miercuri insa , dupa ce impachetaseram toate lucrurile, surpriza, nu mai vor sa plece turistii si mai stau o zi. Bineinteles ca m-am suparat si m-am si enervat pentru ca nu mi s-a parut normal sa procedezi asa cu clientii. M-am suparat si pentru ca nu ni s-au schimbat asternuturile absolut deloc in 7 zile cit am stat acolo, iar curatenie s-a facut doar odata( dat cu aspiratorul) ceea ce nu mi- s-a parut normal . Am intrebat-o pe receptionera de ce nu ni se schimba asternuturile si mi-a spus ca ei le schimba la 5 zile, dar nu a fost nici asa. Ne-au dat diferenta de 200000 de mi pe zi, dar nu m-a incintat cu nimic. In general noi ne-am simtit bine, pentru ca ne plimbam in fiecare zi, am fost la Sinaia si Predeal, dar totusi am ramas cu un gust amar de pe urma tratatie la vila. Cind ne-am intors aici , am mai aruncat o privire pe internet si am vazut ce diferenta era intre apartamentul pe care il rezervasem si ceea ce ne-a fost oferit. Oare romanii nu or sa invete niciodata ce este corectitudinea in a oferii servicii de calitate clientilor care le trec pragul? Doar am platit cash si nu ne-am tocmit si au vazut ca sintem cu copii si ne-au dat o camera la acoperis unde aveam prea multe scari de urcat. Bineinteles ca data viitoare o sa suflam si in iaurt si nu o sa ne mai lasam pacalite chir asa, pentru ca am ramas cu un gust amar, dar ma doare sa stiu ca nu isi dau interesul sa faca turismul cit mai infloritor. Asa se atrag strainii, si chiar si turistii romani. Noi eram venite din afara si ni s-a parut comvenabil, dar de fapt preturile erau scumpe in raport cu calitatea. Nu va mai retin si va multumesc ca m-ati ascultat dar am simtit nevoia sa discut cu voi , m-am simtit inselata si prostita pe fata. Acum sint mai bine si sigur voi fi mult mai atenta la detalii inainte sa fac un pas. Astept si alte pareri de la voi fetelor, daca si voua vi s-a intimplat asa ceva si cum ati reactionat.
Va pupic pe toate
Madelaine si cei trei muschetari
Raspunsuri
Irinusha spune:
Intradevar, asa este.
Cu toate ca hotelurile si pensiunile private apar la toate colturile, service-ul e la pamant. Ptr. straini preturile sunt bune - in comparatie cu alte tari - insa ptr. romani mi se par enorme.
Oricum, noi am "facut" vara asta Moldova si a meritat tot efortul. Conditiile au fost mizerabile mai peste tot, dar a meritat ptr. ca tarisoara noastra e minunata si frumoasa ... nici nu gasesc cuvinte...
Parerea mea e ca in caz ca va simtit inselati sa bateti cu pumnul in masa si sa va cereti dreptul, insa nu renuntati la un sejur in Romania ca ati pierde mult.
Irinusha - cu minunea de 15 saptamani din burtica :)
madelaine spune:
Irinusha, ai dreptate, in nici un caz nu o sa renunt la concediile de acasa dar o sa bat cu pumnul in masa , daca o sa fie nevoie sa-mi cer drepturile. Imi iubesc tara foarte mult, si acasa ma simt cel mai bine, dar eram suparata pe felul cum am fost tratate, pe banii nostrii , prostite pe fata. A trecut si bineinteles ca o sa mai marege si altadata, prin tara pentru ca in general ne-am simtit minunat. Va pupic si tie sarcina si nastere cit mai usoara. Va pupic pe toate[ pup]
Madelaine si cei trei muschetari
Florys spune:
Intr-adevar...ceea ce vazusem pe internet nu a corespuns deloc cu ceea ce ni s-a oferit la fata locului.... In primul rind ca sa intrii la vila aveai de coborit vreo treizeci de trepte f. f. abrupte....(ceeea ce nu era scris in detalii)...apoi apartamentul pe care l-am primit era sus de tot, deci mai aveam de urcat nu stiu cite trepte cu carutul dupa mine,....UFFFFFFF a fost foarte obositor de urcat atitea scari...de nu stiu cite ori pe zi....
In general am avut parte de aer curat, liniste, relaxare...dar conditiile de la vila au fost mult sub asteptarile noastre... Am ajuns la ora 10 si ceva la vila cu patru copii dupa noi...si vazind ca e mult de mers pe jos...ca sa ne ducem in oras sa mincam am comandat masa acolo...Ne-au zis ca nu e gata decit in jur de ora 15 dupa amiaza...In fine, am mincat, (buna mincarea, dar cam putina...acuma sa nu spuneti ca sint eu prea gurmanda ca nu va cred...cine ma stie intelege de ce vorbesc asa)...si a venit si nota de plata...Neavind banii schimbati marunt am dat o hirtie mare si rest nici ca am mai primit. Nici macar nu s-au sinchisit sa ne intrebe daca avem si alte hirtii mai mici ori...sa se scuze ca nu au rest...nimic.
Si inca ceva.... iertati-ma daca v-am deranjat... Avind un copilas de un an si trei luni cu mine, am avut nevoie de apa calda...am cerut sa am acces la bucatarie...au zis ca nu e posibil...si doar bebita bea un biberon dimineata si unul seara inainte de culcare. In fine, m-am chinuit cu un fierbator d-ala vechi de imi era si frica sa-l folosesc....Dar cel mai rau a fost ca intr-o noapte mi-a vomitat un pic...si ne-am milogit de ei a doua zi sa ne schimbe cearceaful de pe pat.
Sper ca data viitoare sa fie mai bine, si va fii cu siguranta fiindca vom fii mai atente la calitate versus pret.
Flory
N.B. Ptr. cine nu stie... eu sint sora Madalinei.
"Sanatate ca-i mai buna decit toate!
Albumul:
"http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48&cid=473
rici35 spune:
La Arad vroiam o data sa inoptez intr-o pensiune cu vreo 30 de euro noaptea.. Vroiam sa vad in prealabil camera la care mi s-a spus ca deabia dupa ce platesc pot vedea camera.... Si Adio!!!
La Mare vroiam sa ne luam camera la hotel Jupiter - Junona. Noroc ca am intrat mai intii in restaurant si fiind neocupat si destul de frumos amenajat am vrut sa filmez.. A venit imediat un angajat si a spus ca e interzis filmatul.... I-am spus Adio si am plecat... Dar asa e cam peste tot. Pina in Ro se vor stii purta cu turistul, multa apa va mai trece pe Dunare.
Cu drag
Rici
Catan spune:
Mada si Flory imi pare rau ptr ce s-a intimplat la BUsteni.De acum inainte stiti ce trebuie sa evitati si cu siguranta va fi mult mai bine.Va pupam cu drag Catan piciul nazdravan si bebita Cindy.
Androix spune:
Nu ca imi place postura de Gica Contra dar nu cred ca trebuie generalizat. Eu mi-am petrecut vacanta in vara asta in GRECIA, mama turistilor, grecii care sunt lapte si miere cu turistii etc. stiti si voi. Si am ajuns noi tarziu in noapte ca ca aflam ca grecul la care facusem rezervare prin agentie de turism si rom. si greaca si la care platisem INTEGRAL SI IN AVANS pretul sejurului, daduse camerele noastre altor turisti ca a crezut ca venim a doua zi! Si ne-a facut el un aranjament la 12 noaptea si ne-a cazat la o vecina a lui. Iata ce am aflat a doua zi de la vecina lui: camerele in care stateam la ea, care erau defapt niste miniapartamente (family apartments), corespundeau descrierii facute la rezervarea lor in ro, in schimb camerele care ne erau cu adevarat destinate dar fusesera date, erau sub orice critica: fara balcon, fara frigider, mai mici etc.
A doua zi ne intreaba grecul daca mai vrem sa ne mutam la el si i-am spus ca nu ne mai mutam dar ca suntem indignati ca nu a respectat rezervarea. Stii ce ne-e raspuns? Ca sa nu mai comentam atata ca pina la urma am beneficiat de camere mai bune decat am platit. Dar a uitat ca le-a inflorit pe alea proaste pina nu a mai putut.
Si ca sa fiu sincera nu este prima experienta negativa in GRECIA. Dar tara este frumoasa si oamenii sunt cumsecade daca nu ii judeci dupa uscaturi care sunt din plin si pe la ei.
Ca sa vezi camera numai si numai dupa ce ai platit pentru ea nu mi se pare normal, in schimb daca te afli pe o proprietate privata si vrei sa filmezi fie ceri acceptul persoanei de decizie fie te trezesti cu un angajat care pune in aplicare reguli de ordine interioara. Asta oricum nu tine de cat de ospitalier, sau bun, sau curat este restaurantul respectiv.
Va pup si va doresc, ne doresc vacante fara incidente!
Andreea
tinatache spune:
Nici mie nu-mi place sa generalizez, iar cazuri din astea se pot intampla oriunde in lumea asta... numai ca atat de des ca la Romanika.... mai rar. Aproape ca nu-ti mai trebe, noroc ca avem o tara tare frumoasa ca sa merite efortul... Noi pe unde am umblat nu prea am avut experiente neplacute (nu vb de Ro acuma), ce am vazut in poza era si in realitate. Cel mai bine e sa mergi pe baza de recomandare... pe cat posibil. Desi treaba cu platitul dinainte si gasit camerele ocupate e tare aiurea si nus tiu cum o poti evita. Eu imi luam banii si plecam in alta parte. Acuma sunt vile si vilisoare peste tot, sa tot alegi. Numai asa se invata minte ca nu-ti poti bate joc de niste oameni care au facut atata drum.
Vacante placute, oriunde mergeti!
Cristina, mamica cu burtoaie
foxy spune:
Da,rominii au multe de invatat la capitolul turism.Am vazut pe Travel un documentar despre Ro...Si nu era deloc in favoarea Ro,din pacate.
Avem locuri frumoase dar la capitolul "servicii si Comportament(cu turistii-fie ei romini sau straini)" ,din pacate...lasa mult de dorit.
Aici poti filma unde vrei (chiar si la muzee).
osolita spune:
Eu ce sa va spun, in ultimii ani am avut numai experiente pozitive, asa ca o generalizare ca e rau sau bine chiar nu-si are locul dupa tot ce s-a scris. Asta vara am ramas o noapte in Cluj, initial am mers la un hotel(parca Melody) unde am intrebat care sunt conditiile si preturile si desi receptionera a vazut ca nu prea suntem hotarati sa luam o camera din cauza ca parcarea hotelului era plina si nu prea erau locuri libere de parcare in zona, ne-a invitat sa vedem o camera. Camera arata foarte bine, in plus avea si calculator, televizor si baie cu jacuzzi iar pretul era in jur de 1,2 milioane. N-am acceptat camera si am mers la alt hotel, tot in aceeasi zona unde ni s-a oferit loc de parcare pazit, am fost intrebati daca vrem o camera mai racoroasa(era vara si la ultimul etaj era foarte cald). In camera am avut mini-bar,televizor iar in pret(1,1 mil) a fost inclus si micul dejun. Eu am fost foarte multumita.