Crema/supozitor hemoroizi in sarcina
Buna-ziua forumisti !
Sunt insarcinata in 22 sapt.De cateva zile mi s-au inflamat urat de tot hemoroizii.Mi-au aparut din timpul primei sarcini si pana acum ma deranjau daca eram constipata sau aveam sistemul digestiv deranjat.Se inflamau..dar intr-o zi trecea inflamatia si reveneau la normal.
De trei zile stau asa inflamati, ma dor, ustura..jeneaza rau.
Am citit prospectul la Procto-Glyvenol insa nu spune exact daca pot utiliza in sarcina sau nu..spune doar atat:
"Precautii:
Sarcina: Nu exista studii care sa releve trecerea Procto-Glyvenol prin placenta. De aceea, acesta trebuie administrat cu precautie in timpul sarcinii, in special in primul trimestru."
Voi ce remedii stiti?
M-am gandit sa fac bai locale cu tarate..alteceva nu stiu!
Multumesc din suflet pentru toate sfaturile pe care binevoiti a mi le da!
*Blackmoon Lady 22+cu un omuletz colocatar si lipistocul meu iubitRebecca
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Raspunsuri
smaranditza spune:
sunt pe fuga:
Doloproct supozitoare - 1 buc./zi
Cicatridina supozitoare - 1 buc/zisi inca o crema pe care nu mi-o amintesc acum.
+ bai la sezut cu ceai de marar
sanatate!
Mami de Timi nazdravan si micuta Dora pisicuta
CorinaDani spune:
alina, cauta repede subiectul acela cu leacuri/remedii babesti, scria rufus acolo despre bai de sezut, cu apa in care fierbi o anumita specie de ciulini/scaieti. cica face minuni metoda asta si presupun ca nu are cum sa dauneze sarcinii.
mai poti incerca o metoda : intr-o punga de plastic pui un cub de gheata, apoi pui punga in zona cu probleme, iti va mai atenua inflamatia si durerea.
si unguentul Lasonil stiam ca e recomandat in cazul hemoroizilor, in prospectul de pe net nu scrie ca este contraindicat in sarcina, ci doar persoanelor cu sensibilitate la heparina si heparinoizi.
la voi in oras exista clinica proctomed, incearca sa mergi acolo la o consultatie.
Str. Ciprian Pintea nr.12, parter
Tel./Fax: (0234) 546 888
e-mail: contact.bc@laurusmedical.ro
anaemi spune:
Eu am folosit Proctoglyvenol in sarcina !
In maxim 2 zile eram ca noua!
Anamaria cu Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & Petru (29.06.2011)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
Burtocika spune:
Eu am folosit PROCTOLOG, am avut unda verde de la ginecolog. In 2 zile trec, si contine si un anestezic usor, asa ca nu te mai dor de la prima aplicare.
*****************************
Irina (2006) si Miruna (2011)
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
adinutza78 spune:
Eu am folosit imediat dupa nastere pastile DETRALEX, am avut niste dureri cumplite , Proctoglivenol-ul a fost apa de ploaie, eu nici nu puteam sta jos de durere. medicul mi-a recomandat, alaptam si pot spune ca dupa cateva ore de la prima tableta aproape mi-a trecut durerea
My_Lady0091 spune:
Multumesc pentru sfaturi!
*Blackmoon Lady 22+cu un omuletz colocatar si lipistocul meu iubitRebecca
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
My_Lady0091 spune:
pentru cei interesati,am gasit si asta:
Fitoterapie
Tratamentul se refera la aplicatii externe si la administrarea interna a preparatelor din plante. Aplicatiile externe au o actiune antiseptica, calmanta, hemostatica si cicatrizanta.
Scoarta de stejar - 100 g scoarta se fierbe intr-un litru apa, apoi se filtreaza. Se aplica in comprese repetate.
Lumanarica - se foloseste pentru bai de sezut; se prepara din 30-60 g frunze la un litru apa; se fac doua bai zilnic.
Iarba de tranji - a carei denumire populara este sugestiva, s-a utilizat inca din secolul al XVI-lea in tratamentul hemoroizilor. Micile sale radacini in forma de tuberculi au asemanare frapanta cu hemoroizii, ceea ce a sugerat autorilor teoriei signaturii (asemanarii) utilizarea sa, verificata de-a lungul secolelor, ca remediu specific hemoroizilor. Extern se foloseste sub forma de cataplasma, din frunze fierte; aplicatii cu decoct concentrat din frunze sau radacini (se fierb 60 g intr-un litru apa pana se scade la 1/4 din cantitatea initiala) care se amesteca cu faina de in.
Sucul de planta - preparata se poate folosi pentru badijonarea hemoroizilor.
Coada soricelului - prin proprietatile sale hemostatice si cicatrizante, actioneaza favorabil in aplicatii externe: bai de sezut, comprese cu decoct preparat din 60 g inflorescente la un litru apa. Ultilizarea plantei a fost recomandata chiar de Hipocrate, in cazul hemoroizilor sangeranzi.
Coada calului - are rol hemostatic. Se utilizeaza extern sub forma de comprese cu un decoct concentrat si prelungit, preparat din 100 g planta la un litru apa.
Frunzele de soc - sunt renumite ca topice externe. Se aplica comprese cu infuzie concentrata din 100 g frunze la un litru apa.
Frunzele de vita de vie - datorita proprietatilor astringente, se pot utiliza extern in cataplasme.
Afinele se folosesc ca decoct, obtinut dintr-un pumn de afine, care se fierb intr-un litru de apa, pana cand aceasta cantitate se reduce la jumatate. Se aplica extern sub forma de spalaturi si comprese. Pentru igiena zilnica se fac alternativ baile de sezut cu infuzie de musetele si de galbenele.
Tratament homeopatic hemoroizi
Aesculus hippocastanum: hemoroizi cu senzatia de arsura, prurit, apasare; sunt foarte durerosi si sangereaza numai rareori; durerile iradiaza in regiunea sacro-lombara.
Aloe: senzatia de greutate in regiunea anorectala agravata de pozitia stand in picioare; nevoia de a avea scaun declansata de diferiti stimuli (in timp ce bolnavul se spala, dupa ingestia de alimente, in timp ce urineaza, o data cu emisia de gaze, la schimbarea pozitiei).
Capsicum: hemoroizi cu senzatia de arsura si prurit, sangeranzi; tenesme si sete dupa emisia spontana a scaunului.
Collinsonia: hemoroizi cu senzatia ca rectul este plin de ace; acest remediu se indica in special la bolnavele la care hemoroizii apar in timpul sarcinii si dau prurit intens; simptomatologia se agraveaza in decubit (culcat).
Graphites: hemoroizi cu senzatia de intepatura, sangeranzi; durerile anorectale sunt agravate dupa scaun si in pozitia sezand; pruritul anal este mai intens noaptea.
Hamamelis: hemoroizi insotit de senzatia de pulsatie si arsura; sangerarea hemoroizilor este urmata de astenie, de o stare de prostratie chiar daca pierderea de sange este redusa.
Lachesis: hemoroizi cu dureri constrictive; durerile se prelungesc mult dupa emisia scaunului.
Muriatic acid: diarei frecvente cu materii fecale de culoare inchisa sau cu sange; bolnavul are frecvent senzatia de scaun; agravarea simptomelor la caldura.
Nucs vomica: remediu ce se indica mai mult la hemoroizii asociati cu constipatia; bonavul are mereu senzatia ca nu si-a golit complet intestinul dupa emisia scaunului; hemoroizii sunt interni, foarte durerosi, pruriginosi; simptomenele sunt agravate de mers; bolnavii pot prezenta pierderi de sange abundente, la nivelul hemoroizilor in timpul scaunului; ameliorarea la aplicatii locale cu apa rece.
In crizele hemoroidale se iau prize repetate (3-4 pe zi) in dilutii joase, care apoi se raresc in functie de intensitatea durerilor.
*Blackmoon Lady 22+cu un omuletz colocatar si lipistocul meu iubitRebecca
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
anangel_lexi spune:
MyLady, am o reteta de crema contra hemoroizilor, e minunata, am primit-o de la o mamica de pe forum, farmacista. Ti-o trimit pe PM cum am un pic de timp si mergi cu ea la o farmacie cu laborator propriu sa ti-o faca.
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 25+ cu
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
EllaX spune:
Proctolog - supozitoare si/sau crema.
Ceaiurile si baile de sezut cu diverse plante contin si ele substante diverse, care se absorb prin piele/mucoase, si unele nu sunt permise in sarcina. Daca e planta, nu inseamna ca nu poate fi nociva. In mod normal, si ceaiurile ar trebui discutate cu obstetricianul.