Pufi de ian - feb 2010 (45) - LMA Evyme!
Raspunsuri - Pagina 2
Ruxita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ale1212xa neatza dece de cafea...iau vreo 4-5..sunt chiauna...Dragos nu prea a dormit...la un moment a facut si febra...s-a agitat...tusit...inecat...acum e ragusit ----------------------------------------- Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem |
e efectul gradi? sau a racit acasa? m-am intalnit mai ieri cu o mamica care si-a dus copilul la cresa si mi-a zis ca i-a racit copilul deja cateva zile... ma intreb daca putem face ceva inainte sa-i ducem la gradi poate o luna doua de imunostimulante? recomanda asa ceva medicii?
multa sanatate lui Dragos! ce tratament ii faci?
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
Ruxita spune:
despre somn... si Kay adoarme in unele zile mai greu si incepe sa urle cand ii zic ca e timpul de culcare... dar am observat ca dupa o tura de plans isteric somnul vine mai repede, daca e linistit si calm vrea jucariile cu el in pat si cum nu-i este frica de intuneric continua joaca pe intuneric... ii dam voie cu toate masinutele, animalutele dua caz... nu merge cu leganat pe picioare, nu merge cu cantece de leagan, nu functie mai nimic, cand i se face somn, adoarme singur, in sensul ca nestimulat sa doarma, dar obligatoriu cu mine alaturi... a adormit de cateva ori si cu sora-sa si ghiciti cine a adormit primul? desigur ca sora-sa... deci daca urla inainte de somn la noi e de bine, dupa ce reusesc sa-l linistesc adoarme in 5 minute... dar trebuie sa respect programul de veghe-somn, 5-6 ore obligatoriu de veghe, ca altfel ne chinuim...
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
ana_g spune:
..."neata"....raportez un fel de indigestie/toxiinfectie alimentara, principalul suspect fiind un sos de ardei picant, desfacut de cateva zile bune, chiar daca tinut in frigider. ar mai fi apoi si ouale, dar a mancat si asta mic, iar el nu are nimic. si sotu e lovit, doar noi 2 am mancat sos din ala......aseara pe la 1 imi vomitam si fierea, acum am o stare de slabiciune, si muschii parca ma dor...eh, bine ca nu are asta mic ceva, in rest o sa treaca.
stefan "numara" boabe de strugure...trece direct la "doua" si "pa..".....
_
mama lui Stefan, pui scump
miremia spune:
La multi ani Carmita!
Sa fii mereu sanatoasa si fericita alaturi de micuta ta!
_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)
nyny spune:
helloo...
cand sa zic ca noi n-avem probleme cu adormitul , hop de 3 zile s-a schimbat macazul. Nu se lasa cu tipete dar ma dispera cu apa apa... mi-o cere de 20 de ori... daca i-o las balangane biberonul pana se face fleashca... asta mai mult seara, iar dupa-amiaza ii arde de joaca... se baga sub salteaua patutului, arunca paturica si catelul si plange dupa ele ca sa i le dau, isi scoate sosetele si ma pune sa il incaltz iar... intr-una, intr-una.
Nasol si ca s-a schimbat timpul, azi n-am iesit deloc la plimbare.... doar am dus-o pe Mara la dansuri de dimineata si atat. Batea un vant ...
Ma duc sa fac un dus si revin...
Mamica fericita de Mara si de David
nyny spune:
i'm back...
Si cum spuneam, nasol cu vremea asta urata dar cu ocazia asta m-am perfectionat in modelarea plastilinei. Facem tot felul de figurine. Avem si noroc ca ne lasa David ... pt ca abia pe la ora 15 binevoieste sa se culce si se trezeste mai tarziu decat Maruscha....ea oricum nu doarme mai mult de 1 ora si jumatate. In timpul asta ne facem si noi de cap in voie cu acuarele, plastilina, carioci etc.
Ieri mi-a cerut o napolitana dupa masa si dupa ce i-am dat-o a bodoganit ceva acolo pe limba lui... ceva ce mie mi s-a parut (sau asa am vrut sa cred) ca seamana cu "multumesc"... si zic: "ce-ai zis David? ai zis multumesc? i-a mai zi o data...multumeeesc" la care el imi raspunde: "pechet mami"...
Incearca sa spuna multe si am surprins-o de vreo cateva ori pe Mara cum il pune sa repete dupa ea anumite cuvinte la inceput usoare pe care le pronunta cu usurinta: mama, tata, Mara, mamaia ... il lasa sa prinda incredere in el si dupa aia trec si la alte cuvinte noi... ce vede ea prin casa: masinuta, minge, papusa, pat, covor etc. Cateodata se joaca asa frumos impreuna
nyny spune:
Si am vazut azi o faza uratica la sala de fitness (unde o duc pe Mara sa danseze). Un tatic isi adusese fetita de vreo 7-8 ani (cred) pt cursurile de dans ... i-a dat incaltarile de schimb si a intrebat-o frumos daca mai are nevoie de ceva la care copila ii spune pe un ton autoritar "descalta-ma". Acum taica-su nu stiu ce facea.. isi baga ceva in buzunar... nu stiu, dar n-a percutat din prima si fetita a inceput sa-l loveasca cu piciorul si sa tipe la el "descalta-maaaa"... hmmm tare urat. Saracu' om s-a aplecat la ea "da tati, hai sa te descalt"... nu stia cum sa-i intre in voie. Unde poate sa duca si rasfatul asta ... sper sa am puterea si intelepciunea sa-mi educ copiii frumos si sa nu ajung vreodata in situatia asta.
nyny spune:
BF Mara are ceva in genul www.emag.ro/litere-si-cifre/quercetti-mozaic-combi-abc-123--pPN_11668" target="_blank"> asta . Nu chiar identic dar asemanator: litere si cifre magnetice intr-o cutie care are o fata magnetica si cealalta fata tabla de scris cu marker. Lui Dav nu i-am dat inca sa se joace cu ele. Mi se par destul de mici piesele si mi-e frica sa nu si le bage in gura. Nu stiu cum sunt ceilalti pufi dar noi inca gustam/roadem cam tot ce prindem.
Bea eu zic ca daca tii cont si il pui din jumatate in jumatate de ora la olita renunta intr-un timp foarte scurt... poate cateva saptamani. Dar ideea e ca atunci cand te apuci sa faci asta sa nu renunti dupa 2-3-4 zile. Sunt mamici care isi iau concediu de la serv ca sa dezvete copilul de pampers ... pe bune. Oricum, esti foarte aproape, e mare lucru ca sta si face atunci cand il pui, o sa si ceara curand daca insisti. Daca apuci sa nasti si nu renunta s-ar putea sa o mai lungesti un pic pt ca vede la cel mic ca face pe el si ca lui nu-i supui nimic... si o sa vrea si el aceeasi atentie etc etc Apropo, am remarcat semnatura schimbata. Foarte frumos si al doilea nume: Eduard.
Tomaca ieri sau nu mai stiu cand... oricum zilele astea, am vazut filmuletul cu Tudor... e haios rau. Ce tine ritmul ...
Alexa sanatate lui Dragos. Cum mai e?
Danasor da da si eu de acord ca trebuie sa fim consecventi.
Ana sanatate si voua.
Sorina n-ai mai scris. Cum merge treaba cu bona cea noua?
Gata. Ma duc sa-mi mai pup odata puii si ma bag la barlog.
Noapte buna...
sorina_bz spune:
Buna dimineata, va las o cafelutza fierbinte-fierbinte...
N-am mai reusit sa scriu, dar v-am citit, printre picaturi..Desi bona e super ok (mai mult decat speram, sa n-o deochi!), e dificil pentru mine sa am o persoana noua in casa...acomodarea, curatenie, mancare, spalat, calcat...conversatii...etc..
Iris are mai nou si cei 2 canini de jos (are gaurele in gingie, si-i simt cum zgarie la mana, daca o dau cu gel)...Ar mai fi de iesit caninii de sus, care-s deja pe tzeava, umflati si tot tacamul...si ultimul set de masele, molarii-2...si-am scapat!
Am avut o sapt taaare busy, cu bona, cu caninii lui iris, si, bonus....diana a avut niste dureri de burta horror de marti incepand...am tot cautat un internist/chirurg ceva in urbea noastra (ma temeam sa nu fie apendicita, ca nu-i operata)...am ajuns joi seara la urgente, sa-i dau de cap...are infectie urinara, si era s-o si cotonogesc...ca refuza de cand se stie sa-si puna papuci sau sosete in picioare, si sta cu labele goale pe gresie...offf.....Dupa prima doza de antibio a fost ok, i-au trecut crampele, dar are de executat 10 zile de antibio.....
Doamne, numai pe la urgente sa n-ajungi...am vazut o gramada de cazuri, copii bolnavi...zboara virusii...tuseau, mititeii, se inecau, branule..jeezzz....nu-mi pot scoate din cap...m-a marcat imaginea unei fetitze de vreo 7 ani care, adusa cu salvarea, abia mai rasufla...viroza, cu complicatii pulmonare....tare nenorociti virusii in toamna asta, se pare...
Cand am venit de acolo...hainele toate la spalat...si eu si diana dus cu sapunuri antibacteriene, oscillo toata lumea, echinacea, tantum verde direct in gat, bagat prin nas si urechi servetele antibacteriene...paranoia.....dar te duci cu una, si vii cu patru(probleme).
Din urma...ce-am retinut cu neuronul ametzit...
Olitza...Vad ca si Iris a inceput sa spuna, cateodata, kk, pipi, si se trage de izmene...am reusit s-o si asez aproape in fiecare dimi pe olita...dar a cerut ea, ca altfel...nu era chip...A si facut pipi la oala de 2 ori, sapt asta...kk nu a facut inca...Dar, asa cum spunea Tomaca () din cartea lui Dolto...si iris urca o scara (ca de zidar), singurica...e scara de la patul sora-sii, suspendat, si arata tot ca o scara de pod...si a inceput sa spuna ca face ceva, cand e atenta, si nu e prea prinsa de joaca...de aici am dedus eu ca ar putea fi pregatita, ca altfel nici nu incercam...
Somnul....noi inca suntem la 2 somnuri pe zi...o adorm in brate(ziua)...in 5-10 min adoarme...perioada de veghe e cam de 4 ore, n-o tine mai mult duracell-ul...primul somn e cam de 30 min, si vad ca somnul 2 e cel pe care incearca sa-l lungeasca....a mai dormit si 45 min, dar si cate o ora jumatate...Seara, dupa baie si bibe cu lp ma asez cu ea in pat, si adoarme..se mai foieste, dar nu mult...
Ale....multa sanatate lui Dragos!...cam asa se intampla in colectivitate, la inceput, pana se imunizeaza...culeg toate cele....
Dece...sper ca ai reusit sa o lasi mai usor, si sa te si odihnesti nitzel, ca doar e week-end(eu vorbesc, care n-am maini si picioare deajuns, sa termin tot ce-mi propun, pe fiecare zi..)
Danasor... fetele frumoase! Super ca A. coopereaza la somn...Despre plansul cu lacrimi...ooo, iris e o mare artista...totdeauna plange cu lacrimi, cand plange....inca din maternitate...Dar in ce mare fel! ii tashnesc lacrimile din ochi ca la desene animate, si daca e pe spate...ii curg pana in urechi...e un mare spectacol...
Bea....super-tare Ivan, cu dusul olitzei la wc! Si cu urcatul in "fanalau"...cred ca ti-a stat inima!
Ana......aveti grija de voi, si sa treaca repede enterocolita, sau ce e...Bine ca nu are nimic puiul!...Ce super-tare, cum numara el bobitzele de struguri!...Noi exersam numaratoarea cu suzetele, in timp ce le pune intr-un cosuletz..."doi, t'ei, pa'"
Nyny......m-ai scos din barlog....acuarele, plastilina...ce frumos va jucati voi doua, fetele ...si ce frumos ti-a multumit Dav pentru napolitana!...noi exersam cu .."merci", ca mi se pare mai usor de pronuntat...imi mai acorda cate un "misi", cateodata, de-mi vine sa o rontzai..
Va pup pe toate, fara exceptie (copyright Larisel ), sper ca n-am sarit nimic (si daca am facut-o....n-a fost cu intentie..) si va doresc o duminica frumoasa, in ciuda vremii!
decenuela spune:
sarumana de coffe, sorina...mai dau si eu una...sa fie fierbinte cand se trezesc fetili...ca la ce vreme e.....
noi am adormit cu chiu cu vai pe la 11 juma...la 3 vroia lapte si la 7...s-a trezit cu un urlet ...de l-am si certat....s-a linistit dupa ce i-am dat laptele/ sil-am lasat in patul celalat...acu dorm.....amandoi...macar cat sa-mi beau si eu cafeaua....
nu stiu de ce dar din toate...am si eu fixul cu cafeaua de dimi...sa am juma de ora de liniste...
sorina...wow , ma bucur c e ok bona si ca ink n-a dat bir cu fugitii...asta e..toate o sa-si aiba rezolvarea in timp...cand mai cresc si ei...
ana...multa sanatate...asa am fost si eu in we....romantic...din delta
olitza...la noi e subiect tabu...si cred ca asa va ramane...hai sa va zic de ce.
in creierasul lor sunt niste comenzi...de fapt si la noi e la fel...eu cred ca ink nu e pregatit pt asta, nu constientizeaza actiunea in sine...asa ca...nu ma mai stresez si cu asta...ca n-am vz niciun la 40 cu pampers...
vecinul meu care e mai mare cu juma de ani decat jiji...nici n-a vrut vreodata sa auda de olitza...se isteriza cand il punea ma-sa. cand au fost la mare...in aceaiasi perioada cu noi...a cerut singur sa nu mai faca la pampers...de a ramas ma-sa socata( ca nici cu vb nu statea bine) ....
asa ca nu stiu ce sa zic...
eu sunt la faza de cautari de jucarii....ma gandsc ca in curand cele 2 iesi afara se vor transforma in una....adik nu va mai iesi si cu mine...deci va trebui sa ne jucam in casa....si sa vedem cu ce....ca nu mai prea avem...
azi cik mergem in AFI ...sa vedem...e o vreme de kk....mor cand vad ploaia asta mocaneasca...dar na..n-a mai plouat demult..
sa aveti o duminica super
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
JUCARII PENTRU PITICI...
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...