De la ce varsta e bine sa-ti dai copilul la scoala

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

fi`mea e din august, asa ca am mers la fix la gradi si acum la scoala.
depinde atat de mult de copil cand e pregatit, pt unii e foarte usoara trecerea (mai ales daca au avut o educatoare adevarata care i-a stiut indruma si invata) sau altii care reusesc mai greu sa se adapteze la rigiditatea scolii (nu e deloc usor sa stai in banca 50 de minute x 4)

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Lala, ok, merci.

boticelina, nu s-a facut publica metodologia de aplicare a legii: programa, plan cadru etc. In lege numarul maxim de ore/saptamana este de 20 si e valabil pentru clasele a IV-a. Pe masura ce scade nivelul clasei, scade si numarul de ore/saptamana. Asa ca, nici vorba de zile cu 5 ore la clasa pregatitoare.

bun. aici intervine problema parintilor care si-au facut niste planuri referitoare la persoana care va sta cu copilul, dupa terminarea orelor. la gradi, la grupa pregatitoare, copiii au program normal, pana dupa-amiaza, cand pot fi luati de catre unul dintre parinti. la scoala, daca intra in clasa 0, termina orele pe la 12, sa zicem. ce se fac parintii care nu au bunici, rude, vecine sau bona de incredere, care sa ia copilul de la scoala, sa-l aduca acasa, sa-i dea sa manance, sa-l supravegheze pana vin parintii de la job ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Eu ma mir ca nu vor invatatoarele alea foarte cautate,ca micutii de cls.1 sa stie si sa construiasca avioane,sateliti.Cum numai sa citeasca si sa socoteasca?Atit vor?

Pai daca copiii merg la scoala cls.1 si stiu deja sa citeasca si sa socoteasca,programa de clasa 1 ce cuprinde,invatatoarea ce mai face cu ei?Trec direct la Bacovia si la geometrie in spatiu?

Scuzati sarcasmul,da` pe vremea mea nu erau bre atitea clase pregatitoare,gradinite obligatorii,pretentii de mici genii la inceputul primului an de scoala.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Mie mi se pare clasa pregatitoare un lucru foarte bun.

Unii au fost la gradinita, unii nu, unii au avut o educatoare care i-a invatat sa scrie si sa citeasca si le-a dat teme pt acasa, altii o educatoare care a respectat programa si unii nu au facut nimic in gradinita. Vin cu bagaje de cunostinte diferite.

Clasa 0 ii "pregateste" ca in clasa I cand vor invata sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca sa ia toti starul in acelasi timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Eu ma mir ca nu vor invatatoarele alea foarte cautate,ca micutii de cls.1 sa stie si sa construiasca avioane,sateliti.Cum numai sa citeasca si sa socoteasca?Atit vor?

Pai daca copiii merg la scoala cls.1 si stiu deja sa citeasca si sa socoteasca,programa de clasa 1 ce cuprinde,invatatoarea ce mai face cu ei?Trec direct la Bacovia si la geometrie in spatiu?

Scuzati sarcasmul,da` pe vremea mea nu erau bre atitea clase pregatitoare,gradinite obligatorii,pretentii de mici genii la inceputul primului an de scoala.

hannen, eu am ramas si mai blocata cand nepoata mea mi-a spus ca ei in clasa a doua nu au invatat tabla inmultirii , ca o au tema de vacanta si trebuie sa vina cu ea invatata de acasa in clasa a 3-a, am crezut ca "minciuneste" si ca soramea o sustine , dar mi-a confirmat o colega de birou, fetita ei la scoala diferita de a nepoata-mii...aceeasi poveste...

Invatatoarele sunt ocupate cu caiete suplimentare/speciale, habar nu am, dar au alte atributii decat cele de "pe vremea noastra", nu mai invata copilul sa scrie cu ajutorul invatatoarei, metoda aia cu tinut mana copilului in timp ce deseneaza prima litera s-a pierdut in istorie.

Nina, 29s+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

No,pe mine m-a dat mama la sase ani doua luni si 2 saptamani.....la 23 de ani terminasem o facultate si ma apucasem de-a doua....cat esti tanar inveti mai usor..nu va zic cand m-am apucat iar la 30 ce greu mi-a venit....nu mai am rezistenta aia,nu mai pot pierde noptile.....si cititul de cand am copilul e doar din cartile de povesti...restu`....doar in weekend....
Eu as da-o pe Eva la sase ani si o luna...la clasa 1.....ar fi perfect daca s-ar putea.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ILONA_21 spune:

Totul depinde de copil de cat e de dezvoltat psihic sa faca trecerea de la gradi la scoala totusi eu consider ca un an e important pentru un copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui ILONA_21

Totul depinde de copil de cat e de dezvoltat psihic sa faca trecerea de la gradi la scoala totusi eu consider ca un an e important pentru un copil

ANDREI CATALIN (02.09.2006)

mai degraba cit de pregatita e mama psihic sa accepte ca puiul creste.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ILONA_21 spune:

Asa este o mama isi considera si la 20 de ani copilul tot pui este important si parinti cat si copilul sa fie pregatiti psihic pentru scoala totul este o decizie importanta al meu e inebunit de ideea de a merge la scoala i place enorm de mult mai nou ma intreaba zilnic cand merge la scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ILONA_21

Cum am zis mai sus baietelul meu face 6 ani exact pe 2 septembrie cu 7 zile inainte de inceperea anului scolar pentru ca am inteles ca anul scolar 2012 incepe pe 9 septembrie de aceea inca nu stim ce sa facem ce e mai bine pentru el

ANDREI CATALIN (02.09.2006)

Nepotica me a implinit 6 ani pe 1 oct si a inceput scoala. Clasa I, ce-i drept nu in RO ci in Germania. Dar e ff ok. Eu am fost data la scoala la 6 ani si 4 zile (sunt nascuta pe 11 sept) deci nu mare diferenta si a fost totul ok. Nu vad dc ar trebui sa-l dai la 7 ani si 5 zile???

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://lb3f.lilypie.com/rxDAp3.png

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Mergi la inceput