Strugurasi de Sept-Oct2011-Haideti fetele!!!!(119)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria26 spune:

Citat:
citat din mesajul lui May3

neatza.
cu socrela trebuie sa lucrez treptat.
asa cum am facut cu alergatul cu mancarea. pana la urma o aduc pe calea cea buna.
eu ii dau vigantol, care e ceva de calciu pt fontanela. dr mi-a zis 3-4 picaturi pe zi pana la 1 an.

azi noapte a dormit gagalicea la greu. daca n-ar fi trebuit sa ma mulg ma trezeam la 2 jum cand a vrut papa si ma mai trezeam la 7, dar asa... da-i si trage la pompa din 3 in 3 ore, cand ea doarme

mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011

zebraroz.ro

vigantolul este doar vitamina d pentru fixarea calciului... dar de ce ti-a dat 3-4 picaturi? are semne de rahitism? eu stiu ca se dau doar 2 picaturi pe zi.. este cea mai periculoasa vitamina.. este singura care nu se elimina din organism.. si supradoza implica probleme..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Neata,

Eu mi-am luat teapa .

De pe la trei dimineata aveam contractii regulate din 3 in 3 min.
Pe la 4 am poposit la materniate -> col inchis.... cica sunt neproductive contractiile . Si eu care credeam k acus nasc

Mi-a facut un nospa injectabil si s-au mai rarit, cred k erau pe la 10 min... am dormit pana acum
Acum le am cam la 10-11 min.
A, si dimineata am observat o chestie roz fara firicele de sange gelatinoasa... foarte putin... sa fie dopul?

Oare cat ma mai tine starea asta?
Pot sa mananc?

Pupici si multumim mult pentru sustinere

Lena - 39+

Tic-tac, tic-tac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns idanuca spune:

Buna fetelor,

Felicitari tuturor mamicilor !!! Abia astept sa intru si eu in randul vostru.Si noi mai avem putin :). Azi mergem la control sa vedem cat am mai crescut. Eu tot citesc in fiecare zi ce scrieti pe forum si incerc sa retin pentru cand o sa fie cazul. Noi deja avem 38+ , deci inca putin si intram in randul mamicilor cu bebici.

May: Referitor la amorteala in maini. Eu am fost in timpul sarcinii la o cardioloaga si i-am povestit de amorteala in maini si doamna mi-a zis ca e din cauza lipsei de calciu si magneziu, deci e posibil ca aceasta amorteala sa persiste la tine deoarece inca ai carente de calciu si magneziu. Sper sa te ajute , eventual sa iti faci niste analize.

Incerc sa ajut si eu cu sfaturi cum pot.

Aveti grija de voi,
Danuca

Danuta 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

alayna de ce nu vei putea alapta¿ eu am fost galbena ca si Simpsonii in sarcina din cauza icterului si-a colestazei, si uite dupa nastere bilirubina a scazut, si-i pot da laptic...la tine ce-i crescut¿

lena nu intra probabil isi vede acum fetita!!

lali eu vreau sa fac cunostiinta cu vaca, aia care are lapte asa bun, si daca-i adevarata chestia o infiez, cat despre reactiile altora pe strada....hmmmm...de obicei cele care n-au copii is cele mai bune sfatuitoare

a mea cred ca are un puseu de crestere, mananca de rupe...aseara si la 9, 1o, 11, apoi la 2, apoi la 6.3o...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris_K spune:

May, si eu dau bebitei Vigantol (vit. D), dar DOAR 2 picaturi... nu ii mai da 3-4 ca pare multisor. Cine ti-a zis sa-i dai atata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dbunny

alayna de ce nu vei putea alapta¿ eu am fost galbena ca si Simpsonii in sarcina din cauza icterului si-a colestazei, si uite dupa nastere bilirubina a scazut, si-i pot da laptic...la tine ce-i crescut¿
Dbunny cu Daniel (23.11.2006) si Noa (1.oct.2o11)

Din cauza hepatitei B ! Cu toate ca nu mai e activa ,nu inteleg de ce mi se interzice alaptatul Sotul si-a facut analizele pt hepatita acum 2 saptamani si i-a iesit negativ,daca lui nu i-am dat cum sa-i dau bebelusului prin lapte (sau poate sangerari de la san ,nu stiu)

40+

Se pare ca va fi

:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Neata,

Eu mi-am luat teapa .

...................

Oare cat ma mai tine starea asta?
Pot sa mananc?

Lena - 39+

Tic-tac, tic-tac

Stiu cum e ,de vreo saptamana iau zilnic si eu tzeapa
Si ia mami si mananca ,ce te mai poate tine bebele in suspans si cateva zile

Idanuca ,daca amorteala de care vorbeste May o am si eu,nu cred ca e din cauza calciului . Eu nu pot inchide pumnii si beau zilnic 1,5 l lapte / zi ,iaurturi naturale iar branzeturile n-au lipsit o zi din alimentatia mea pe timpul sarcinii . Chiar ieri ma uitam in oglinda si incepuse sa-mi regenereze si parul ,am niste moatze in varful capului

40+

Se pare ca va fi

:)

Mergi la inceput

Multumesc Alyana
Ma duc sa pap.

Lena - 39+

Tic-tac, tic-tac

Mergi la inceput

Dbunny, aici sunt

Lena - 39+

Tic-tac, tic-tac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hayat_Kh spune:

Buna dimineata !

Va invit la o fara cofeina, daca nu ati baut deja sau un ceai de vorba.

HAI LENNNAA!!!!!!

poate poate o sa ai mai mult spor...sa nasti....

Si eu zic la fel: ia si mananca. O sa iti prinda bine. Eu nu mai apucasem sa mananc de pe la 4 dupa-amiaza si am nascut dimineata urmatoare la 3:20 si eram lesinata de foame si sleita de puteri, de imediat dupa nastere, cand mi-a zis dr sa pun mana sa mananc ceva consistent , nu am reusit. Mi se facea rau numai cand auzeam sau simteam miros de mancare. Multa baafta si o nastere cat mai usoara. Nasti natural, nu??

Ca ati intrebat de gluconat de calciu. Mie mi-a dat din spital neonatoloaga o listuta cu lucruri si medicamente de cumparat pentru bebe si am consultat-o cu pediatra. Si ea ne-a spus asa: 10 zile pe luna, timp de 3 luni , luam 5 ml gluconat de calciu in lapte ,bebe si ceilalti 5 ml ii beau eu(ca are nevoie si mami[:-D]). Din ziua 14 de dupa nastere, ii dam Vigantol 3 picaturi/zi, tot timp de 3 luni si pe urma reevaluam cantitatea. La mine probabil ca s-a recurs la tratamentul acesta pentru ca Razvan s-a nascut prematur si cu greutate mica.

Acum ca nu mai alaptez, bebe meu are probleme cu scaunul si cu colicii. Si aseara, i-am facut 30ml de ceai de fenicul, anason si chimen, inainte sa ii dau formula. Si toata noaptea nu mi-a mai plans de durere...i-am dat sa pape la 21:30 si s-a trezit la 01:00 si la 5:00 dimineata, sa pape.Insa, inca tot nu a facut kk. Sper sa fie ceva trecator.

Si noi il scoatem zilnic afara, cel mai des , dupa-amiaza, cand e mai caldut. Razvan, e foarte friguros.Si numai cand il dezbrac sa il schimb de pampers, deja stranuta si i se ingalbeneste varful nasucului si ii tremura buzele de frig si se face tot piele de gaina. Aseara am facut cald in casa si l-am lasat in pielea goala. Aerul cald mergea pe el si Doamne ce i-a mai placut. Statea cu picioarele cracanate ca un puisor de gaina cand il intorci cu burta in sus si isi tzuguia buzele a mirare.

E o minune de copil. Sunt topita dupa el. Si parca in fiecare zi este altul. Se schimba in permanenta. Nush, poate si pentru ca a fost atat de mititel la nastere, acum se vad progresele asa de evident.

May, eu toata sarcina n-am avut probleme cu amortit de degete , insa acum, am ramas cu o mancarime in maini de nu mai pot. Zici ca am milioane de ace. Ma scarpin non-stop si nush de la ce e, ca eu iau in continuare vitaminele pe care le luam si in sarcina. O sa intreb sapt viitoare medicul de fam sa vedem.....ca deja ma dispera.

Dbunny, am vazut pozele din timpul travaliului si a primei alaptari si mi-au dat lacrimile. Felicitari. Pe langa ce am vazut eu in spital pe langa mine , tu ai fost 1000% ZEN , vesela si zambitoare. Tu chiar te-ai dus sa nasti sau la taclale cu personalul medical?:))

Seidana, mi-e dor de tine. Frumusele foc si tu si Elena la botez.Am promis ca te sun.....pot sa te deranjesc?[:-D]

Lali, the best mom ever.

Hai ca v-am nenorocit cu turuiala mea.

Mami fericita de Razvan Octavian 15.09.2011

Mergi la inceput