Casa langa Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Am avut acest gand acum cativa ani. Si il mai am inca.
Insa nu o voi face.

Din cauza copilului.
Scoala, invitatii la zile de nastere, teatre, filme, meditatii si o multime de alte activitati. Esti legat permanent de masina. De dus si adus.

Si iernile...

Am o buna prietena. Are o fetita in clasa I. Le-a fost foarte greu asa ca s-au mutat inapoi in Bucuresti. Dupa 4 ani.

Edit: am si niste prieteni care au bani multi. Bona interna pentru cel mic si sofer pentru cel ce merge la scoala. Si un van pentru adus prietenii copilului la joaca.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si noi tot cochetam cu gandul unei casute in afara Bucurestiului dar e clar ca doar pentru weekend. In timpul saptamanii suntem obligati sa stam in oras din cauza copiilor. Cel mare e la scoala si cel mic inca la gradinita, dar de la anul incepe si el scoala. Am noroc de bunici care au grija de ei dar nu i-as putea puna sa vina in afara orasului. Si asa le e greu cu dusul/adusul copiilor de la scoala si diverse alte activitati. Cel mic sta la program lung la gradi dupa care are inot, engleza si FTK. Cel mare are scoala, karate, baschet, engleza si pregatirea la Arhimede. Practic, in timpul saptamanii ar trebui sa-i las la bunici in Bucuresti sa faca lectiile si sa mearga la cursuri. Asta strict din punct de vedere al vietii de zi cu zi. Nu adaug zapada, probleme medicale sau alte urgente.
Cunosc persoane care locuiesc in afara orasului. In doua din cazuri mamicile au renuntat la serviciu si sunt soferii copiilor - ii duc si aduc de la scoli,gradinite si alte activitati. Intr-un alt caz, ambii parinti lucreaza iar copiii sunt la program lung la gradi/respectiv scoala+after school si sambata merg la engleza. Ca atare mai ramane duminica si putin din sambata sa se joace in curte. Autobuzul opreste destul de departe dar fiind plin de caini nu se poate merge pe jos nici ziua. Ambii parinti au masini si in caz de copil racit se apeleaza de urgenta la bunici (noroc ca bunicul are masina).
In bloc la mine a vandut cineva un apartament ca sa se mute la tara langa oras. Dupa ceva timp i-am vazut pe copiii lui in lift - m-am si mirat. Din cauza ca nu avea cine sa se ocupe de copii cu scoala a negociat cu un fost vecin si dupa scoala copiii veneau la vecin sa faca lectiile ca pe seara sa-i adune parintii si sa mearga acasa.
Cat despre mijloacele de transport in comun, ar trebui sa ne gandim de la ce varsta lasam copiii singuri sa vina de la scoala. Eu il am pe cel mare intr-a 3-a si nu il las inca singur. Dintr-a 5-a invata dupamiaza si iese de la scoala pe la 7 seara. Lasati un copil de 10 ani singur, intr-un autobuz preorasenesc la 7-8 seara, iarna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Dar daca e vorba de 10-15 km distanta de un oras din provincie? In Bucuresti distantele sunt mari, aglomeratia isi spune cuvantul. Dar cum e sa stai la 15 minute de un oras mic, unde oricum nu iti trebuie mai mult de 20-30 de minute sa-l traversezi dintr=un capat in altul?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

si noi am cochetat cu ideea

cred ca decizia trebuie luata de fiecare familie in parte, de situatia legata de asteptari, dorinte, nevoi, buget etc..specifice fiecarui caz

e ok sa analizezi din experietnele altora, dar clar situatiile in ansamblu difera in cele mai multe cazuri

in ceea ce ne priveste, dupa multe vizite, tentative si indoieli am ajuns la concluzia ca infrastructura, ambuteiajele ne pot incurca mult in activitatile la care nu suntem dispusi sa facem rabat:
scoala, invitatii la zile de nastere, teatre, filme, meditatii, concerte, etc. Esti legat permanent de masina. De dus si adus.cum spune si viviana
(sofer pentru copii nu ne permitem)
Pentru cei care au o activitate individuala care se poate desfasura de acasa...poate fi de ex o varianta.

am facut totusi un compromis si ne-am renovat/construit o casa undeva spre munte (unde au trait bunicii mei)...la vreo 100km de Bucuresti, ajungem intr-o ora jumatate, avem toate conditiile normale, petrecem week enduri ori de cate ori ne dorim, ne procuram produse de la tarani (lapte, branza, oua, carne, fructe, etc)
ba mai mult, am facut anul asta si o mini gradina de legume pe care am ingrijit-o partial noi.. si i-am implicat si pe copii in asta. Erau extrem de incantati sa vada de la o saptamana la alta cum crestea ceapa...cartoful...
Sunt incantati de fiecare data cand ajungem si fug in ograzile vecinilor unde regasesc animalutele cu care s-au imprietenit: cai, vaci, porci etc

ca si concluzie decizia e una situationala specifica fiecarei familii

mult succes Cristeo! Sa faceti alegerea care va aduce bucurii si o viata frumoasa pentru voi si copii!

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">timpul vacantei...

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Laura in orasele de provincie eu zic ca e o alta discutie.

in opinia mea, daca am fi avut locuri de munca intr-un oras ca Targoviste de ex.... as fi stat fara nicio rezerva la 15km de acest oras

bucurestiul insa

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">timpul vacantei...

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu sunt nerabdator sa plec din Bucuresti, de tot.
Dar si eu am prieteni care s-au mutat inapoi in Bucuresti cand le-au crescut copiii. Nu-i vorba de departarea de spitale sau alte urgente; este pur si simplu o rutina dificila care macina incet-incet, un program riguros, de la care nu te abati si care se si completeaza mereu. Pe mine asta ma tine, inca, departe de casuta visata.
Mai este un aspect: cand au crescut fetele am vazut ca au nevoie de copii sa se joace. Am observat (si mi-au spus-o si direct) ca le-ar place la bloc,acolo e gasca mare si voioasa. In curte, la aer curat, nu-i nimic fun. Eu nu stau la aer curat, da stau la casa, cel putin cu Ioana mergeam des acolo unde se juca cu colegii de scoala: pe la blocuri. Acasa nu avea cu cine sa se distreze.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Laura, si fata de Bucuresti mi se pare ok.
Eu ajung mai repede la servici acum si lucrez in Victoriei decat cand locuiam in Bucuresti.
Vecinii pe care ii avem ( aia de la peste 100m) isi iau copii seara de la bunici asa cum o sa facem si noi. Cand ii iau la 6 cand termina serviciul au temele facute si doar petrec timp acasa cu ei si ii controleaza la lectii. Cei care invata seara sunt dusi de dimineata la bunici sa-si faca lectiile si luati seara direct de la scoala.
Depinde insa unde ai casa in afara Bucurestiului.
Noi nu ne-am descurca cu banii de benzina si cu atatea alte cheltuieli pe care le implica o casa daca sotul nu ar avea masina de servici.
Avem niste prieteni buni, el lucreaza in cladire cu mine, locuiesc undeva pe la Trapezului si el face dimineata cu masina mai mult decat fac eu in conditiile in care si la mine e aglomerat.

A mentionat cineva de caini, da, si noi avem caini, nu erau dar au inceput sa fie abandonati prin zona. O sa-mi iau acum un aparat d-ala cu ultrasunete pentru ca ma sperie. Pe de alta parte insa bunicul meu a facut infart si a murit atacat fiind de niste caini vagabonzi in curtea blocului de langa Piata Victoriei. Fostul meu sef a fost muscat de caine facand jogging pe Kiseleff. Problema e prezenta peste tot nu doar in afara orasului. Cand ne-am mutat noi nu era. Cum au aparut case insa au aparut si vagabonzii. ca sa nu mai vorbesc de un magazinas din zona care arunca gunoiul in spatele magazinului si din cauza asta s-a aciuat o haita de caini acolo.

Iar m-am intins

+22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

alinuk, asa, e a alta poveste in orasele din provincie. Dar ma gandesc, totusi, copiii intra in adolescenta, la liceu la un moment dat. Vor vrea sa iasa, sa stea seara mai tarziu, sa stea cu prieteni, cu colegi, sa mearga la un coleg sa isi faca temele sau sa ia ceva. Nu vor aparea reprosuri ca sunt izolati si nu au viata sociala din cauza distantei de 'buricul targului'?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Noi ne-am apucat de casa langa Pitesti, e la 10 minute de centru, cam 7km de oras. Am parlamentat cu copilul cel mare despre mutare, initial a parut ca e incantata, acumnici in vizita nu mai vrea sa mearga. Ne-a spus ca acolo sa ne mutam noi cand vom fi batrani :). Problema e ca fata noastra deja a legat prietenii aici la bloc, are copii de varsta ei cu care sta pana seara tarziu afara...noi vrem cu nerabdare sa ne mutam, insa nu stiu cum vom face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25
Dar ma gandesc, totusi, copiii intra in adolescenta, la liceu la un moment dat. Vor vrea sa iasa, sa stea seara mai tarziu, sa stea cu prieteni, cu colegi, sa mearga la un colg sa isi faca temele sau sa ia ceva. Nu vor aparea reprosuri ca sunt izolati si nu au viata sociala din cauza distantei de 'buricul targului'?

Laura, reprosurile nu au sens daca ratiunea ii determina pe parinti sa faca un astfel de pas. Si, daca nu au sens, poti trece peste ele, dupa ce iti expui punctul de vedere argumentat. Oricum, in perioada liceului copiilor ai parte, ca parinte, de tot felul de reprosuri, de le uiti sirul...
Dar ai dreptate: la varsta aia le trebuie altceva, de fapt inca mai devreme de liceu; eu mi-am exprimat dorinta sa plecam, Ioana mi-a zis-o verde: plecati voi, noi ramanem.
Si n-as zice ca n-o inteleg. Este o asa mare diferenta intre ce-mi doresc eu si ce-si doresc ele, incat n-are rost sa fac valuri mari. A, daca as fi nevoit, daca una din ele ar fi musai sa nu mai stea in oras (de ex intoleranta la noxe), adica un caz special, nici nu le-as intreba. Dar asa...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput