La piscina de la ce varsta?
Buna fetelor, copilul meu are acum 1 an si 4 luni si am aflat ca s-a deschis o piscina cu instructor la noi in oras pt copii mici..de la ce varsta as putea sa-l duc? Cum se desfasoara o sedinta cu copiii la piscina, trebuie sa participe si parintii? Poate un copil asa mic sa invete sa inoate sau e doar asa de balaceala? Nu stiu detalii de aceea va intreb pe voi...
Raspunsuri
roli25 spune:
In vara asta cand i-am dus pe amandoi la bazin, instructorul mi-a zis pt cel mic,care avea 3,6 ani ca deocamdata e de joaca. Lui i-a placut si incerca sa-l asculte, dar nu-i iesea asa bine ca celor de peste 4 ani.
JuliaSM spune:
Cel mai bine ar fi sa intrebi pe instructorul de la piscina proaspat deschisa, el te poate lamuri de la ce varsta accepta si e in stare sa pregateasca pe copii pentru inot.
Stiu ca si bebelusi de cateva luni au abilitatea de a invata sa inoate, deci nu cred ca e o limita minima de varsta, afara de cea impusa de antrenor.
"I'd rather walk in the dark with God
Than go alone in the light;
I'd rather walk by faith with Him
Than go alone by sight."
CorinaDani spune:
cel mai bine ar fi sa-l intrebi chiar pe instructor sau, de ce nu, sa ceri parerea medicului. stiu ca in Bucuresti exista piscine unde merg copilasi foarte mici, insotiti de parinti, care se balacesc alaturi de ei in piscina. insa inainte de a fi acceptati, trebuie sa-si faca niste analize.
dar acum, sincer, la cat a fost Iustin de bolnavior, la cat esti tu de stresata de racelile lui, ai avea curaj sa-l duci la piscina, mai ales acum ca vine anotimpul rece ?
la gradinita fetitei mele sunt cursuri de inot optionale (sunt dusi la piscina unui hotel, au instructor autorizat), participa copilasi cu varsta de la 4 ani in sus.
oana_lex82 spune:
Pai nu stiu daca l-as duce acum..la vara ma gandeam si eu ca ar fi mai bine..eu tot asa, am aflat printr-o mamica de acesr bazin si nu stia nici ea prea multe detalii..eu nici nu stiu unde e amplasat..am sa ma mai interesez...Stiu ca se fac analize inainte de a participa la un astfel de curs, atat pt copil cat si pt parintele care il insoteste..Eu de exemplu n-as dori sa particip decat de pe margine..nu stiu sa inot..
Selene_Bunny spune:
Si eu am vrut sa o dau pe Daria la inot, insa aici, in Braila, o singura piscina OK stiu, iar acolo numai de la 3 ani primesc copii. Privata piscina.
Da' noi am fost sambata la Felix, la bazinul cu apa termala, e a doua oara cand mergem, Daria numai in apa sta, sare in apa (bine, in bratele cuiva) si cu colac, si fara... Si nici apa mai rece nu o deranjeaza...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
abramburika spune:
aici se primesc copiii de la 0 luni, dar pana la 3 ani sunt insotiti de parinti in piscina, in apa. Nu tre' sa stii sa inoti pt. ca apa iti ajunge pana la brau (e piscina de copii) si nu faci bazine cu el, ci il tii pur si simplu la suprafata. De la 3 ani sunt singuri in bazin, cu instructorul. Si cu aripioare, deci nu se ineaca.
Si da, trebuie certificat de la medic (pt. copil).
Piscina de care zici am inteles ca e la iesirea din Focsani, spre Mandresti (fabrica de paine).
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Doamne-Doamne, ai grija de noi 33s
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
J.D. spune:
Finn merge de la 3 luni la inot. Pana la 3 ani intra si parintele in piscina.
Finn Constantine 15.10.2009 si 10+
anya spune:
In primul rand vezi unde e piscina si ce programe au. In Bucuresti exista piscine cu program de inot pt BB-i dar sunt prohibitiv de scumpe (mai ales daca ai mai multi copii). Cursurile de inot (cu preturi mai normale) se adreseaza de obicei copiilor peste 5 ani.
Darria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 e doar asa de balaceala? |
si "balaceala" este importanta pt. muschi.
Daca nu are interdictii medicale pt. piscina atunci e binevenita "balaceala".
bpaula spune:
Eu l-am dus de pe la 4 luni jumatate. In general cam pana la 3 ani nu prea gasesti locatie care sa ii primeasca fara parinti.