Cum gatiti voi prazul?
Ce retete cu praz mai stiti voi? Eu una am fost uimita sa constat cat de mult se foloseste prazul in bucataria chinezeasca.
In afara de salata de praz, eu nu prea stiu sa fac mare lucru cu el.
Salata o prepar asa: un praz partea alba si cea verzuie, fara frunze) taiata rondele, se amesteca cu cca 2 linguri maioneza (eu folosesc maioneza light gata preparata) si 2 castraveciori murati, iar deasupra ornez cu masline. E buna rau! Se poate consuma si ca aperitiv, si ca garnitura sau salata, langa friptura.
Raspunsuri
simonaM spune:
hy.eu candy am terminat garnitura de cartofi.am curatat vreo 10 cartofi nu prea mari asa potriviti si i-am taiat rondele....pe urma i-am prajit un pic in ulei pina se moaie putin dar sa nu se rumeneasca ,si pe urma i-am pus in tava de jena unsa cu putin unt si am presarat pesmet.separar am prajit un pic de ulei cu o ceapa si 4 catei de usturoi si carne tocata de porc si am pus asa ...un rind de cartofi,carnea tocata in mijloc si iar cartofi si pe deasupra am razuit cascaval si am pus pesmet.....poti sa pui la mijloc daca vrei si gogosar rosu cu bacon taiate bacati,sau salam cirnat ce ai tu prin frigider.pofta maremona78
simonaM spune:
am uitat sa iti spun ca ,carnea trebuie condimentata cu vegeta sare si poti sa pui un pic de pasta de rosi...eu am pus prego sos italia.pofta maremona78
Marianar spune:
CIUPERCI CU PRAZ
Ingrediente:
800g ciuperci
800g praz subtire
300g rosii
300ml suc de rosii
o legatura de patrunjel
o legatura de marar
ulei, sare, piper
Preparare:
Se curata ciupercile, se spala bine, se taie felii si se inabusa in ulei. Prazul se taie in bucati de 2 cm lungime si se caleste in ulei. Se pune apoi prazul peste ciuperci, se condimenteaza si se adauga sucul de rosii si rosiile decojite si taiate cubulete. Se lasa sa fiarba 30 min. Cand este aproape gata se adauga verdeata.
Pofta buna!
Marianar spune:
Aici gasesti mai multe retete cu praz:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5777
simonaM spune:
eu nu folosesc prazul.poate sa imi spuna si mie cum ii spune in engleza ca eu am fost la toate magazinele si nu prea stiu cum se chama aici.orcum eu am folosit condimente multe .asa ca poti sa pui si de ala.pa.macaroane cu brinza.300 gr pasta spirale,250 gr cascaval,3-4 oua ,un borcanel de smintina si margarina pt uns cratita.pastele se firf in apa cu sare(dupa indicatiiile de pe pachet)se scur si se calesc cu apa rece,si se lasa in srecuratoare.razuim cascavalu adaugam smintinica si ouale si amestecam bine pina ce este asa mai curgatoare.sare nu se mai pune in cazul ca casul e sarat ,daca nu poti sa pui putina vegeta.se unge o cratita cu margarina se pun pastele in ea si pe deasupra compozitia de brinza oua si smintina se ameste cu o lingura de lemn pe urma compozitiile si pe urma se uniformizeaza si se da la cuptorpina ce compozitia se leaga si se rumeneste pe deasupra. e foarte buna eu am mancat din ea doar o lingurita pt ca sunt la dieta de citeva luni si numai sotului meu ii pregatesc aceste.arata frumoc macaroanele dar eu ma uit cu coada ochiului la ele.sper sa iti fie ceva de folos...aceste macaroane...o am uitat sa iti spun ...poti sa faci si friptura.pa si pofta mare!!!1mona78
Cat spune:
Chiftele de praz
1/2 kg praz, miez de paine, 1 ou, sare, ulei
Prazul se opareste in apa cu sare, apoi se scurge si se toaca marunt.
Se adauga miez de paine muiat in apa sau lapte, un ou, sare si piper.
Se formeaza chiftele care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
Pofta buna!
Catrinel
Marianar spune:
Draga simonaM, sa ne lamurim: Candy a intrebat cum se gateste prazul nu cum se gateste pranzul. Cred ca tu asta ai inteles de ne scrii tot felul de retete numai cu praz nu. Scuze daca gresesc in ceea ce spun. E omeneste sa mai gresim sau sa confundam unele chestii.
Poti sa postezi in continuare cate retete doresti, chiar daca nu sunt cu praz, toate sunt binevenite!
Prazul nu este un condiment, este un fel de ceapa verde , mult mai mare.
simonaM spune:
ok am grsit eu am crezut ca scrie pranzul?inca o data soryyyyyyy . dar totusi stie cineva cum se numeste in engleza aceasta ceapa..eu pur si simplu nu o cunosc.hei ce sa faci se mai intimpla ca ca sunt de multi ani aici (de la 7 ani)iar acum am 25 .ce sa faci ,daca stie cineva poate sa imi spuna fetelor din usa.inca o data soryyyy.mona78