FIV in Ungaria 139

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loretta76 spune:

Buna fetelor,

Referitor la analizele de trombofilie, si eu sunt de parere ca ar trebuie facute cat mai curand posibil. Anchusa, eu am hotarat sa fac si PAI-ul si Mutatia factorului XII, desi toate celelalte sunt negative. Stiu ca sunt scumpe, dar consider ca trebuie eliminate toate cauzele posibile pt care nu se obtine o sarcina.
Te pup si sper sa iei decizia corecta pt tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cybele spune:

ca tot veni vorba de trombofilie, imi zice si mie cineva ce e Proteina C global, ca mi-a facut-o uscateasca la fundeni si am o valoare de lesini: 0.59, cut off-ul fiind 0.8.

as vrea sa o repet dar m-am uiatt la medlife si synevo si nu stiu ce sa cer, astia au proteina C in lista, dar nu e ce imi trebuie mie( proteina C mi-a iesit bine, deci imi trebuie C global...)

MTHFR C667T Heterozigot
FIV 1 Budapesta reusit, sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani; tratament in sarcina cu Femibion, Acid Folic 5mg, Cetebe, Clexane 04, Aspenter

Keep walking --life is such an incredible journey!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danylini spune:

este vb de rezistenta la proteina C activata, si nu e bine daca e inferioara. Cybele tu cate kg ai?

Mergi la inceput

danilini, 69, la 168

in primavara inainte de primul FIV aveam 62 - am ramas cu cam multe dupa stimulare + sarcina, insa mi s-a recomandat sa nu incerc sa le dau jos inainte de fiv

a, si in primavara , aceeasi analiza, proteina C global 0.82 , tot cut off 0.8

deci? e vreo legatura intre kg mele in plus si asta?

MTHFR C667T Heterozigot
FIV 1 Budapesta reusit, sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani; tratament in sarcina cu Femibion, Acid Folic 5mg, Cetebe, Clexane 04, Aspenter

Mergi la inceput

Nu doar ca nu ai avut doza buna de clexane (cum vad la semnatura), ar trebui data viitoare sa iei de 0.6 (sti ca conteaza doza sa fie buna). Dr. au zis ca trebuie cu 2 saptamani luat inainte de implantare ca sa isi faca efectul.

Si eu am 64 kg la 1.70 m si, si eu am ramas de la prima sarcina cu 7 kg

Mergi la inceput

adevarul e ca sunt in dubiu cu doza de clexane

deocamdata 0.4 e cat de mult am putut primi la mutatiile mele - inclusiv uscateasca de la fundeni mi l-a dat fara convingere, si asta numai dupa testul pozitiv.
apoi, cand am pierdut sarcina am fost convinsa 100% ca a fost din cauza dozei, pe urma sa se dovedeasca fara nici o urma de dubiu ca a fost din cauza genetica .

PK nu m-ar lasa cu siguranta sa fac clexane de la inceputul stimularii...sunt uite asa nitel indoita, mai ales cu analiza asta proasta.

MTHFR C667T Heterozigot

Mergi la inceput

Nu stiu ce sa spun, dr. la care fac fiv vrea sa imi dea de 0.4 , asta e procedura la ei dar eu am spus ca iau de 0.6 si atunci a zis ca el nu mai imi da daca iau deja si nu se baga peste dr. hematolog, eu am avut o scrisoare medicala ce am dus-o la dr. de familie si de la ea iau retetele.

Acuma tu sti , eu iti spun doar ce fac si mi s-a spus, nu se intampla nimica daca iei de 0.6 si nu de 0.4. Eu m-am luptat tare mult pana sa obtin de la toti acelas lucru , fara rusine le-am sugerat la fiecare adica la dr. hematolog i-am spus ca dr. ginecolog a zis ca ar trebui inceput clexanele inainte de un test pozitiv si atunci el a fixat din ce zi pot incepe si tot asa, am fost foarte inebunita o perioada dar acuma sunt linistita ca sunt toti de acord cu tratamentul si nu risc nimica, ca n-as mai vrea sa pierd o sarcina.

tu PAI-ul l-ai facut?

Mergi la inceput

danilyni, n-am facut PAI-ul pt ca mi s-a precizat in mod expres ca in evaluarea dozei s-ar tine cont de analizele de sange care arata gradul de afectare al organismului, mai mult decat de cele care arata predispozitia genetica; am inteles ca de cele mai multe ori MTFHR-urile sunt asociate si cu PAI-urile, asa incat sunt convinsa ca am si PAI mutant.

e grozav ca la clinica ta au anticoagulant in protocol. de cand il aveau ei introdus- dupa punctie? tu de cand il vei face

de doza de 0.6 stiu si eu ca nu e prea mare, si ca nu risc daca maresc de la 0.4 la 0.6, au contraire

si inca o intrebare: ai idee ce valabilitate are scrisoarea medicala? - si eu am scrisoare medicala, eliberata pe 1 iunie, in care se specifica ca am trombo si ca tre sa fac clexane pe per sarcinii; e oare OK asta sau acum o trebui iar sa imi reiau traseele - eliberat alta de la hemato, dus la dr de fam, etc?

MTHFR C667T Heterozigot

Mergi la inceput

E valabila , fiind genetica trombofilia nu se mai schimba nimica, medicul de familie are nevoie de ea la dosar ca in caz ca au un control trebuie sa arat in ce baza dau pe reteta clexane.

Nu stiu exact ca daca de la punctie sau ET dar am mai vorbit cu o tipa ce a facut la craiova fiv-ul si i s-a dat fragmin de 0.4 si la analize de trombofilie nu ia iesit nimica, mi s-a parut curios.

Mie doar cand a vazut si PAI-ul mi-a dat clexane, in combinatie nu sunt bune deloc (MTHFR+PAI) si depinde si de varsta si atatea, eu am intrebat daca au contraidicatii si a zis ca nu e problema ca le iau doar sa anunt ca sunt sub tratament daca merg la alti medici.

Mergi la inceput

Scuze, eu din ziua 10 fac clexanele, nu ma risc.

Fetele pot lua naturiste ptr endometru in perioada de tratament de stimulare?

Mergi la inceput