V-ati reorienta(t) spre o (cu totul) alta cariera?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Edip ,cariera e una,schimbarea domeniului de activitate e alta!

Intrebarea topicului e despre cariera!

Insa si schimbarea domeniului de activitate,schimbare ce implica o forma de invatzamint,nu e deloc simpla dupa 40 de ani!

Cind limba statului in care ai emigrat nu e neaparat una de circulatzie internatzionala,e mai dificil!Itzi trebuiesc 2-3 ani pentru a-tzi insusi limba,la care se adauga studiul!Si sa nu uitam ca sunt totusi state unde trebuie sa scotzi bani din buzunar(si nu putzini)ca sa studiezi,nu orice stat itzi ofera facilitatzi sau chiar itzi "dau "bani de studiu!Dupa 40 de ani deja scad sansele sa fii angajat conform pregatiri tale cu contract de munca nelimitat!

Eu zic ca e chestie de prioritatzi si pastrarea limitelor !

Strict de cariera vorbind,nu,dupa 40 de ani nu s emai face cariera!(doar stiu eu sa descoperi gaura de la ac din nou!)

Dana


www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Da, exista o diferenta intre schimbare de domeniu si cariera, insa doar la prima vedere, pentru ca poti face cariera in orice domeniu. Dar nu-i obligatoriu.
Asa ca prefer sa vorbesc de schimbare de domeniu.
Eu am schimbat cateva: constructii, estetica, iar constructii, acum comert. Trebuie sa recunosc, insa, ca in anii din urma nu m-am mai uitat la natura domeniului, a primat partea financiara, si oricum nimic din ce-am facut n-a fost visul vietii mele.
Si cred si eu ca depinde de varsta, schimbari majore la un moment dat nu-ti mai vine sa faci decat strans cu usa; am, insa, suficiente exemple de oameni care contrazic teoria asta ca sa stiu ca se poate.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Mihaela multumesc pt incurajari banuiesc ca exista cazuri din acestea, reusite. Fara a vrea insa sa fiu pesimista, spun ca Austria difera de Suedia (de Canada si mai si, ca pomenea cineva anterior) in sensul ca aici, in ultimii ani, s-a marit tare de tot numarul emigrantilor si sistemul nu (mai) e chiar asa deschis, sunt f conservatori. In firmele bastinase, slabe sanse sa intri. Eu vad in Suedia o deschidere mai mare, imi par mai putin conservatori si mai modernisti. Poate gresesc... Dar ma rog, nu spun astea ca sa ma vait sau ca sa argumentez ceva, ci ca o constatare.
Desigur, in viata chiar ar merita odata si-odata sa faci ceva ce iti place, numai ca daca ai musai nevoie sa iti reuseasca acel ceva (din considerente pur financiare, in primul rand - mama lor de bani ), atunci faci pasii mai cu grija
Asa, multe mi-ar placea mie sa fac...stiti la ce ma gandeam zilele treute, fiind cu fii-miu intr-un magazin de jucarii? Ce mult mi.ar placea sa lucrez cu ceva care tine de articole pt copii, jucarii, hainute, orice
Mai depinde si de spiritul de aventura al fiecaruia, de indrazneala, eu sunt genul care verific de 3 ori pina fac odata, vreau mai multe certitudini, nu pot pasi pe teren miscator
Ar fi multe de discutat...

Ziki dar tu la ce domeniu te-ai gandi(t)?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu am schimbat radical doar domeniul, dar nu si cariera mai exact de la telecom am trecut la petrol si gaze si a fost destul de greu, pentru ca nu am acceptat sa scad nivelul, deci a rebuit sa muncesc mai mult, sa studiez, sa-mi insusesc niste cunostinte extrem de specializate. Dar n-as trece de la inginerie la arte plastice sau medicina sub nici o forma daca ar fi sa schimb, la varsta mea ar trebui sa schimb astfel incat macar partial sa-mi pot folosi competentele existente.

Mai depinde si de industrie, sunt industrii in care un senior de 50 de ani e foarte bine vazut, dar sunt domenii in care te lupti cu 'lupii tineri' si poate nu mai ai chef sa dai in branci de la 9 la 21, a se vedea de exemplu auditul finaciar ... asta e un exemplu de domeniu in care nu e bine sa te reorientezi ca sansele sunt minime, daca vrei sa ajungi mare finantist la 40 de ani e cazul sa te apuci de lins exceluri de la 20 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Sunt foarte multi factori care trebuie luati in considerare la schimbarea profesiei - caci cred ca despre asta era intrebarea.

- varsta
- obligatiile familiala - casatorie, copiii
- sustinerea materiala in perioada in care se completeaza noile studii si in primii ani de profesat
- planurile de dupa completarea studiilor si a unei minime experiente - business privat sau nu ...etc.

Eu am facut in Romania inginerie si aici contabilitate. Mi-am schimbat profesia la 35 de ani, cand aveam familie, un copil mic acasa, un full time job si in ultimul an de studii am mai fost si gravida cu al doilea copil. Desi am avut ajutor si intelegere de la parinti si sot mi-a fost foarte greu ...

Avantajul meu a fost ca lucram deja in domeniu (pe un post mai de nivel 1), mi-am facut experienta in timp ce faceam scoala, deci am salvat timp. Cand am obtinut diploma, am putut imediat sa avansez .
De asemenea mi-au folosit enorm experienta de a invata din prima facultate, maturitatea si faptul ca lucram in domeniu, deci multe notiuni pe care le faceam la scoala teoretic, le si vedeam in practica.

Dezavantajul a fost lipsa enorma de timp - ma duceam la scoala in fiecare zi de la 6:00 P.M.-10:00 P.M. si in weekenduri sau in drumul spre serviciu mereu faceam lectii, proiecte ...

Una peste alta, nu este o experienta pe care o recomand, mi-a fost atat de greu ca sentimentul asta imi aplatizeaza orice sentiment de mandrie ca am ajuns la capat cu acest proiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

si eu am ales sa-mi schimb specializarea dupa ce am studiat limbi straine si am profesat cca 11 ani . pentru ca banii erau asa de putini , am hotarat sa pornesc o afacere iar familia si sotul s-au impotrivit - soacra mea inca o vede ca o ratacire chiar si dupa 7 ani - . dupa putin timp , adica vreo 3 luni mi-am dat demisia .

a fost cea mai mare victorie de pana acum - am reusit sa-mi concediez seful . acum traiesc clipe minunate de libertate - financiara in primul rand , asa ca alege ceea ce este bine pentru tine in primul rand . daca vrei schimbare fa-o . indiferent de rezultat , macar stii ca nu a mers . dar poate merge . si atunci esti un alt om cu un alt viitor si o alta viata - asa cum o vrei tu !

succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkei spune:

Eu cred ca in viata, foarte important in anumite momente e doar curajul.
Daca vei alege sa faci ce-ti place, sufletul tau iti va multumi si acum si "pe veci". Si ... vei fi fericita.
Cred ca nu conteaza nici varsta, nici venitul, doar mult curaj.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Stie cineva amanunte despre job-ul de Formator?
M-am interesat si se fac cursuri pentru autorizare la CNFPA.
Mai stiu ca se cauta acest job, organizatiile care lucreaza cu fonduri europene pentru reconversie profesionala sau formare profesionala.
M-ar interesa insa mai multe amanunte, adica, daca fac cursul si ma autorizez..cum,unde...
Ma gandesc sa mai am un job de cateva ore pe zi, cam asta ar presupune a fi Formator,imi place, este ceea ce mi-am dorit intotdeaua insa din cauza banilor si a stabilitatii familiei, tot aman schimbarea din punct de vedere al job-ului al carierei.
Ma gandesc ca sunt cam la limta varstei cand as putea sa fac ceea ce imi place avand in vedere ca am 40.
Dar cum niciodata nu sa nu renunti la visul tau..as incerca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Poate va inspira/incurajeaza...sunt vorbele lui Steve Jobs:

“Munca iti va ocupa o mare parte din viata si singura modalitate de a fi satisfacut este sa faci ce crezi ca este un lucru minunat. Si singura modalitate de a face treaba buna este sa iubesti ceea ce faci. Daca nu ai gasit inca, trebuie sa continui sa cauti. Nu te complace in aceasta situatie. Vei afla cand o vei gasi. Si, la fel ca orice relatie minunata, cu timpul va deveni din ce in ce mai buna. Continua sa o cauti pana o vei gasi. Nu te complace”, discursul Stanford, 2005.

Sursa citatului.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Ei...ma bag si eu in vorba si spun ca si danat,ca virsta are un rol foarte important!

Eu chiar nu vad cum ai putea face cariera dupa 40 de ani,in momentul in care itzi schimb complet domeniul de activitate!Nu mai spun de calitatea de emigrant!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit







Ei, la facultate am avut 2 colegi mult mai mari decat noi. Unul care are vreo 37 de ani, 3 copii, si a facut totusi medicina, ca asta i-a placut. Nu a luat la rezi ce voia, dar mai vrea sa dea la anul o data.
Si alt coleg, arab, de peste 40 de ani care a facut medicina in romana si era chiar foarte bun, invata foarte bine, era in grupul celor care invata. A luat la rezi ce voia si acum e rezident.
Am mai avut o colega care afacut psihologie, dupa aceea a dat la medicina, era bursiera dar nu primea bursa, ca era la a doua facultate. Nu a dat rezi in tara, a plecat in alta tara la prietenul ei unde a stat 1 an ca voluntar la spital ca sa reuseasca anul care vine sa isi dea examenele si sa faca ce doreste.

deci de putut se poate, doar ca la unii e mai usor si la altii mai greu. :)

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput