Cum devin profesor?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

inbox, mergi la inspectorat.
Modulul pedagogic se face cu bani la Facultatea de Psihologie - ultima oara cand am verificat pentru studentii mei care au ratat modulul, crezand ca-n vecii vecilor nu se vor face profesori - costa vreo 700 de RON.

Eu vreau sa te felicit pentru dorinta ta si sa-ti spun ca emotiile sunt normale, ba e chiar bine sa le ai. Mama - profesoara de romana fo treijdeani - le avea in fiecare toamna. Eu am chiar acum pen'ca incepe anul universitar azi si, vorba prietenei mele cele mai bune, vorbesc mult ca sa nu se vada in ce hal imi tremura izmenele.

Sabina, vezi ca lucrurile se schimba la treaba cu modulul mai ales atunci cand oameni de specialitate predau metodica in loc de niste neica nimeni care sa-ti insire prefabricate.

MElise,ca sa spun asa, daca taceai, filosof ramaneai:)) Crezi ca exista facultati care scot profesori? Care-s alea? Zi-mi si mie ca sa nu mai spun prostii studentilor. Cum adica n-are nicio treaba cu meseria de profesor???

Mik, buna ideea cu cancelaria.

inbox, succes!


Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Mihaela, daca nu sunt tot aia care predau in facultate materiile alea, atunci e de f bine:D



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Le-am scris celor de la Universitatea de la noi din oras, vad ca au tot felul de programe de reconversie profesionala. Primul pas va fi sa fac modulul pedagogic. Mai au niste cursuri pentru institutori.
Imi explica si mie cineva ce e ala institutor? Un fel de invatator?
Nu pricep deloc cum e sistemul de invatamant, ce e cu gradele astea si cum se obtin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Inbox, eu am facut pasul anul asta. Insa eu aveam modulul pedagogic facut.
Cum a fost? Sinistru de luptat cu sistemul. Pasul 1)La inspectorul de resurse umane "Ceea ce am terminat eu, seamana cu ce scrie-n centralizator, dar nu-i chiar acelasi lucru" Raspuns: "daca va regasiti in centralizator, nu-i nici o problema". 2) Ma inscriu la examen pe o disciplina la care aveam dreptul conform centralizatorului. "Nu e doamna, ne contraziceti pe noi? ce urmariti dumneavoastra? Vindeti castraveti gradinarului? Mergeti la minister" Ministerul le spune ca-s batuti in cap si ca eu am dreptate ("derogare pe forum"). 3) dau examen, iau singura nota ok din judet, deci nu ma prezint decat la revalidarea dosarului, urmand sa vin in August in sedinta publica.4) "ce cautati doamna sa revalidati, nu exita nici o ora pe disciplina dumneavoastra?" Pai si ce era afisat? Nu, nu exista. Ok, revalidez si mai vedem. 5) August, sedinta publica. "Doamna nu ne mai tineti din treaba, v-am spus ca nu exista nimic". Si eu ce fac? "Ce vreti dumneavoastra" 6.Postul in comuna mea, pe specialitatea mea, s-a dat 2 zile mai tarziu!!!!!! 7. In ultima zi de sedinte publice, eu motz la "EI" sa-i intreb prin ce miracol s-au materializat orele cu pricina. "Nu va cunoastem, nu v-am vazut, dar intrati totusi sa rezolvam si alegeti ce vreti dumneavoastra". Si a urmat targuiala ca la piata. EU am intrat la piata dupa alte 3 persoane care dadusera la suplinire examen pe aceeasi specialitate, luand note mici. 8. Sesizare la minister.9. Am obtinut orele la care aveam dreptul, candva, dupa 1 septembrie.
Acum predau "specialitatea" cu pricina+ cateva ore ca necalificat. Insa, in sistem fiind, nu vrei sa stii cine ce preda si cu ce calificari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Sincer, daca simti ca ai chemare pentru aceasta meserie, sfatul meu este sa te orientezi spre alt mod de a o implini, nu sa intri in sistemul de invatamant de stat, care este o batjocura ! In sistemul asta intra cu greu oamenii care au facultatile "clasice" si toate modulele facute "ca la carte", daramite cei care le fac pe langa "buchea metodologiei" ... Ce a scris Bee este doar o mica parte din sicanele pe care le vei avea de indurat pana sa-ti gasetsi un post, mai sunt destul si pt a-l pastra !

Am o verisoara profesoara la V-VIII, de chimie, si o prietena de matematica, si stiu ce greu le-a fost sa-si gaseasca posturi si mai ales sa le pastreze. Si cate hartii si planuri trebuie sa completeze in timpul anului ...
Iar motivul pt care examenele de titularizare si suplinitori se iau cu note atat de mici poate ca nu este lipsa de pregatire a cadrelor didactice, ci modul in care sunt date si corectate subiectele.

In locul tau as incerca mai degraba in sistemul privat, poate acolo pregatirea ta va fi apreciata mai bine si satisfactiile vor fi mai mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

M-am gandit si ieri sa scriu la acest subiect. Legat de studiile tale nu stiu exact ce spune centralizatorul, la liceu cred ca ar fi mai multe ore care sa se potriveasca. Munca e multa, hartiile (cele mai multe inutile) sunt si mai multe, dar daca crezi ca ti se potriveste nu ezita! Sistemul are nevoie de oameni dedicati meseriei!
Am stat si eu pe la usile inspectoratului, titular fiind la peste 100 km de casa, am "pierdut" posturi din mana (ore la scoli mai apropiate de casa, unde vorbisem cu directorul si cand am ajuns la inspector a trimis pe altcineva pentru ele). Dar am avut si placuta surpriza sa-mi fie oferit un post (detasare) in localitatea de domiciliu, cineva m-a recomandat pentru acel post. Deci se poate!
Succes!

P.S. Vin si eu la Cancelarie!

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Inbox,

Daca vrei sa intri in invatamant iti trebuie un modul psihopedagogic , poti obtine un post de necalificat inainte de inceperea noului an scolar, daca exista ,chiar daca nu ai terminat cursul dar trebuie sa faci dovada inscrierii.

Cultura civica (existent in planul cadru , in gimnaziu cred ca-i numai 1 ora pt cls a VII si a VIII)este predata de profesorii care au absolvit facultatea de istorie si socio-umane (filosofie, psihologie etc).

Exista ore de drept la clasele de tehnologic /economic / servicii (liceu)- ex : turism si alimentatie publica dar tot asa sunt putine .

Poti preda o disciplina existenta in planul cadru/CDS/CDL ex: cultura civica numai daca ai cel putin 1/2 norma didactica calificat pana la intregirea normei de 18 ore/ sapt.

Da, o reconversie profesionala poti face , citeste aici http://www.credis.ro/conversie-informatica-aplicata.html

Gradele didactice se obtin crescator : dupa 2 ani in invatamant, definitivatul ,care nu mai poate fi sustinut dupa 5 ani de la absolvirea facultatii .
Apoi celelalte se obtin treptat in functie de nota obtinuta la gradul precedent adica daca ai luat 10 la definitivat, te poti inscrie in acelasi an pt gradul II, cu sustinere in max 2 ani , dupa inspectiile curente si speciale / an.

Poti face altceva, mai simplu : dupa sustinerea definitivatului (nu conteaza ce nota iei) te poti inscrie la doctorat, care-i echivalent cu gr. I,sari 2 transe de salarizare si obtii un procent in plus la sal de 15% si faci o ,,economie" de 5 ani (atat cat ar dura cele 2 grade didactice in cazul in care nu ai lua nota 10 la ambele).



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Au mai fost prieteni care mi-au spus ca este greu de intrat in sistem, iar daca intru as vrea sa fac totul ca la carte sa ma implic, nu doar sa fiu asa pe acolo.
Asa ca ieri, m-am gandit si la varianta de a face ceva pe cont propriu, eventual sa am grija de cativa copii gen "after school", sa-i iau de la scoala si sa ma ocup de ei pana termina parintii serviciul. Cred ca in zona in care ne vom muta noi, voi gasi parinti dispusi sa plateasca un om pentru asta ( eu daca imi pasterz actualul loc de munca, va trebui ori sa imi duc copii in oras la scoala respectiv after school, ori sa gasesc o persoana de incredere pe mana careia sa ii las), deci probabil vor fi si altii ca mine. Si intr-un caz si in altul vreau sa fac ceva cursuri pedagogice, ca sa nu fiu pe langa meserie.
Deocamdata ma mai gandesc la variante.

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput