Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***350***

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Pisigri, sint de acord cu tot ce ai spus tu acolo de la A la Z dar -si aici poate eu gresesc "subapreciindu-l", cumva pe Ian- Ian nu pricepe ca cerealele nu sint jucarie etc. Eu "repet" cu el de luni bune si ne "antrenam" dar, pur si simplu nu avem rezultate. Si nu stiu cum altfel sa procedez; altfel decit explicindu-i cu "cuvintele mele si pe intelesul lui"; nu obligindu-l ca "io-s mare, tu esti mic"; altfel decit dresindu-l "hai sa adunam ca-ti dau bobo"; de aceea am si spus ca sper ca REPEDE va trece la nivelul urmator de "constientizare", de "pricepere", nici nu stiu cum sa numesc perioada in care el va intelege ca face mizerie, ca mama stringe, ca banii sint importanti etc.

Tu cum faci?
De fiecare data cind vreau sa facem ceva, incerc o abordare ludica si, in afara de aspirat cu aspiratorul adevarat, nu se implica in nimic; si de aspirat, aspira pentru ca i se pare distractiv; nu cred ca-si da el seama ca stringe mizeria;

Isi goleste in 2 timpi si 3 miscari cutiile mari cu jucarii; isi scoate toti papucii de pe rafturi; am incercat de nenumarate ori sa-i punem impreuna (hai sa-i numaram, hai sa-i punem pe culori, hai sa-i punem mici si mari etc.) la loc; esec total!

Sa inteleg ca are Ian probleme de "intelegere"?
Io nu m-am stresat pina acum, ma gindeam ca e "normal" sa nu priceapa anumite lucruri pentru ca e prea mic.

PS. Hainele le murdareste tot timpul in joaca; afara se joaca non stop; e drept, nu-i atrag niciodata atentia "nu fa aia ca te murdaresti" sau "ridica-te ca e murdar pe jos". Stie ce e aia "murdarie" pentru ca-l sterg intruna pe miini.

PPS. Nu stiu daca am fost coerenta.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

ELA am vazut ca se cauta "de toate" (adica de la casieri la directori de departamente) la LIDL pt vorbitori de germana. Si din cate stiu dau salarii bune.

Succes si sa-ti gasesti repede!

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Unde le gasesti, tufato, unde le gasesti?

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Unde le gasesti, tufato, unde le gasesti?

Haha, am ajuns sa-mi dau quote mie...pe cuscra o intrebam "unde le gaseste" referindu-ma la articolul ala tampit (bine l-a descris Anaan, desi un pic cam bland chiar!); apoi m-am lamurit cum a ajuns acolo.
Hmmm, ce sa zic eu la subiect...de Phiphi zice lumea ca-i "madarita" cand o vad la mine in bratze:"vaaai, asa fetita mare, o chinui pe mami!!"(asta zic bagaciosii in seama pe strada sau cate un vecin "intzelept"). De cele mai multe ori ranjesc larg si nu zic nimic. Nici nu stiu ce as face de ar primi Sophia etichete si in alte imprejurari, cred ca in functie de dispozitie:
- as izbucni sarcastic;
- as zambi calm si seren expunandu-mi ideile astfel incat sa le ridic tensiunea "vrajmasilor";
- as ignora zicandu-mi in gand ca ei vor ajunge sa fie evitati de copii cand vor fi niste moshi cacaciosi sau chiar mai devreme.
Cata vreme tu simti ca faci bine ce faci, relatia ta cu copilul e buna, ii explici chestii chiar daca pe moment pare ca nu pricepe, nu faci nimic cu frustrare (ca ai zis clar ca nu te deranjeaza sa strangi etc etc) eu zic ca totul e perfect si Ian va capata "deprinderi sociale" cand va veni vremea pentru el, important e sa aiba exemplu bun- si il are, asa ca in locul tau nu m-as ingrijora.

Mergi la inceput

Of, ce-am uitat: sa dau o shampanie si o prajiturica, pentru cei 3 ani de casnicie!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Of, ce-am uitat: sa dau o shampanie si o prajiturica, pentru cei 3 ani de casnicie!

Wow!!
Felicitari, cuscrilor! Adica va serbati pe 4? Noi pe 6 si facem 4 ani!
Iau sampania dar la tort zic "pas".

Sa aveti o seara faina.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Tufete, Terminator-ul asta mic al meu a dormit iar 4 ore si jumatate cit dormea si-n vremurile bune cind nu era gradinar!
La gradi nu stiu exact cit doarme, dar acasa dormea in week-end -dupa ingradinatzare- cam o ora si jumatate, o ora si 40. Acum e acasa de vineri si ieri a dormit 4 ore, azi 4 ore jumate.
De aia am vreme de forumit!!!

ps. va rog sa-mi spuneti daca mai sint ghiocei care nu inteleg, nu pricep sau nu vor sa priceapa/inteleaga

pps. Pisicogri, pe tine te rog sa-mi spui cum faci sa coopereze Pisilinca.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Oli, parca ar suna "implinit" numele Alexandru Gireada, ce zici?

Eu cu Patric nu sunt nici pro, nici contra, seamna un pic cu robert parca, :)), e mai de fitze...

Iar Luca imi pare prea "neoriginal" pe langa David...
Edit: am vrut sa zic ca fiind deja un David in famile, Luca ar parea prea tras la indigo [sper ca nu s-a inteles ca am comparat numele Luca si David asa, independent, mie amandoua mi se pare frumoase, dar din acelasi registru]

Mai, de Joana27 demult, taaare demult nu am mai citit nimic.. Oare ne mai citeste, oare ne mai iubeste?...Off...

Poze cu noi

Veronica-Elena 13 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Ilinca, la ce spune lumea am "obraz gros"; incerc sa ma fac ca ploua dar uneori, ma OBLIGA interlocutorul sa intervin.

Spre exemplu la cheful de saptamina trecuta am fost foarte multe persoane. Toti parinti. Toti cu copiii la aceeasi gradinita. Evident, mamicile "indoctrinate" au sarit in capul meau ca vai de mine, tuluai ce greseala mare am comis ca am ignorat io cu buna stiinta NEVOIA de socializare a copilului -nevoie aparuta asa, inainte de diversificare- si cum al meu e acum, oarecum, in urma fata de altii care au un an de cresa in spate. Aveau si intrebari "simpatice" ca io oare nu m-am plafonat? Ca nu mi-ar placea sa fac si altceva?

No, la astfel de abordari, fac exact cum ai spus si tu: le dau replica sub centura! Cu zimbetul pe buze!

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Mno bravo, cuscra, da' tu ce-ti imaginezi, ca toti sunt "copiii ideali" din articolele alea scrise de "experti" sterili?:)) Normal ca unele chestii nu le inteleg/ le inteleg dar nu le accepta/ se fac ca nu le inteleg etc.
Iaca la Sophia: de vreo 2 saptamani de nu mai bine, cum ajungem in fatza blocului cand venim de la gradi si io as urca sus...incepe "ritualul terorist": se protzapeshte in fata blocului si comanda:"Bia!" Io incerc sa o conving sa mergem sus..."Bia!!!" Bun, asa ca o sun pe "bia"(soacra-mea) sa se infiinteze rapid (sta peste drum) si apoi incepe "drumu' initiatic":
- mergem la non-stopul de langa, de unde vrea 1 dots;
- apoi la non-stopul de mai incolo de unde-si ea din frigider 1 danonino de-ala cu 4 iaurturi mici;
- apoi tre sa ne plimbam.
Crezi ca o intereseaza ca io is pe tocuri de la scoala, sau ca-i zic de 10 ori ca are danonino, acasa, in frigider?! Nu, tre sa facem tura si gata! Cateodata ma distreaza conservatorismul ei, altadata imi vine sa urlu, mai ales cand stiu ca are stoc de danonino in frigider, luat tocmai sa fac economie, ca in real de ex. e cu 1.20 lei mai ieftin ca la nonstop
Ei, normal ca-i fac hatarul dar recunosc ca de 2 ori mi-au cedat nervii, n-aveam chef nici de "bia" nici de tarat prin oras prin caldura si am dus-o pe sus in casa, urland din rarunchi 3 etaje. Normal ca in 5 minute s-a calmat, in casa, dar am asudat pana am ajuns sus:))) Dar de obicei ii fac pe plac caci chiar e o chestie nevinovata, nu cere marea cu sarea

Mergi la inceput