Sezatoarea canadiana (216)
Raspunsuri - Pagina 9
lorelaim spune:
HELP! HELP! HELP!
Fetelor dragi - am o mare-mare rugaminte: puteti va rog frumos sa-mi recomandati carti de scoala si web-site-uri pt engleza, franceza, matematica (in engl sau fr), science in engl sau fr (eventual si history - daca exista)si art pentru 7-8 ani (CE1 in sistemul francez - dar nu stiu in sist canadian). Va rog frumos daca puteti sa-mi scrieti ISBN-ul (si/sau titlul, autorul).
Stiti cumva cum se procedeaza daca doresc sa fac home-schooling cu Gaby? Unde trebuie sa ma adresez? (ma ref la invatamantul canadian)
Khristin - stiu ca tu esti profesoara - te rog frumos poti sa-mi raspunzi?
De ce sunt stresata? Pt ca deja 3 parinti (2 francezi din Fr si 1 fr din US) a caror copii au venit anul acesta in sc fr (parintii au contracte in Suedia) mi-au confirmat temerile: sc de-aici este muuuuuuuuuuuuuult mai relax decat in Fr si in US. In sensul ca nu se face nici fr, nici mate, nici engl la nivelul "de dincolo". (sc sudeza traditionala este f relax... pana pe la 12-14 ani - cand incep sa-i cam bage in viteza si din ce in ce mai multi renunta sa mai termine... liceul...)
Adresa mea de e-mail este lorelaim@gmail.com (in caz ca sunteti atat de dragute si aveti timp sa-mi scrieti si sa-mi sugerati carti, web-site-uri care sa ma ajute sa urmez curriculum national canadian).
MII DE MULTUMIRI
columbiana spune:
Felicitari Liz si Alina , ati scapat de emotii deocamdata:)
Lorelai, editura asta: http://www.envolee.com/boutique/web/fr/
scoate carti pe care le folosesc invatatorii in scoala primara, dar sunt specializate, cred ca ar trebui sa cumperi mai multe, nu e nici una care inlocuieste manualul in sine.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
cge spune:
Bravo, Liz !!
Felicitari, Alina!!
Ce frumos ca vi se implinesc visele.
Lorelai, ma gandesc dupa ce carti studiaza Anca cu Victor si iti dau de veste.
O zi buna,
cris1511 spune:
Felicitari scolareilor pentru reusite si mamicilor pentru suportul acordat!
Lorelaim, uite un alt site util pentru carti, doar ca nu stiu daca livreaza international
http://www.archambault.ca
Aici am selectat carti de care am folosit eu:
http://www.archambault.ca/qmi/navigation/search/ExtendedSearchResults.jsp?_new_value=false&searchType=BOOKS&searchType_new_value=false&erpId=ACH&searchMode=simple&department=ACH410000000000&searchInput=colette+laberge&searchSubmit.x=0&searchSubmit.y=0
Si eu care credeam ca sistem de invatamant mai relaxat ca in Canada nu mai exista in alta parte!
columbiana spune:
Cristina, copiii tai in ce clasa sunt, de ti se pare asa relaxat sistemul?
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Podeanu spune:
Lorelaim nu te pot ajuta dar vad ca au facut-o restul.
Copiii mei au lectii si pe weekend (si ii verific nu doar se fac ca invata). Mie imi pare mult mai mare volumul de lectii al scoala privata ca la publica.
Alina ai vazut ca ai venit cu folos la intilnire? Bravo lui Liz, e f determinata si si obtine ce vrea.Avem motiv de cinste la urmatoarea intinire.
Vreau sa ne luam catel. Ma rog... cred ca e mult spus catel E vorba de bishon maltais tea cup.Au max 4 libre la maturitate. E ca o jucarie.Nu stiu nici daca e capabil sa urce/coboare scarile.
delphin spune:
Dana, gandeste-te ce faci cu el cand plecati in vacanta. Si apoi, mic, sau mare...mirosul e acelasi. Bref, e frumos, ca o jucarie, dar mananca, face kk i cere atentie ca si unul mare. Cand mergi la lucru ce faci cu el? Sigur, il lasi acasa. Dar...
oanagabriela spune:
Lorelaim, uite un link unde gasesti lista de manuale scolare folosite de Marie de France, pentru fiecare nivel (in josul paginii). Au si codul ISBN.
http://www.cimf.ca/go/index.cfm/services-aux-eleves/manuels-scolaires1/
Sa stii ca manualele sint totusi doar orientative. Cel mai important va fii ce si cit vei lucra tu cu Gabisor.
Pina acum nivelul claselor primare la scoala lui Antonia a fost OK, nici prea relaxat, dar nici f.strict. Dar acum la secundar se vede diferenta, nivelul a crescut mult, la fel si cerintele. Are mult de lucru acasa, multe evaluari, notarile f.exigente. Poate va fii la fel si la voi.
Exlusive, felicitari lui Liz pentru succesul le examen si sa reuseasca la fel de bine si mai tirziu in viata!
Exclusive spune:
Multumumesc fetelor ptr. gandurile bune si doresc din suflet sa obtina toti copiii rezultatele dorite
Si un special multumesc ptr. Ana S. care a mentionat-o pe Liliana, profa de mate. Sotul s-a simtit jignit oarecum cand a auzit ca vreau sa o duc pe Liz la meditatie (el a fost profesorul ei de mate si m-a intrebat ca de ce o duc, n-am incredere in metodele lui ?Dar cand ne-am intors de la Liliana, copilul a avut raspunsul ptr. intrebarea lui: "Daddy, I went with mommy to that tanti and she fixed me some kikitzele I had." (de cand a auzit de la Liliana cuvantul asta nou romanesc, e indragostita de el .... chi-chi-te-le ... si tot il repeta )
Dana, cu siguranta ca vei gasi niste vecini cumsecade si ahtiati dupa catzelusul tau care se vor oferi sa-l aiba in grija pe durata vacantelor.
A fost cineva in St. Maarten? E suficient de cald acolo la inceputul lui ianuarie sau asa ... cam ca in Cuba ... Nu stiu, dar as vrea sa mai schimbam anul asta, sa mai mergem pe unde n-am mai fost.
Diana2007 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lorelaim HELP! HELP! HELP! Fetelor dragi - am o mare-mare rugaminte: puteti va rog frumos sa-mi recomandati carti de scoala si web-site-uri pt engleza, franceza, matematica (in engl sau fr), science in engl sau fr (eventual si history - daca exista)si art pentru 7-8 ani (CE1 in sistemul francez - dar nu stiu in sist canadian). Va rog frumos daca puteti sa-mi scrieti ISBN-ul (si/sau titlul, autorul). Stiti cumva cum se procedeaza daca doresc sa fac home-schooling cu Gaby? Unde trebuie sa ma adresez? (ma ref la invatamantul canadian) Khristin - stiu ca tu esti profesoara - te rog frumos poti sa-mi raspunzi? De ce sunt stresata? Pt ca deja 3 parinti (2 francezi din Fr si 1 fr din US) a caror copii au venit anul acesta in sc fr (parintii au contracte in Suedia) mi-au confirmat temerile: sc de-aici este muuuuuuuuuuuuuult mai relax decat in Fr si in US. In sensul ca nu se face nici fr, nici mate, nici engl la nivelul "de dincolo". (sc sudeza traditionala este f relax... pana pe la 12-14 ani - cand incep sa-i cam bage in viteza si din ce in ce mai multi renunta sa mai termine... liceul...) Adresa mea de e-mail este lorelaim@gmail.com (in caz ca sunteti atat de dragute si aveti timp sa-mi scrieti si sa-mi sugerati carti, web-site-uri care sa ma ajute sa urmez curriculum national canadian). MII DE MULTUMIRI Lorelai As a woman, I have no country As a woman, I want no country As a woman, my country is the whole world. Virginia Woolf |
lorelai, eu am citit la un moment dat un articol in Today's Parent, iata ce am salvat :
websites for home-schooling tools and info:
• flora.org The Canadian Home Based Learning Resource Page lists hundreds of links for learning resources, home-schooling support groups, as well as province-by-province info on legal issues.
• homeedmag.com Home Education Magazine’s website has hundreds of free articles about home education, several blogs and a nice links library.
• en.wikibooks.org Access nearly 36,000 pages of educational textbooks for free. Click on Wikijunior for books about math, science, social studies and more for babies to preteens.
• happyhomeschooling.blogspot.com Quebec mom Kim Nichols blogs about her home education adventures and offers a great set of links to resources.
Bafta !