Sezatoarea canadiana (216)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Ana, am scapat cu bine, dar nu cred ca mai exista o a doua oara.
In capul meu adolescentii din ziua de azi de 16 ani sunt cum eram si noi, inocenti,cu bun simt, cu rusine de cei maturi....No way. se pipaiau vreo 2 in bucatarie (in timp ce eu cu S ii asteptam sa le dau sa manince) de mai ramineau sa ma intrebe daca e vreun dormitor liber pe sus.

In afara de copii de romani ( si acolo cu o exceptie)cam toti fie au baut (mult) fie au iesit in parc la "tigare" fie amindoua. Se vine cu bautara fiecaruia, cui nu-i ajunge cumpara de la celalti, iti multumesc infiniment ptr mincare (ei nu sunt obisnuiti cu asa ceva),nu se zice buna ziua/la revedere/multumesc,si lista ar mai continua. In mare nu mi-au stricat nimic, copiii au facut curat in subsol, eu am coborit numai dupa curatenie.
Am ramas cu un gust tare amar. Nu conteaza ca esti la privata sau de stat, ca ai note f mari, in timpul liber bei si te droghezi la greu. Evident ca au existat si exceptii, nu asta s-a intimplat la toti 43 de invitati, dar ptr mine a fost un soc.

Copiii mei sunt maturi in gindire si sper din tot sufletul sa discerne ce e rau de ce e bine si nici macar sa nu aiba pofta de a incerca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Salutare tuturor. Am primit un e-mail de la DC de suflet in care mi-au zis ca le e dor de mine si ca daca ma loghez pot castiga o suma x in lei. Nici nu mai stiu care e valoarea leului. Daca castig donez banii la sectiunea cu copii in nevoie.

Am intrat numai sa salut fetele, sa va urez tuturor sanatate si numai bine,

m-am lasat de forum de vreo cativa ani, poate voi reincepe candva, cand o sa ma linistesc, deocamdata mai scriu din cand in cand de pe cell pe facebook, nimic interesant.

Sper ca sunteti toate bine, cu noi totul e neschimbat, Sofia e mare, clasa 3-a premianta, eu tot cu grupul meu de muzica si biblioteca (cu guler alb cica lol), Sibinciu e inspector la guvern, si Pinpin (iepurasul Sofiei) e pe BS, dar tot va avea parte de o cusca noua si frumoasa la Craciun, daca se indura mosul. A venit si sora mea din Ro definitiv, imi mai ramane sa-l aduc pe Basescu si lista e completa.

Va salut pe toate si va doresc o toamna plina de energie si bomboane sugar free la Halloween

xxx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Dana, voi va ocupati de copii, nu e cazul tuturor! eu am admirat ca ei erau partanti sa vina cu voi peste tot. Sunt altii care nu mai merg cu parintii nicaieri, caci vezi doamne e rusine.

Nu e usor in ziua de azi cu adolescentii, sora mea are si ea unul. Pai copii tai sunt model, i-am povestit si ei caci am ramas impresionata.

si te astept sambata.

Ce mai fac examinatii? Si mamicile? pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Dana, ma stringe in spate cind citesc, mai bine nu ma gindesc la ce ma asteapta:((

bine ca a trecut balamucul:)

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Bafta in continuae la examene!!!

Ana tinem pumnii stransi mai departe!

Dana, no comment... Bine ca a trecut!

Oana interesant site-ul cu teatre radiofonice. Mai dadusem peste unul acum catva ani si incepusem sa le ascult.

O zi frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Ladies,

cum va inteleg pe fiecare! Pe Dana cu ado ai ei, desi Atomix inca nu e acolo, dar se indreapta, si desi e bine intentionat cred ca o sa am mai multa bataie de cap cu el decit are Dana, pe Cristina, Excusive sau Ana cu copiii lor intre doua - trei examene - felicitari celor care au rezultate deja, pe fetele cu copii mici care nu mai au timp sa intre pe-aici ca le inghit tot timpul si, cind ajung sa-i culce sint deja gata epuizate... :)

Ana, vreau sa te cert un pic, te rog sa nu mai spui ca nu crezi ca Tudor o sa intre la careva scoala, tu esti prima care trebuie sa crezi! Pai tu care stand up for him de cind te cunosc eu, acum ti-ai gasit sa nu ai incredere in copil? Big hugs inainte de examen si "mami te iubeste oricum" si pe urma o fi cum o fi. Dar trebuie sa ai un pic de incredere, in sufletul tau, ok?!

Eu mi-am incarcat minunat bateriile cu soarele din weekend, dar nu dorm destul si mi se descarca vijelios :) Dar cum e joi deja... mai e doar vineri si e ok :)

Care faci sport la tine acasa, cum faci sa il bagi in program? Sau cine vade o fereastra in programul meu sa-mi zica cum ar face...
Ajung acasa la 5 jumatate - sase fara un sfert, incropesc cina intre Addison care vrea sa ne jucam si Radu care le are pe-ale lui si vorbeste intr-una de cind intru pe usa, in timp ce aia mica scirtiie sau ride sau se tavaleste pe jos. Pe la sase jumatate mincam, undeva pe la sapte sintem gata. Fac sandvisurile pt. a doua zi, ma joc cu Addie, eventual mai dau instructiuni al lectiile lui Radu, la 9 ii pun la culcare pe amindoi, la 9 jumate dorm si eu ma prabusesc pe canapea. Unde maninc o tona de inghetata pe seara si pe la 11 jumatate sint in pat si adorm in drum spre perna.
Am incercat zumba cu Catrinel in zona, Zumba cu Catrinel cu tati sau Radu la alt etaj... face ce face si tot intre sariturile mele ajunge...

Sfaturi???

Pup!
Si multumesc pentru cuvintele bune si intelegerea vizavi de meltdown-ul legat de DC de acum citeva saptmini, mi-a luat o vreme sa ma racoresc, n-am deschis forumul si,oricum, imi iau o pauza de la alte topice in afara de asta, pentru ca Sezatoarea imi lipseste si parca nu le am pe toate daca nu citesc si scriu aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Si eu citesc sezatoarea in pauzele de invatat.
Saptamana asta am facut numai simulari de examen global, cel pe care il voi avea primul, sambata. Sunt varza la toate capitolele, dar cel mai mult ma preocupa cum voi rezista cinci ore jumate fara sa mananc/beau/dus la toaleta Iar in context de examen cinci ore sunt ca cinci minute ... of

Nici nu am trecut de intra si ma gandesc ca ultimul final il am pe 15 decembrie. Vreau sa-i tin pe copii in vacanta pana pe 18 ianuarie cand incep stagiul (adica munca).

Interviul la guvern nu s-a mai intamplat. Adica m-am dus dar din prima propozitie mi-am dat seama ca a fost o neintelegere. Ei cautau stagiari pentru DESS, nu pentru dupa, cum voiam eu. Iar eu am deja stagiul asta "tocmit" asa ca m-am dus degeaba. (si a fost si o zi mizerabila, si m-am dus in fusta si pe tocuri pe tembuze pana in centrul orasului).

Dana (P) pe vremea mea sa stii ca nu erau mari diferente de comportament de ce spui tu acolo. Inca din clasa a opta se bea, se pipaiau, fumau (ca de droguri nu prea era vorba atunci), astea se intampla cand chiuleau de la scoala sau pe la chefuri, excursii, si oriunde nu erau parintii. Inocenti nu era in nici un caz un cuvant potrivit pentru adolescentii de atunci si de acum. Cine nu era cu ei era considerat "cuminte" sau "ciudat", eu intrand in categoria 2 :))
Mama este ingrozita la ce au ajuns acum adolescentii in Romania, ea este profesoara de liceu, deci se poate si mai rau.
Dar sunt de acord ca exemplul vine de acasa, la fel si controlul asupra copiilor. Eu pana la 18 ani nu aveam voie sa vin acasa mai tarziu de 10 seara, dar nici nu m-a tentat, eu aveam alte probleme, scoala plus sport de performanta mi-au ocupat destul timpul, si asta am de gand si pentru ai mei, sa-si gaseasca ceva de facut. Eu mor cand ii aud pe-astia ca se plictisesc si butoneaza intr-una la telefoanele alea. Da-le nene o sapa ceva sa vada ca iese ceva din mana lor nu numai vorbe !

Ceva imi spune: Canada nu te vrea !
Mi-a sosit a doua convocare la depus juramant (prima am amanat-o ca eram in RO in vara) fix la aceeasi ora in aceeasi zi cu al doilea examen de saptamana viitoare. Le-am scris la scoala sa ma reprogrameze, sa vad ce zic.
In ianuarie la anul se fac doi ani de cand am depus dosarul de cetatenie, nu vreau sa ii implinesc totusi :)
Si cat m-am rugat sa nu ma cheme intr-o zi cu scoala ...

Bine ai revenit Ira !

Simonna, sunt happy ca te citesc. Nu stiu ce sa-ti zic cu gym-ul acasa. Eu imi iau in fiecare vineri un dvd de la biblioteca cu yoga-lates, e de 30 de minute, de cand cu pregatirea de examen daca il fac de doua ori pe saptamana, seara, de la 8 la 8.30 inainte de culcarea copiilor. Si Sonia e ca Addison, doar ca se duce si-l necajeste si pe Victor care face si el exercitiile cu mine. Mie imi place ca imi intinde oasele si ma linisteste asa intr-un fel dupa o zi de stat pe scaun cu ochii in computer.
Alta tampenie asta cu invatatul pe computer, cred ca ma aleg cu ochelari dupa sesiunea asta.

Ma duc sa mai bag niste norme contabile la cap, mama lor, ca tot vorbeam de Canada, tara cu trei ordine de contabili si doua seturi de norme, cine mai e ca noi !

Pe curand,

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Diana, s-a votat si cele trei ordine se vor unifica. Nu stiu de cind dar probabil pina termini tu va fi deja facut. Mult succes la examene, deja incepi munca la anul???? parca ieri cautai stagiu.

Merci mult ptr toate vorbele frumoase, parca ma mai linistesc in suflet.De multe ori m-am gindit cit tragem noi ptr copii, daca ar putea ei sa citeasca aici pe Dc din urma, sa vada ce a facut fiecare mamica ptr ei, cite sacrificii, noptii nedormite, emotii la examene si nu stim niciodata cum vor ajunge in viata.

Denisa a avut de facut un esu despre "bohneur" ce insemna ptr ea si cum ar putea ajunge acolo. M-a pus si pe mine sa-l citesc, parca nu mi-a venit sa cred ca e copilul meu cel ce a scris.A scris de familie, de noi, de prieteni, de ce simte ea. Astazi mi-a zis ca a luat A+ si ptr ca e cea mai mare nota profesorul il va citi in clasa.Acum ii e un pic jena ca la sfirsit scrisese si ca nu are inca "chom" si ar vrea sa stie daca si asta ar contribui la obtinerea bohneur-ului. Am fost tare mindra de ea.

Apropo de stricat ochii, imi zicea ca in curind nu vor mai cumpara manuale si ca vor citi numai pe net. Eu azi mi-am marit scrisul pe ecran, am niste litere labartate, dar la birou efectiv nu puteam vedea. Desi am ochelari de aproape de citeva luni , pina azi nu am simtit nevoia acuta sa-i folosesc. Si cind i-am pus deja am avut impresia ca ar trebui sa-i schimb.

Simona
ma bucur ca te-ai intors, fara tine nu e aceeasi sezatoare. (ma rog nu e aceeasi anyway, dar macar tu mai scriai).
La sfat cu sportul nu ma bag...eu i-am transferat abonamentul lui Edi dupa ce a facut cei 16 ani si eu acum stau pe bara. macar daca as putea face yoga, ca aia asa ma linistea cu muzica lenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Buna ziua si buna sa va fie inima!
Dupa o absenta atat de lunga nici nu stiu cu ce sa incep, poate mai intai cu scuze, ca am promis poze romanesti si mai ales brasovene si n-am onorat promisiunea. Dar au intrat zilele in sac rau de tot, iar eu dupa mai mult de 3 luni de la concediu nici n-am reusit sa fac vreun album de poze sau sa printez, desi aveam planuri mari. Dar inca mai sper! Si nu-mi retrag promisiunea, tot o sa vin cu poze!

DanaP, tu ne pregatesti pe cele cu copii mai mici pentru perioada adolescentei. Cu intarziere, La multi ani pentru gemeni, buni copii mai ai! Ma bucur ca ai scapat cu bine dupa petrecere.
M-am tot gandit la tine ca m-am accidentat la genunchi si tin minte ca si tu ai avut belele. Pana la urma cum s-a rezolvat la tine? Te-ai operat, cumva? Ca la mine se discuta varianta asta.

Simona, si tu mai ai energie de sport cu programul asta? Eu am doar o singura sugestie pentru tine, si anume part time, dar nu stiu daca se preteaza la jobul tau.
Sau sa mergi la o sala inainte sa ajungi acasa. Sau in week-end. Sau in pauza de pranz, cum face dumnealui.

Ana, in ochii mei tu si Tudor ati realizat mult mai multe decat reusita la un examen... as putea spune ca voi treceti cate un examen in fiecare zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Podeanu

Denisa a avut de facut un esu despre "bohneur" ce insemna ptr ea si cum ar putea ajunge acolo. M-a pus si pe mine sa-l citesc, parca nu mi-a venit sa cred ca e copilul meu cel ce a scris.A scris de familie, de noi, de prieteni, de ce simte ea. Astazi mi-a zis ca a luat A+ si ptr ca e cea mai mare nota profesorul il va citi in clasa.Acum ii e un pic jena ca la sfirsit scrisese si ca nu are inca "chom" si ar vrea sa stie daca si asta ar contribui la obtinerea bohneur-ului. Am fost tare mindra de ea.

Born to shop, forced to work.

Scaneaza si da' si noua la citit, stii ca ne place. Iar sfirsitul e BES-TI-AL! Imi place teibil, auzi la ea, nu stie daca contribuie la bonheu'ul ei... Asta e de tras in tipla la Bureau en gros si pastrat pentru la nunta!

Diana, uite asta ar fi o idee, sa-mi iau ceva care e static, ca daca eu nu sar poate nu sare nici ea :)

Donia, da, part time ar fi idealul, dar nu se preteaza la jobul meu, esti ori all in ori all out. Si asa am noroc ca fac numai 35 de ore pe saptamina, while in industria mea de regula sint 40 plus overtime.

Tin pumnii tare pentru simbata si duminica Tudor, Victor si Liz!

Simonna

Mergi la inceput