Sezatoarea canadiana (216)
Raspunsuri - Pagina 18
Exclusive spune:
Citat: |
citat din mesajul lui codritu Merci Exclusive de informatii. Si eu am cautat o scoala bilingva si chiar l-am inscris la una care e aproape de mine, dar a trebuit sa renuntam inainte de a incepe ca am inceput eu scoala si ne-am restrans toate cheltuielile. Aici in zona mea, scoala biligva e una crestina, Emmanuel Christian School, nu stiu cum e ca nu a apucat sa mearga deloc. Mai sunt doua anglophone care sunt peste 12000/an si Charlemagne care e francophon. Nu as vrea sa il dau la privat francez, as vrea sa mearga cu ambele limbi in paralel. Noapte buna! |
Bravo codritu ca mergi la scoala (happy parent=happy child, plus ca ii dai copilului un exemplu demn de urmat, va vedea ca 'education' nu e doar o vorba in vant, ci o valoare pe care tu o pretuiesti, o pui in aplicare, si ca atare o va pune si el in aplicare). Despre scolile mentionate de tine nu m-am lovit in cautarile mele, noi la un moment dat o pusesem si pe un waiting list la o scoala privata franceza "Ecole Pasteur" parca se chema care era la jumatate pret decat asta bilingva dar cu diferenta de bani ne gandeam sa punem private tutoring la engleza. Dar tot m-am dus si am sunat pe acolo dar fiecare data secretara (romanca, draguta si cu bune intentii) imi spunea ca din pacate nu se eliberase nici un loc. Asa ca asa a fost sa fie, am inscris-o la scoala asta la care e acum ... (ptr. noi a fost o optie strict personala chestia cu engleza, ptr. ca Liz e nascuta si si-a petrecut primii 4 ani jumatate din viata in State; daca in viitor va vrea sa se intoarca acolo sau sa mearga aici la Marianapolis sau la McGill sau sa plece in Canada anglofona, am vrut sa-si pastreze limba in care s-a nascut si pe care am vorbit-o cu ea in casa).
O alta alegere personala a fost cand am realizat cat de sensibila este ea - cum am mai spus, fizic vorbind, Liz e o persoana slabuta, deci sistemul VAN (veins-arteries-nerves) e foarte aprope de epiderma si percepe foarte acut orice energie pozitiva sau negativa din exterior. Persoanele cu "thick skin" (in ebraica idiomul e 'or pil' care inseamna 'piele de elefant' iar in romaneste mi se pare ca echivalentul este 'obraz gros' si care toate la un loc inseamna insensitivity to criticism or insult = good thing!) sunt mai avantajate, pentru ca sistemul lor VAN, deci si sistemul nervos, e protejat sub un tesut adipos mai bine dezvoltat si prin urmare nu e asa de usor de excitat de agenti externi. (Ca o paranteza si ca un fapt divers, am observat veridicitatea acestui amanunt teoretic invatat la Nursing College absolvit in Israel si la cursul de cosmetologie si estetica absolvit in Montreal. De fiecare data cand fac masaj (facial sau Swedish)la persoane mai slabute - pielea si sistemul lor nervos percep foarte acut o anumita presiune la masaj, o anumita temperatura a cremelor/ mastilor/ uleiurilor ... cat dealtfel si transferul de energie se face mult mai usor - it's amazing!. Acum lucrez cu Liz la partea construirii acelui 'con de protectie' imaginar pe care ti-l pui in jurul tau si te protejezi de vorbele/intentiile care vin de la oameni care sunt in dizarmonie cu ei insusi si care, voluntar sau involuntar, are 'stirring' the atmosphere ... I-am explicat, in cazuri dintre acestea, sa inregistreaze fenomenul, sa stea focusata, si sa mearga mai departe in calatoria ei pe aceasta planeta. There is enough place under the Sun for everybody. Fiecare cu calatoria lui!
Si nu in ultimul rand distanta pana la scoala e un lucru important de luat in calcul. Aproape de casa, departe de casa, autobuz, mers pe jos, etc? Daca e sa compar cum mergeam eu in Romania 20 minute pe jos iarna, faptul ca Liz va merge 30 minute cu autobuzul direct pana la liceu mi se pare acum floare la ureche. Challange is part of life si cred ca Liz imi seamana: she's looking for challanges ... everything else, it's 'too boring' in her words.
Da, sunt multe lucrui de luat in calcul cand alegi o scoala, dar cata vreme analizezi care sunt nevoile copilului si faci o alegere cu inima, veti fi impacati si fericiti cu alegerea facuta.
Cum o incurajam si pe Ana S. intr-o postare mai veche, important e sa crezi in potentialul copilului, moment in care vei fi invaluita in pace, liniste si vei insufla copilului acea energie pozitiva, acea iubire neconditionata necesara evolutiei sale
columbiana spune:
Cristina, copilul e roman; eu, cum sunt in plin conflict cu scoala pe cauze de bullies...m-a marcat, e dureros; se aduna bani, sunt niste adrese; eu intelesesem ca familia a venit acum trei ani; amarul lor...
Dana, imi pare rau, a'meu a facut ca trenul cind i-am spus de catel si nu e de acord, desi ar fi fost tare bine pentru copil; asta e...
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
mikiion spune:
Ana pune te rog informatii , poate putem sa ajutam . Eu nu stiam de caz.
Si Marc e asa de sensibil si cand ma gandesc ca ar putea ajunge pe mana unor copiii din astia....
Codritu bafta la scoala si multa putere. Eu am terminat de doi ani , dar nu am uitat
oanagabriela spune:
citat din mesajul lui anna32 Buna, Am o intrebare legata de viza mamei mele pentru intrarea in Canada. E pentru prima data ca mama a primit anul trecut o viza de vizitator, valabila pe 5 ani. Ea a fost aici anul trecut si s-a intors in Romania in Aprilie anul acesta. In Ian. as vrea sa vina din nou. Se pune oare problema ca sa re-aplice pentru o alta viza? exista oare vreo taxa de re-intrare in Canada? Pana anul trecut vizele erau pe 6 luni dupa care pleca inapoi. Nu as vrea sa avem surprize la intrarea in Canada. Multumesc, |
Uite ce a anuntat azi guvernul de la Ottawa:
Le gouvernement fédéral impose un moratoire immédiat de deux ans sur les demandes d'immigration présentées par les parents et grands-parents d'immigrants qui sont déjà au pays.
Mais en guise de compensation, Ottawa annonce aussi la création d'un nouveau visa spécial d'une durée de dix ans qui permettra aux parents et grands-parents de résidants permanents d'entrer au pays aussi souvent qu'ils le désireront pour des séjours pouvant durer jusqu'à deux ans.
En créant le nouveau visa de 10 ans, Jason Kenney a affirmé qu'Ottawa aurait le temps de réduire sa liste d'attente sans pénaliser les familles des nouveaux Canadiens. Le nouveau visa sera disponible à compter du 1er décembre prochain.
Le ministre Kenney a précisé que le nouveau visa ne prendra que huit semaines à régler - en autant que les demandeurs remplissent correctement les formulaires, adhèrent à une assurance-maladie privée, passent avec succès un bilan de santé, et démontrent qu'ils ont au Canada des proches qui pourront subvenir à leurs besoins.
L'assurance-maladie est un élément important aux yeux du ministre. Il a fréquemment exprimé sa frustration face à des immigrants âgés qui profitent du filet social canadien sans y avoir contribué durant leur vie active.
Si articolul complet:
http://www.cyberpresse.ca/actualites/quebec-canada/national/201111/04/01-4464660-ottawa-impose-un-moratoire-sur-limmigration-de-parents-et-grands-parents.php?utm_categorieinterne=trafficdrivers&utm_contenuinterne=cyberpresse_BO2_quebec_canada_178_accueil_POS2
columbiana spune:
am dat fw la un mesaj de grup pe mail, sper sa ajunga la voi, nu prea imi vine sa pun informatii aici, nu stiu daca familia respectiva (nu-i cunosc) ar dori discutia in public sau nu....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
oanagabriela spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe am dat fw la un mesaj de grup pe mail, sper sa ajunga la voi, nu prea imi vine sa pun informatii aici, nu stiu daca familia respectiva (nu-i cunosc) ar dori discutia in public sau nu.... http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Doamne, ce tragedie... Dumnezeu sa il odihnesca in pace
Podeanu spune:
Ana merci de email. Eu am aflat din gura in gura, de la coafeza finei mele, nu i-am cunoscut direct.
Ana ce mai conteaza daca vor sau nu sa fie public. oare le mai pasa de ceva acum, in nici un caz de gura lumii. Te rog eu mult pune si aici adresa poate sunt si fete care citesc pe aici si ar vrea sa ajute. Nu se stie niciodata, cred ca orice este binevenit.
Ce o fii in sufletul parintilor nu vreau sa aflu niciodata. Nimic nu mai conteaza in comparatie cu asa ceva.
maru spune:
eu am o rezidenta romanca in rotatia de anesthesia. Super tipa! Imi place de ea de numai pot!
Simonna spune:
citat din mesajul lui Diana2007 Gata inca o tura de rapoarte, asta ultimul a fost cel mai nasol. Ma bucur totusi ca n-am fost singura care nu a prea stiut ce sa scrie in 8 pagini pentru un caz cu un enunt de 36 , cel putin asa spuneau "tinerii" mei colegi, ca au facut mai mult literatura. De Halloween am fost absenta pe motiv de curs, cand am venit acasa copiii dormeau cu punguta de candies langa cap :) Si jos mai erau trei galeti-dovleci pline cu de toate. S. mi-a zis ca nu a fost decat pe strada noastra ca nu mai putea sa se tina si dupa copii si sa tina si galetile :) Si au fost in gasca cu alti copii de pe strada. Am avut si cativa vecini care au venit duminica sa ne aduca la usa treats-uri pentru copii spunandu-ne ca ei nu deschid in seara de Halloween. O vecina ne-a adus home made cookies cu dovleac, yummy ! De dimineata Victor ma intreba unde sunt candies, ca el nu poate sa astepte pana la Halloween-ul viitor :) Simonna, baiat destept Radu ! Si pentru mine distanta e un criteriu in alegerea scolii. De-aia singura scoala privata pe care am luat-o in calcul a fost Charlemagne. Dar pentru primara cred ca am eu prea gros obrazul pentru fitzele pe care le-am vazut pe acolo, sau cel putin asa am ramas cu impresia. Mai fac o vizita cand ne-om gandi la secondaire, mai e ceva pana atunci. Cand ma gandesc ca vor fi condamanti la naveta o viata intreaga ma gandesc sa le fac viata mai usoara macar acum cat sunt mici. De cand i-am mutat acum la gradi noua imi dau seama cat scutim din timp, nervi, energie ca sa-i ducem si aducem. Si scoala e tot acolo, ura !!! Fac si eu cinste cu zacusca la intalnire, nu stiu daca e la fel de buna ca a Cristinei dar mie imi place. Bravo Victor !!! ce pofta mi-ai facut cu Fornetti Delphin, am o fosta colega de la AF din Franta care a lucrat o perioada la Montreal si a prins aici Haloween-ul, de atunci vine in fiecare an aici cu fetita sa sarbatoreasca, interesant ce spui cu nationalistii. Romanii au adoptat foarte repede sarbatoarea asta, pe mine una nu ma prinde dar ma bucur pentru copii. |
La anul vin si eu la voi pe strada de Halloween...
Iara Zacusca, daca e tot asa de buna ca alte chestii facute de tine, maninc cu placere!
Da' la intilnirea de Craciun vin daca ne cinti! Da' pe bune!
Pup
S.
Simonna spune:
citat din mesajul lui iselin Dana, cum iti merge, esti total refacuta? Ce frumos e cel mic(!), dar parca e prea mic, nu? Se pierde prin casa sau se tine dupa voi? Copiii vostri au mai fost dupa bomboane? Pe aici am vazut ff multi de varsta destul de avansata. Ma intreb este o limita de varsta pentru culesul de bomboane pe 31 octombrie sau e doar de bun-simt. Copilul nostru a zis ca e cool ca sunt adulti deghizati care culeg bomboane, asta inseamna ca ei se simt bine. Simonna, Radu e destul de pragmatic, nu? Caci a raspuns destul de precis. Pai daca tu esti haioasa, cum pot sa fie copiii tai??? CGE, vreau doar sa mentionez ca ai scapat cam ieftin pentru intrarea lui V. la scoala. Poate reusesc sa ajung de Craciun, sa ma pun cumva in forma si sa ma misc, caci tre' sa avem o discutie, V. si cu mine! Nu e normal sa fie asa modest!! Am zis! Si la noi a fost cartierul plin, plin de mascati luni seara. Noi am adunat o galeata si am dat o galeata. La ora 5.00 PM era coada la intrarea in cartier, veneau din Montreal aici, e normal caci e f aproape de Montreal, asa e in fiecare an, este une maison hantée, in fiecare an dispar copii acolo..., au venit pompierii cu sirenele aprinse de am crezut ca arde ceva, dar ei au impartit bomboane, a venit politia la fel. Copilul a fost super incantat, a facut marsul de bomboane cu papa. Eu am impartit si cand am terminat galeata de la Costco de bomboane am inchis lumina. Miki, iar esti racita? E asta o sensibilitate sau efectiv te expui prea mult? Bine ca poti sa-ti iei liber cand nu esti bine. Cum e la scoala? Ati gasit birou pentru copil asa cum doreati? |
Hei, ma bucur ca ai aparut! Si suni mai bine decit in ultimele dati cind am ai scris, imi pare bine!
Eu sint plina de admiratie fata de voi toate care ati fost si sinteti la scoala sia veti si casa si job si toate alea... Tot nu inteleg cum faceti fata, dar jos palaria!
Ma Diana, ma, cum sa zica S. ca esti in plus prin casa??? Ti-am povestit de fata aia de la ceva chef care s-a plins toata noaptea, dar toata noaptea ca barbac'so asa si pe dincolo si ea munceste de rupe si tra-la-la si ma tt intreba eu cite masini de rufe spal si cit calc si cit spal vase si nu mai stiu ce si eu ii tot spuneam ca asta face Colegu' si asta face Colegu' si ailalta o face tot Colegu'. Si la un moment dat ea a vrut sa stie eu ce fac, daca ttate le face Colegu'. "Pai ce sa fac, i-am spus, eu ii fac fericiti!".
Asa si tu!
Pup
S.