Noul cod civil si numele copilului!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Starea civila se poate inspira de la politia rutiera.

Vrei un nume, te duci la primarie si calculatorul iti elibereaza un prenume la intamplare, din lista de nume apropbata de minister.

Daca vrei un anumit nume din lista, sa zicem Ion, platesti o taxa suplimentara.

In plus, se poate limita numarul de prenume identice. Pentru anul in curs mai sunt disponibile 20 de locuri pentru Ion, din care 3 in Bucuresti, si 13 pentru Vasile, toate in provincie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Fomalhauti, in Franta nu exista interzicerea unui prenume care nu s-a mai dat. In schimb, exista aceeasi dispozitie ca in codul civil românesc, ca prenumele sa nu fie ridicole, indecente, nepotrivite. Ofiterul starii civile nu se poate opune inregistrarii unui prenume, dar dupa aceea poate sesiza procurorul republicii, care poate dispune schimbarea prenumelui. De exemplu, s-a interzis unor parinti sa puna prenumele Mégane, avind in vedere ca numele era Renault.

Si aici exista discutii in legatura cu prenumele si ce-i mai amuzant e ca indica apartenenta la o clasa sociala. De exemplu, familiile mai saracute si simplute dau cu predilectie nume americane copiilor-Johnny, Jimmy, Steven (pronuntat "Stivan"), Steve, Franck, Ryan. In timp ce copiii de burghezi se numesc mai degraba Louis sau Thibault.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marox
De exemplu, s-a interzis unor parinti sa puna prenumele Mégane, avind in vedere ca numele era Renault.

Pai nu-ti dai seama de ridicol?
Peste douazeci de ani Renault Mégane, sau Mégane Renault se insoara.
Cu cine? Cu Mercedes.

Mergi la inceput