Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

Citat:
citat din mesajul lui doina2222

Fetelor, va rog sa ma stergeti din listuta...

mamica de baietzel

doina, ti-am citit povestea despre darius. in afara de faptul ca esti o mama incercata, esti plina de putere, optimism si iubire (si un narator foarte bun). am vazut si poze cu bebe darius, toti trei formati asa o familie frumoasa. Sf Stelian si Sf Spiridon va iubesc mult si v-au ajutat cu darius, de aceea sunt sigura ca va fi bine la o noua sarcina, chiar daca acum spui ca trebuie sa te stearga fetele. meriti. ai toata admiratia si respectul meu. chiar ma voi ruga pt tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lelu spune:

Buna dimineata
Multumesc mult pentru raspunsurile legate de concediul prenatal
Doamne ajuta sa fie totul bine si sa nu fie nevoie sa stau peacasa, asta conteaza cel mai mult.
Am gasit si o lege pentru fetele care mai sunt interesate, o sa dau un paste aici

Bine si sa nu fie nevoie saBaza legala : OUG 158/2005
Denumit generic concediu de maternitate, acesta este de fapt concediu prenatal (sau concediu de sarcina) si postnal (sau concediu de lauzie).
Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate. Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere. Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul, respectiv media veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar,.Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

Acum am si eu emotii pentru controlul de 13 saptamani, mai ales ca perioada asta de la 9-13 sapt a fost mai interesanta in sensul ca am cam simtit chestii prin burtica , si uneori un fel de presiune in zona uterului care ma ingrijora putin.

Doina

As mai avea o intrebare eu nu mai beau cafea de mai bine de jumate de an, insa mi-e cam pofta, i-mi place cum miroase voi beti cafeluta dimineata?

12+ Doamne, ajuta-ne sa fie bine pana la capat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Buna dimineata fetelor..noi mai rarut din lipsa de timp, il solicita Luca..am citit asa rapid din urma.
Doina imi pare tare rau, stiu ce inseamna asa ca poate cuvintele sunt de prisos..dar clar tu esti o luptatoare
Bineinteles ca in momentul asta Luca devasteaza tot biroul
Ieri mi-am luat o amenda de 140 ron pt viteza si tocmai ni s-a stricat si masina de spalat asa ca ne dam bugetul peste cap
Eu beau cafea in fiecare dimineata, una nu foarte tare, ma ajuta la tranzit..va las pana nu strica fiumiu tot pe aici nu prea ii place ca nu e bagat in seama.
O zi frumoasa sa aveti!!!

Elena mami fericita de Luca si 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

neatza
poftiti la o daca tot se vorbea de cafea, eu beau uneori dimineata cam jumatate de cescuta cu lapte.

lelu acum stiu ca se da 75% din venituri, 85% era inainte de a modifica guvernul acum vreo jumatate de an. eu sunt inca in CIC pana in decembrie cand implineste fiica-mea 2 ani si iau deja 75%,ca ne-au taiat astia din suma.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

Buna dimineata
Eu va invit la o ceasca de ceailu bebe nu ii mai place cafeaua!Ginecologul meu a spus ca pot continua sa beau cafea si in timpul sarcini important e sa nu depasesc 3 pe zi, la espresso din alea mici se referea.
Noi suntem bine dupa o saptamana de greturi ,ameteli si oboseala
Luni am facut si eu analizele ,astept rezultatele sper sa fie totul bine.Maine am prima intalnire cu bebe,o sa iau si sotul si baietelul cu mine,sa cunoasca fratiorul sau surioara
Va pup si va doresc o zi frumoasa ,fara greturi!

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

Buna fetelor,

am fost si noi ieri la doctor si suntem "foarte bine" (citat), nu se mai vede absolut deloc zona de decolare si totul este in grafic, nu suntem cu nici o zi mai mare sau mai mic. Aveam ieri fix 8 saptamani si 6 zile... Dar la mine se stie data exacta a conceptiei fiind vorba de FIV si probabil din acest motiv nu exista diferente...

A fost foarte emotionant ieri pentru ca am auzit inimioara lui bebe si l-am vazut pe el, asa mic, cu maini, picioruse si degetzele... Nu-mi vine sa cred ca mica mea minune de numai 2,2 cm are totul format si are o inima asa puternica!!! M-am topit toata!!!

nana lasa emotiile ca vor fi bune rezultatele analizelor de trim I. Cand primesti rezultatele?

angi_san felicitari pentru rezultatele de la eco si analize!

virginia te tii de bancuri, da???

lelu eu zic sa bei o cafeluta ca nu-i bai, mai ales daca ti-e pofta!!! eu nu beau pentru ca lui bebe nu-i place!
nu te ingrijora ca simti "chestii" prin burtica... creste uterul, asta e motivul...

ramonika eu stiu ca e 75% la CIC si 85% la concediul medical de sarcina si lauzie... dar nu garantez...

Laura

9+

Cand erai tu foarte mic, Galbenus pulsand sub coaja, Cand intreaga ta faptura Era jumatate vraja,
Cand beai aerul cu mine, Cand visai in visul meu, Cand vedeai lumina lumii Pe care-o vedeam doar eu...
Ei, dar e-o poveste lunga Despre Dor si Duiosie, E o stranie poveste Despre Aripi-care-cresc,
Pe care cand vei mare, Poate–odata si odata Tot am sa ti-o povestesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

ella te asteptam maine cu vesti bune.

mami vreau felicitari pt. vestile bune.
75% sigur e la CIC, la concediu medical nu stiu exact.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toma_lly spune:

stiu eu, stiu eu !!
la CIC e 75% din media pe ultimele 12 luni a salariului net.
la concediul pre si post natal se calculeaza 85% din salariul brut - chestia asta mareste media CIC-ului
ex - daca ai luat 2 luni concediu pre natal, vei primi suma de 85% din salariul brut, iar apoi CIC-ul se va calcula cu o medie intre 75% din salariul net pe 10 luni + 85% pe 2 luni.

Mami o are pe Natalia-Ioana
si tot mami e cu Samburel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cuchilici spune:

Neata tuturor!

Eu am gasit o metoda de inlaturare a greturilor, cel putin temporara. Bomboane mentolate cu zahar, nu inlocuitori pt ca aceia fac rau. La mine functioneaza, dar doar cat am bomboana in gura. Voi ce metode ati mai descoperit?

O zi usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Laura, ma bucur ca e totul bine si bebe nu mai "decoleaza"...

Eu cafea nu mai beau de cateva luni bune, am inlocuit-o cu ceaiul verde pe care nu il mai beau de cand am citit ca nu se mai absoarbe fierul prin placenta din cauza lui.

Oh, bebeii astia dragalasi si care fac tumbe prin burtici... Va dati seama ce minune va fi sa ii tinem in brate?!

Mergi la inceput