Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (199)
Raspunsuri - Pagina 11
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cleo78 hemoleucograma este o analiza destul de limitata. Adica vezi leucocite, neutrofile, inca un indice cu Z, care se asociaza si cu alergii, dar si cu viermi/paraziti (si giardia, limbrici, si oxiuri dau acest indice mare), dar si cu crizele alergice. Adica, nu este mult graitor. Ba unii indici ies modificati si de o usoara deshidratare (prea cald, a vomat, a avut diaree...ies toti dezechilibrati). Nu tin minte sa fie indicele de carente de Fier. La noi trebuie facute testele alergenice, si aman de mult timp. Astea nu merge din deget, ci din vena, si mie mi-au luat 3 fiole. Initial am amanat ca pana la 3 ani sunt indecise, pot iesi fals pozitive; in plus am zis ca sa gasesc o asistenta buna cunoscatoare de vena de copii, apoi am plecat, initial am zis sa mai invat fr, apoi ca uite ca e bine sanatoasa, sa fac pe toate cand o fi nevoia mai mare etc. SCUUUZEE!! am gasit nuuumai scuze. Recunosc, mi-e frica . edit: lorichu, raspunsul e in 20min. Asta e marele avantaj la hemoleucograma. Tre totusi sa intrebi si daca se vede lipsa de fier. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Ma intrebai acum vreun an cum stiu la noi cat ii e sistemul imunitar. Neutrofilele sunt indice de sistem imunitar. Cred ca ti-am spus si atunci.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui cleo78 Tre totusi sa intrebi si daca se vede lipsa de fier. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Hemoglobina indica si nivelul fierului.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
Victoria_mami spune:
Victoriei i se face hemoleucograma saptamanal. I se ia din degetul mare sange, cam un mililitru. Atat. Mai nou sta singura pe scaun, in genunchi, ca ea e 'big girl', nu mai sta la mami in brate. Desigur ca la noi e diferit, ea e obisnuita.
Victoria cred ca e cea mai micuta pe aici. Are 90 cm si 11,8 kg. Dar probabil seamana cu mine, si atunci e de inteles. De asta ma tot certam cu dr.ii pana i-am facut sa priceapa ca Victoria mananca, ei ma innebuneau ca tre sa-i puna tub in nas, sa o 'hranesc' in timpul notpii cu pediasure, ca nu ia in greutate. Le-am explicat de o mie de ori ca eu in clasa a 4-a aveam 20 kile, deci ce puii mei de pretentii mai au? Ca daca seamana cu mine, pot baga o tona de mancare in ea si tot nu o sa fie grasa vreodata. Eu si acum, dupa un copil si la 35 de ani am 45 de kile. Si bag in mine in nestire si degeaba. Sa se mai uite si ei si la parinti! Acum am mai inceput si eu sa fac un pic de burta, ca 3 ani de ciocolata incepe sa se vada...
_
VICTORIA
cleo78 spune:
hemoglobina mica este legata si de carente de vitamina B12, B6, si inca alte situatii. Nu e relevanta - se recomanda sidiremie mai departe, care e precisa. Ba inca la Mara cand am prelevat a zis ca exista marja de eroare si sa nu o iau de stricta.
De ex. leucocitele in mod normal limita superioara admisa este 10 mii, si mi-a zis ca in interpretarea analizei,se considera infectie abia peste 14 mii.
Pe de alta parte, depinde si de laborator, si de calibrarea aparatului; mie astea mi le interpretau dr de la spitalul unde era laboratorul - si vedeau probabil destul de multe pe zi.
Victoria ta la nici 12 kg, nu e chiar slaba, tinand cont ca nici nu e f. inalta si ca iti seamana. Tocmai imi spunea o amica de fetita ei: inalta, dar sub 18kg si face in curand 7 ani - si ca inca nu au schimbat scaunul de masina.
Voua in ce limite va iesea neutrofilul? pt ca eu am avut o singura data Neutrofil mare, 4 sau 5 (desi pe fisa aia scria ca tre sa fie 0, si diagnosticul scria neutrofilie cu leucocitoza). Pe de alta parte, nu am analizele de la hemoleucogramele Marei, ca pe alea erau numai prescurtari de 2-3 litere, uneori si o cifra. E posibil sa bat campii, analizele sunt in Ro.
Beleane, mersi de recomandare, o sa ii transmit verisoarei.
Azi am luat eu pe Mara de la gradi.
Ea si-a scos din ghiozdan ultima bucata de sandvish, si a impartit cu ceilalti copii, evident in ordinea prioritatilor.
O fetita, Ilaria m-a intrebat daca mara vorbeste engleza . I-am raspuns romana, dar o sa invete si franceza repede .
Victoria_mami spune:
cleo, aici limitele normale de neutrofile (?) sunt 1,5-8,5. Ce e sub 0,5 (Dupa masuratoruile de aici) e considerat neutropenie, adica Nu are deloc sist. imunitar. La 0 deja e raaaaaaau. Noi cel mai putin am avut 0 si cel mai mult(pe hartie) 7,7.
_
VICTORIA
cleo78 spune:
citat din mesajul lui Desiree2002 cleo, aici limitele normale de neutrofile (?) sunt 1,5-8,5. Ce e sub 0,5 (Dupa masuratoruile de aici) e considerat neutropenie, adica Nu are deloc sist. imunitar. La 0 deja e raaaaaaau. Noi cel mai putin am avut 0 si cel mai mult(pe hartie) 7,7. _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA |
d
cine stie ce diferente sunt intre denumiri, si ce oi fi citit io pe analizele alea.
Nicole1980 spune:
Mai fetelor m-ati facut sa rosesc de rusine …am sunat la mama sa il masoare si sa il cantareasca acum . Am stat pe ghimpi pana am auzit telefonul.M-a sunat : are 111 cm si 26 kg imbracat !!!! Chiar nu va mint. Va atasez 3 poze unde este alaturi de verisoara lui Melisa, care are 5 ani si 8 luni acum. Pozele sunt facute in iunie , cea pe balansoar si in aprilie cea cu broscoiul.
Da, chiar nu va pacalesc in privintra lui DAVID. Si noi suntem mari, eu am 1,73 de exemplu… Dar David seamana cu sotul care are un sistem osos foarte greu. L-am dus si la endocrinolog si mi-a spus ca nu sunt probleme. Si intr-adevar ii iau hainute de 5-6 ani….
Offf, chiar imi fac griji acum…oare este cel mai mare copil de 3 ani si 3 luni ? Sa zicem ca nu e ok cantarul, dar nici centimetrul….?!
In ce priveste mancarea, mananca natural: legume doar din gradina bunicilor, fructe din gradina bunicilor vara si toamna, pui doar din curtea bunicilor, oua la fel, nu bea suc,decat limonada (si asta facuta de cele mai multe ori din lamai de ghiveci)…
Desiree – ce fetita curajoasa…cum sta ea cumintica la analize
Gabitza – ce dulceata de copil…si cat vorbeste…o minune este Raducul tau. Vorbeste asa de clar , este un scump
Lorich – noi am facut hemoleucograma la spitalul Municipal din deget, avea David 3 luni. AM facut special pentru indici de carente de fier la recomandarea neonatologului.
in 22+ si mami de David 16.06.2008
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
Evolutie Bebe
cleo78 spune:
citat din mesajul lui Nicole1980 Mai fetelor m-ati facut sa rosesc de rusine …am sunat la mama sa il masoare si sa il cantareasca acum . Am stat pe ghimpi pana am auzit telefonul.M-a sunat : are 111 cm si 26 kg imbracat !!!! Chiar nu va mint. Va atasez 3 poze unde este alaturi de verisoara lui Melisa, care are 5 ani si 8 luni acum. Pozele sunt facute in iunie , cea pe balansoar si in aprilie cea cu broscoiul. Da, chiar nu va pacalesc in privintra lui DAVID. Si noi suntem mari, eu am 1,73 de exemplu… Dar David seamana cu sotul care are un sistem osos foarte greu. L-am dus si la endocrinolog si mi-a spus ca nu sunt probleme. Si intr-adevar ii iau hainute de 5-6 ani…. Offf, chiar imi fac griji acum…oare este cel mai mare copil de 3 ani si 3 luni ? Sa zicem ca nu e ok cantarul, dar nici centimetrul….?! In ce priveste mancarea, mananca natural: legume doar din gradina bunicilor, fructe din gradina bunicilor vara si toamna, pui doar din curtea bunicilor, oua la fel, nu bea suc,decat limonada (si asta facuta de cele mai multe ori din lamai de ghiveci)… Desiree – ce fetita curajoasa…cum sta ea cumintica la analize Gabitza – ce dulceata de copil…si cat vorbeste…o minune este Raducul tau. Vorbeste asa de clar , este un scump Lorich – noi am facut hemoleucograma la spitalul Municipal din deget, avea David 3 luni. AM facut special pentru indici de carente de fier la recomandarea neonatologului. in 22+ si mami de David 16.06.2008 Evolutie David Bebe David Adrian 16.06.2008 Evolutie Bebe |
pai daca tu ai 1.73, si sotul e mai mare, nici nu ma mira ca are bagaj genetic 'serios'.
Victoria_mami spune:
Hai, mai, Nicole, ca nu ai de ce sa te rusinezi. Cum spuneam mai sus, te mai uiti si la parinti. Victoria nu ar putea tine pasul cu David, cand eu am un metru 55 si nici de la David nu te poti astepta sa fie mic cand tu ai 1,73. Sanatos sa fie. Si atata timp e si inalt, deci nu se pune problema de 26 kile la 85 cm si nu e obez, eu zic ca nu ai de ce sa-ti faci griji, mai ales cand si dr. iti spune ca e ok baiatul.
_
VICTORIA