Jocul cu carti 2.12 - tot freestyle:)
Raspunsuri - Pagina 9
glimmer spune:
Da, Viviana!
Ioana . Intr-adevar am fost cam abstracta la inceput, asa am simtit . Daca rasfoiesti paginile topicului, o sa vezi ca nu numai eu "pacatuiesc" astfel. Totusi am dat un amanunt esential, acela ca personajul masculin nu are nume in carte, mi se pare important.
viviana spune:
Este iarna. Cu zapada si frig, cu felinare aprinse si strazi pustii.
El e cel mai uracios si absent om pe care ea il roaga sa o ajute.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
viviana spune:
Glimmer
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
glimmer spune:
In Italia secolului al XVIII-lea, intr-o familie saraca, se naste un geniu. Copilul este exploatat de la o varsta frageda pentru a intretine financiar viciile tatalui, bautura si jocurile de noroc. A avut parte de invidie, calomnii, publicitate negativa, i-au fost ridiculizate defectele fizice, medicii il otraveau in loc sa il trateze, iar Biserica i-a refuzat, vreme de multi ani dupa moartea lui, un loc de veci pe pamantul patriei sale.
Scuze! Am editat pentru ca am gresit secolul. 18, nu 17.
glimmer spune:
Geniul, considerat astfel pana in zilele noastre, s-a manifestat in muzica. Cartea, asa cum o arata si titlul ei, pune accent pe atitudinea ostila a contemporanilor, care a mers pana la a atribui talentul si fascinatia pe care o exercita asupra publicului legaturii pe care personajul ar fi avut-o cu diavolul.
glimmer spune:
Cartea este, deci, despre viata acestui violonist de geniu, nascut la Genova. Un geniu care a rezistat stradaniilor celorlalti de a-l defaima.
viviana spune:
Stiu ca Paganini s-a nascut la Genova dar nu stiu despre ce carte e vorba.
vivi
glimmer spune:
Da, este vorba despre Paganini, iar cartea este "Defaimarea lui Paganini", de Alexander Vinogradov.
Randul tau, Viviana.