ce gust au "turnips"?cum se folosesc?

ce gust au "turnips"?cum se folosesc? | Autor: msl1

Link direct la acest mesaj

Daca stie cineva, ce gust au turnips? nu stiu cum se numesc in ro. de fapt nici nu am vazut in ro; cum se folosesc? se pot folosi ca zarzavat in supa?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Cred ca sunt guliile romanesti ...
Noi le mancam asa cu sare, ca e ridichii ...si le pun si la ciorba, in loc de radacina de patrunjel - ca asta se gaseste mai rar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

sunt napi, nu stiu cu ce sa ii compar, poate cu guliile, desi guliile sunt un pic mai zemoase decat napii... si un pic cu ridichiile...dar nu sunt deloc iuti... eu ii mancam in copilarie in stare cruda nu stiu sa-i gatesc (se poate sa fi uitat si gustul..dar as imi amintesc eu ca erau)


http://www.retete-gustoase.ro/retete-napi


Nina, 28+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madona spune:

Turnips seamana mult cu Rutabagas, chiar fac parte din aceeasi familie. Mie gustul lor (al radacinii) imi pare o combinatie reusita intre cel de ridiche si cel de cotor de varza. De mancat, imi plac razuite si amestecate cu putina sare (si, obtional, piper) si cu ulei de floarea soarelui sau de nuca. Stiu insa ca se pot prepara si fierte sau coapte si ca se pot manca si frunzele lor.

Mergi la inceput