Scara exterioara

Scara exterioara | Autor: mirelam

Link direct la acest mesaj

Sunt printre voi persoane care au casa cu etaj dar nu au prevazut scara interioara?
As vrea cateva idei... sa fac scara exterioara?
Daca da, din ce material?
Sau mai merge acum sa sparg placa dintre etaje sa fac scara interioara? Nu e periculos ptr. rezistenta casei?
Noi cand am proiectat casa am proiectat-o doar cu parter.
Apoi am turnat placa si cand sa facem podul ne-am gandit noi ca ne-ar place sa facem podul mansardat...asa ca l-am facut si a iesit etaj, care inca nu e terminat, adica nu e compartimentat, dar cand va fi va trebui sa urc acolo nu?
Ulterior proiectul l-am schimbat, l-am facut cu etaj dar scara..

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Dar cum a proiectat arhitectul etaj fara scara? E treaba lui sa va rezolve problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Eu as face-o cumva exterioara insa cu un perete care sa o protejeze si sa o includa in acasa (practic mariti putin suprafata casei pt ca mi se pare tare aiurea cu scara exterioara)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Roli,
Acum ce sa zic, nu stiu daca are arhitectul vina ca ne-am razgandit noi pe parcurs.
El initial a facut proiectul asa cum i-am cerut noi.
L-a refacut la cererea noastra, cand deja turnasem placa dintre etaje. Ce putea sa mai faca?
Ne-a refacut proiectul si cu partea de sus inclusa dar scara n-a mai prevazut-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Chiar si asa, tot el trebuie sa va dea solutia. Eu una nu am auzit sa proiectezi etaj, chiar daca e vorba de o modificare ulterioara a proiectului, fara sa prevezi accesul.
Daca faci o improvizatie, ce faci cand vrei sa mergi sus, iti iei o pelerina de ploaie, niste cizme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Buna,

Acum 2 ami am facut scari exterioare la casa oarecum fortati de imprejurari.
Am cumparat de la socrii mei etajul casei unde locuiesc ei. Exista scara interioara dar trebuia si una exetrioara (adica intrare separata in casa).
Am facut-o din beton acoperita (inchisa) cu lemn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Eu as merge pe scara interioara.Cand ai etaj esti tot mereu sus si jos, ti-o spun din proprie experienta.Solutia ti-o da un inginer constructor poate in colaborare cu un arhitect( ca sa arate si bine).
Dar daca nu mai ai posibilitate poti sa o faci si pe afara cum a zis Tala, dar atunci trebuie sa ai in vedere ca iti trebuie incalzire pe casa scarilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

o alta varianta ar fi sa faceti o extindere a casei, care sa includa si scara interioara. mai aveti loc in curte ? v-ar costa mult proiectul, materialele si manopera ? poate mergeti pe varianta constructiva a caselor americane, din panouri, pentru aceasta extensie ? sau sa construiti un fel de turn de sticla, alipit de casa ? ai avea in felul acesta lumina naturala pe scara, ai putea sa pui multe plante pe trepte.
sau : aveti garaj in curte ? garajul e langa casa ? nu puteti inalta garajul si acolo sa construiti scara de acces la etaj ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiKarm spune:

Exact la solutia Corinei m gandeam si eu. Deranjul e mai mic (fata de spargerea planseului actual pt. scara interioara. In plus, scara interioara iti va lua din spatiul actual!!!!
O scara exterioara, din lemn, cu peretii din ce vrei tu (in functie de buget), adica schelet din lemn cu geamuri tip termopan sau caramida din sticla ar fi foarte frumos. Daca ai pe cineva priceput, nici nu ai nevoie de mult spatiu (ma refer la suprafata necesara).
Eu chiar imi voi face l a primavara asa ceva.

Mergi la inceput