Lapte UHT ingrozitor de amar ?
Raspunsuri - Pagina 4
ni-na spune:
Daca era de la vaca de pe batatura(curte)era un semn ca animalul are o infectie.Ori a fost o epidemie,ori laptele e contaminat cu ceva!
miri2007 spune:
Asa cum a zis si Ni-Na, si eu stiam ca acest gust amar al laptelui denota o infectie.
Pentru un lapte UHT nu ar trebui sa ne facem probleme ca putem contacta un TBC intestinal din lapte contaminat, insa...suntem in RO.
Mai bine sa fie gustul doar de la ce a pascut vaca.
Oricum ar fi tine-te sa primesti un rasuns mai clar in urma analizei de trasabilitate in baza codului de ambalaj. Nu e de joaca!
Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala
Happiness_4_us spune:
Nu stiu care- i treaba cu LaDorna, eu eram mare consumator, dar ultimele cutii cu lapte cumparate, m- au facut sa renunt la aceasta firma si sa o schimb cu alta.
Cumparam numai din Kaufland, pe principiul ca acolo e rulaj mare si mereu este adus lapte cu termen de expirare mai indepartat.
In ultimul timp, pentru ca trebuie sa fac naveta zilnic si sa iau cu mine in termos, lapte ptr copil, am incalzit laptele mai tare si am constatat ca s- a branzit si nu o data, de cel putin vreo 6 ori. De fiecare data am schimbat cutia si degeaba. Unul se branzea altul era ok. Am schimbat magazinul si am luat din Interex, XXL, dar degeaba. Eram hotarata sa sun la ei, dar n- am mai apucat din lipsa de timp.
Acum m- am convins ca e ceva in nergeula cu procesarea lui poate sau cu anumie loturi.
Oricum, nu voi mai cumpara aceasta marca, asta stiu sigur.
roxy spune:
scuze de off topic, da voi nu gustati laptele cand il dati la copii ? Nu vreau sa fiu rautacioasa, dar eu inainte de a-i da ceva sa manance sau sa bea gust eu prima, macar sa vad ca e destul de cald si nu frige (bine nu beau din cana copilului, ci imi pun in cana mea un pic , asta ca sa nu se interpreteze).Nu poti sa stai sa-ti spuna copilul dupa ce a baut ca era stricat laptele .Asta daca iti spune...
Din cate vad si un lapte (cel cu termen mic) si celalalt UHT nu este perfect.Cauzele pentru care un lapte isi schimba gustul pot fi multiple si nu le stim noi pe toate...da macar gustam inainte de a da la copii,ca asta putem sigur.
Eu cumpar la cutie (nu conteaza marca )din cele cu termen redus si care stau la frigider, oricum se consuma in maxim doua zile cutia , nu stiu de ce cele care stau asa in magazin nu-mi inspira incredere (chiar daca teoretic stiu predeul de sterilizare, bla, bla...da prefer frigiderul.
Lali spune:
Roxi, l-am incalzit putin, ca era pentru cereale si nu... de data asta nu l-am gustat. De obicei il gust, dar desigiland cutia cu un minut inainte, fiind de la frigider, avand aspect si miros normale nu l-am gustat.
Mai ales ca baietelul meu nu mai e asa mic sa se friga cu mancare. Stie sa guste putin sa-si dea seama de temperatura.
De obicei gustam laptele mai ales daca era sa zic de ieri in frigider, cu cutia desigilata.
Nu am mai patit niciodata asa ceva cu o cutie proaspat desigilata.
Bineinteles ca de acum voi .... sufla si in iaurt.
Partea buna este ca nu am inghitit nici unul din noi laptele ca era prea amar. Si-a limpezit si D gurita cu apa si am schimbat meniul.
Oricum am citit niste stiri care spun ca firma ce a cumparat LaDorna isi inchide unitatile de procesare din Romania si va pastra doar numele si brand-ul, urmand sa fabrice totul in Polonia.
Caut cu interes o alta marca de lapte ...
ralucutza77 spune:
Eu am patit ceva asemanator cu o cutie de Zuzu. Doar ca a fost ok la inceput, am baut 2 zile din ea (continuand sa o tin la frigider), iar in a 3-a zi era, la fel cum spui tu, amar, desi de aratat arata ok. Si ala era UHT, dar nu era bio. Deci nu cred ca are vreo legatura cu ce mananca vaca... Si eu ma asteptam sa se acreasca, nu sa devina amar.Mami de Miruna si de Vladut
anya spune:
Lactate nu gust pt ca nu le suport. Daca am sotul prin preajma, il pun pe el, daca nu, bag un deget in lapte pt verificarea temperaturii si atat. Acum baietii mei sunt destul de mari sa se descurce si singuri, dar la fel faceam si cand erau mici.
Lali spune:
Roxi, inca ceva, tu gusti mancarea copiilor tot timpul ? Orice mancare ? De exemplu, daca esti la restaurant si copii tai mananca altceva decat tine gusti din fiecare fel ca sa vezi daca e bun/stricat, cald/rece ? Daca-si iau o inghetata o gusti ? Ca si aceea poate fi stricata cam cu aceeasi probabilitate ca un lapte proaspat desigilat, de la frigider, in termen de garantie si cu miros si aspect normal.
Nu ma refer la copii foarte mici ci mai marisori. Al meu are aproape 7 ani.
roxy spune:
Lali la restaurant poate ca nu, dar acasa cam da...de regula gust din mancarea facuta de mine din care pun la toata lumea, la asta ma refer.Iar cand am raspuns m-am referit strict la lapte, si recunosc pe acela il gust pentru ca imi pun si eu cand beau ei (na ca m-am dat de gol )
si inca ceva, zici ca al tau are aproape 7 ani, deci stie sa-ti spuna cand ceva nu e ok, asa si ai mei , dar sunt mame care citesc la subiec si a caror copii sunt mici, le pun in biberon, nu gusta si vad copilul plangand, refuzand biberonul, iar ele raman sa se intrebe de ce nu bea copilul...si plange.
Nu am stiut ca al tau nu mai e de biberon (ma scuzi )