Lapte UHT ingrozitor de amar ?
Raspunsuri - Pagina 2
sunnyday07 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
si-atunci cum sa mai crezi in etichetele eco, bio samd? |
pai era vorba despre lapte UHT
cred ca-i mai greu de gasit laptele bio normal (nu UHT) tocmai pentru ca ar avea termen de valabilitate foarte mic
Lali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
si-atunci cum sa mai crezi in etichetele eco, bio samd? |
Te plictisesti ?
glimmer spune:
Gustul laptelui este puternic influentat de furajele pe care le consuma vaca. Daca se administreaza, de exemplu, in cantitate mare paie de ovaz, rapita, varza etc, gustul laptelui devine amar, fara ca laptele sa fie alterat. Eu inclin spre aceasta varianta.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali Te plictisesti ? |
Imi faceam siesta. Tocmai ce terminasem cate o portie gustoasa de cas si urda, proaspete, de la sibieni luate si cumparate pe gustate. Vrac. Neambalate, neetichetate, fara eco si bio labeluri.
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Imi faceam siesta. Tocmai ce terminasem cate o portie gustoasa de cas si urda, proaspete, de la sibieni luate si cumparate pe gustate. Vrac. Neambalate, neetichetate, fara eco si bio labeluri. |
din 1 Mai sau Domenii?
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz din 1 Mai sau Domenii? |
Sibienii-s multi.
Destui pentru a gasi cel putin unul aproape in orice piata.
Dar daca-i amar casul, nu-l cumpar.
glimmer spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
si-atunci cum sa mai crezi in etichetele eco, bio samd? |
La stabilirea termenului de garantie conteaza modalitatea de conservare, nu daca produsul este sau nu eco/bio. Eu m-as intreba mai degraba de unde atata "eco" la noi, dar nu face obiectul topicului...
claucia spune:
Ce-i cu 1 mai sau Domenii? Eu de acolo iau, e ceva deosebit? desi cu sibienii...putem servi si E coli, salmonella sau altele. Cunosc o persoana care s-a imbolnavit cumparand branza de la sibieni, sunt multi intr-adevar.
Laptele de care spui Lali, cred ca incepea sa se strice. Si eu stiu ca am pus copilului lapte (l-am tinut afara cateva ore vara insa) intr-un recipient si ea micuta a baut si mi-a spus: sa stii ca nu e prea bun... cand l-am gustat, bleah, amar! (daca il mai tineam probabil ca incepea sa fie acru si sa se branzeasca, am mai vazut asa demult intr-un biberon bine ascuns cu o urma de lapte in el, pe care l-am gasit dupa cateva zile.
Lali spune:
Deci cel mai probabil e ceea ce mi-au spus cei de la serviciul reclamatii de la LaDorna. Adica respectiva cutie avea pe undeva o fisura mica prin care nu curgea laptele, dar intra aer.
S-o fi stricat in cutie direct, inainte sa o deschid. Insa nu s-a acrit probabil din cauza metodei de conservare UHT.
Iar apropo de discutiile voastre fiecarei variante i se poate gasi nod in papura ...
glimmer spune:
Mie mi se pare cam improbabila chestia cu porul din ambalaj, avand in vedere din cate straturi este facut pe interior avand aluminiu acoperit cu polietilena). Daca suspectau asta, si erau firma serioasa si interesata, corect era sa iti ceara codul de numere de pe ambalaj si sa faca verificari pe baza trasabilitatii lui. Cred ca a fost o explicatie data ca sa "scape" de problema. Gustul amar poate rezulta si de la o proasta prelucrare/sterilizare etc.