statul in picioare
Raspunsuri - Pagina 3
Ellenuta spune:
buna
eu am doua exemple care arata ca bebelusii sunt diferiti si ca fiecare copil are ritmul sau de dezvoltare.
1. fetita cea mare s-a ridicat in picioare la 7 luni si a mers singura la 10 luni (am si dovezi). la un an deja fugea prin casa/parc etc.
2. fetita cea mica s-a ridicat in picioare la 11 luni si a mers singura la 1 an si doua luni. ca sa nu mai spun ca pe la aproximativ 8 luni a stat bine in fundulet.
copilul tau este perfect normal, lasa-l sa aleaga el momentul in care se ridica in picioare. nu-l forta caci nu e ok.
adelaideA spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Pai ce, e ceva de laudat la un bebelus de 5 luni tinut de subrat "sa faca pasi"? Bietul bebelus, un botz de carne care nu de multa vreme a venit pe lume, pus sa faca acrobatii "in buna traditie a familiei", ca doar asa v-a facut si mama voua si acum v-a predat stafeta la "campionatul de bebelusi" I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Aoleu!!! Ce zic eu si ce pricepi tu!
Ideea era ca fiecare se dezvolta diferit. Nici bebele meu nu sta cu bucurie pe burta si probabil ca o sa mearga foarte tarziu in patru labe. Cum ziceam, e ok, ca nu trebuie musai sa bifam etapa asta, daca lui nu ii convine sa stea pe burta. Desi vad ca nu s-a inteles asta din ce am zis, eu nu imi fortez bebele sa faca nimic, tocmai pentru ca vreau sa isi dezvolte el personalitatea lui si sa aleaga ce ii place si ce nu. Si, da, asa a facut si mama cu noi si as zice ca nu a dat gres!
Daca ne tot impungem, in loc sa ne acceptam unele altora parerile, va trebui sa zicem la fiecare afirmatie, ca Ellenuta, ca avem dovezi...
viviana spune:
Nata, daca medicul de familie a observat ceva ce i s-a parut in neregula si te-a trimis la neurolog cel mai bine pentru linistea ta ar fi sa ceri o a doua opinie.
Sunt niste semne dupa care se ghideaza ei si noi nu le stim.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Bebe Beca spune:
Nata, eu cred ca cel mai bine este sa nu mai faci comparatii intre copilul tau si realizarile lui si ceilalti copii. Pentru ca fiecare se dezvolta altfel. Eu am 3 copii si fiecare a fost altfel. Fetita cea mare a mers la 10 luni jumatate, cea mijlocie pe la 1 an si aproape 1 luna. Iar cel mic ne uimeste pe toti. Are aproape 8 luni, merge tinandu-se de canapea si aseara s-a ridicat de picioarele mele si a stat cateva secunde singur, nesprijinit. La 4 luni mergea taras, pe la 6 deja mergea in 4 labute cum trebuie si s-a ridicat in picioare sprijinit de mobila si tot asa.
Si, de indata ce va incepe sa mearga... numai somnul il va mai opri!