statul in picioare
Raspunsuri - Pagina 2
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nata18 salutare stiu ca fiecare copil are ritmul propriu de dezvoltare, dar cind aud alte mamici ca copiii lor la 8 sau noua luni deja mergeau bine, nu pot sa nu-mi pun intrebarea de ce al meu la aproape 9 luni, nu vrea sa stea in picioare Si nu ca nu ar putea, ca sta el cit de cit, daca insist si il sustin, dar se plictiseste repede si isi lasa fundul jos, apoi cind incerc sa-l pun din nou, indoaie picioarele, si nu vrea in ruptul capului sa sta Ma gindesc ca ii vine greu sa-si sustina greutatea copului ( 10kg), si are si piciorusele mai scurte Medicul mi-s zis sa-i fac masaj si bai cu sare de mare cu extract de pin Stie cineva alte metode care m-ar putea ajuta multumesc anticipat |
luceafarul stie?
am glumit. Fiecare copil are ritmul lui. Fiecare copil e unic. Sunt copii care la 1 an jumatate au mers singuri. Ce sa faca parintii?sa se impuste?
Lasa ca o sa inceapa sa mearga si vai de coloana ta
ela_04 spune:
Noi mergem sambata la o fetita la turta. are 1 an, este perfect sanatoasa conform multor dr la care a fost dar nu are nici un gand sa se ridice. merge de-a buselea dar nu vrea in picioare.
Si noi am mers devreme dar asta nu inseamna ca toti copii sunt la fel.
Daca ti se pare ca are picioarele mai scurte sau ceva nu pica bine mergi la ortoped. El o sa-ti dea si sfaturi in privinta incaltarilor, a masajului etc.
Si noi avem un grasunel acasa si a trebuit vara trecuta sa cumparam ghete pe picior care sa sustina glezna din cauza greutati.
J.D. spune:
Finn a facut primii pasi la 14 luni. Am fost cam ingrijorata, mai ales ca si eu si taica/sau mergeam la 10 luni.
Finn Constantine 15.10.2009 si 9+
nata18 spune:
Inca de cind s-a nascut, avea piciorusele scurte, slabe si parca asa de fragile Desi avea 3,600 Dar nu a zis nimeni nimic ca ar fi o problema Si cind zic ca is scurte picioarele nu inseamna ca au 15cm, ci ca parca is mai scurte si mai grasute decit la alti copii Dar si e mai josut decit media pt virsta lui Are 70 cm
Mie cel mai curios mi se pare ca ortopedul nu a gasit nimic ciudat in faptul ca nu sta la 9 luni, ci numai psihoneurologulaq zis ca ar fi ceva in neregula, dar ma intreba pe mine daca aude bine si nu mai stiu ce, dar nu vedea ea singura
toate analizele au iesit ok, desi tot ea a zis ca hemoglobina 11,5 e prea mica si ca sa-i dau tratament Stie cineva cit e hemoglobina la 9 luni? Medicul de fam a zis ca e ok
aschiutza spune:
Baietelul meu la 13 luni: se ridica singur, sta in picioare, merge tinindu-se de mobila. Dar inca nu merge singur. Si nici un alt bebe nascut in aceeasi luna din grupa cu care am facut un curs. Al meu a luat-o in patru labe foarte devreme. In schimb nu s-a asezat in fundulet pina la 10 luni. Deci vezi, bebelusii sunt diferiti! Poate al tau mai are nevoie de timp pina muschii picioarelor si ai coloanei sunt suficienti dezvoltati.
Eventual poti sa mergi la un osteopat bun, specializat in bebelusi. Am auzit de foarte multi bebelusi carora situatia li-i s-a inbunatatit. Noi am fost la 2 sedinte cind mi-a fost teama ca poate are ceva de nu se aseaza. Nu stiu daca a fost coincidenta sau nu (nu am cum sa verific asa ceva), dar dupa prima sedinta s-a asezat in fundulet.
Daca ti-e teama, cere parerea altui doctor, poate neurologul a vazut altceva, nu faptul ca nu merge inca bebele.
Eu chiar am primit un prospect in care statea sa imi fac griji daca copilul pina la 20 luni nu merge, asa ca eu mai am timp!
In orice caz ni-i s-a spus aici de multe ori, sa nu fortam bebelusul sa faca ceva pt care nu e pregatit sau nu are interes, mai ales mersul.
adelaideA spune:
Eu nu cred ca mamele care spun ca bebeii lor merg de la 8-9 luni mint, pentru ca fiecare copil se dezvolta diferit.
Al meu, la 5 luni sta in fund, deja sta in scaunel de bebe si e cel mai fericit cand il tii de la subrat, sa il ajuti sa faca pasi. Asa a facut si mama cu noi si la 7 luni mergeam tinute de de doua manute, iar la 8 luni de o manuta.
Acum mi s-ar parea aiurea ca, pentru ca copilul meu face lucruri mai devreme, eu sa nu povestesc, ca zice lumea ca ma laud. Pentru ca e posibil sa fie lucruri pe care puiul meu sa nu le faca asa de repede ca si alti copii si e ok.:)
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui adelaideA Eu nu cred ca mamele care spun ca bebeii lor merg de la 8-9 luni mint, pentru ca fiecare copil se dezvolta diferit. Al meu, la 5 luni sta in fund, deja sta in scaunel de bebe si e cel mai fericit cand il tii de la subrat, sa il ajuti sa faca pasi. Asa a facut si mama cu noi si la 7 luni mergeam tinute de de doua manute, iar la 8 luni de o manuta. Acum mi s-ar parea aiurea ca, pentru ca copilul meu face lucruri mai devreme, eu sa nu povestesc, ca zice lumea ca ma laud. Pentru ca e posibil sa fie lucruri pe care puiul meu sa nu le faca asa de repede ca si alti copii si e ok.:) |
Pai ce, e ceva de laudat la un bebelus de 5 luni tinut de subrat "sa faca pasi"? Bietul bebelus, un botz de carne care nu de multa vreme a venit pe lume, pus sa faca acrobatii "in buna traditie a familiei", ca doar asa v-a facut si mama voua si acum v-a predat stafeta la "campionatul de bebelusi"
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
ela_04 spune:
citat din mesajul lui nata18 dar ma intreba pe mine daca aude bine si nu mai stiu ce, dar nu vedea ea singura toate analizele au iesit ok, desi tot ea a zis ca hemoglobina 11,5 e prea mica si ca sa-i dau tratament Stie cineva cit e hemoglobina la 9 luni? Medicul de fam a zis ca e ok |
la aceasta varsta pt a realiza daca bb aude bine sau nu iti trebuie un aparat special. noi am gasit unul la institutul orl la dr dumitru ilie parca. un batranel super simpatic care nu a primit nici o spaga si a avut o rabdare infinita cu mine care trebuia sa aduc copilul dormind iar din cauza asta am venit de 2 ori...tot cu el treaz
hemoglobina e bine...m-am uitat pe analizele noastre (tot de la 9 luni ) la fel aveam si noi si este in parametri normali.
daca instinctul tau iti spune ca ceva nu e bine schimba medicul, du-te la privat, cere de la medicul de fam mai multe trimiteri pt un set de analize& consultati, ochi, urechii, ortopedie etc.
asta nu inseamna ca e ceva anormal in faptul ca nu se ridica inca la 9 luni.
Pe mine m-a pus pe ganduri specificarea ta legata de picioruse. doar atat.
ch_dana spune:
Cand mergeam la kinetoterapeuta pt. talus valgus, povestea ca are ca pacienta o fetita de 8 luni care se straduie sa mearga in picioare, iar doamna trebuia sa o "forteze" sa mearga iar de-a busilea, sa nu "arda" etapele. Motivele sunt multiple, dar cel principal era ca, pentru a sustine greutatea pe niste picioruse inca nepregatite, ferita calca cracanat si cu labutele picioarelor in interior.
Asadar, e mai sanatos sa nu sarim peste niste etape intermediare, altfel s-ar putea sa avem surprize neplacute mai incolo...
Dana & Amelia (21.06.2011)
Didididi spune:
Sunt curioasa cum poti forta un copil sa mearga de-a busilea. Al meu nu a vrut deloc sa mearga asa. Era in permanenta agatat de ceva sa mearga.