Ce leagan sa alegem pentru un bebelus?

Ce leagan sa alegem pentru un bebelus? | Autor: marianaalbu

Link direct la acest mesaj

Salutare mamici!! Si eu sunt noua pe aici.

Am un baietel de 4 luni. El in general este foarte dragut este sanatos numai ca are colici. Am vorbit acum in week-end cu o cunostinta, un kinetoterapeut, cine mi-a recomandat sa-l leganam cat mai mult posibil pe Andrei, deoarece il ajuta foarte mult in dezvoltarea sa.

Datorita faptului ca nu am cumprat niciodata leagan nu stiu care sunt bune si ce trebuie sa iau in considerare la alegerea unui leagan.

Am fost in mai multe magazine online dar nu stiu care este mai bun pentru un copil de 4 luni.

Va rog sa-mi ajutati cu opiniile si cu experintele voastre pe aceasta tema.

Am gasit 3 modele care mi-ar placea, dar nu mie trebuie leaganul ci pentru Andrei. Iata cele 3 tipuri.

1. Leagan Fisher-Price 3 in1 Swingn Rocker

este un model versatil fotoliul poate fi folosit si pe post de balansoar pana cand copilul ajunge la o greutate de 18 kg
Leaganul este recomandat pentru nou-nascuti si bebelusi pana la 9 kg,iar balansoarul pentru copii pana la 18 kg
Salteluta din bumbac lavabila ce protejeaza pielea delicata a bebelusului

( http://www.nichiduta.ro/detalii-produs-894/leagan-fisher-price-3-in1-swingn-rocker/ )

2. Leagan portabil InGenuity Smart & Quiet Bright Starts

Se poate utiliza de la 0 luni si sustine o greutate de maximum 11 kg

Sezutul este lavabil in masina de spalat
este unul dintre cele mai ingenioase produse in momentul actual

( http://www.bebelusi.com/balansoare-si-leagane/1496-leagan-portabil-ingenuity-smart-quiet-bright-starts.html )

3. Leagan Beto - Funny cream

Leag#259;n Beto este o alternativ#259; care a fost conceput astfel încât s#259; fie util, comod #351;i sigur pentru bebelu#351;i #351;i copii mici chiar de la na#351;tere pân#259; la 3 ani #351;i astfel s#259; poat#259; beneficia continuu de efectele pozitive ale leg#259;n#259;rii.
Comparativ cu majoritatea leag#259;nelor clasice, mi#351;carea leag#259;nului Beto nu este limitat deoarece leag#259;nul este fixat într-un singur punct, astfel se poate mi#351;ca înainte-înapoi, de la stânga la dreapta sau în orice direc#355;ie, astfel #351;i rota#355;ia în jurul axei este posibil#259;. Un arc special conceput pentru leag#259;nele Beto asigur#259; #351;i mi#351;carea leag#259;nului #351;i pe plan vertical.
(my comment) are un pret foarte atractiv dar trebuie sa facem o gaura in tavan ca sa le putem monta, este portabil doar daca punem mai multe carlige in mai multe locuri in casa.

( http://leagan-beto.eu/ro/magazin/leagne/leagn-beto-0/leagn-beto-funny-cream )

Va rog sa-mi ajutati, nu vreau sa arunc banii pe fereastra si sa cumpar biatului meu ceva care nu este bun pentru el. Va rog mult sa-mi pe care ati alege si de ce.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Dupa umila mea parere toate ar insemna bani aruncati pe fereastra.
Are colici? Colicile cica sunt atunci cand copilul plange non-stop cate minimum 3 ore legate, zilnic...asa face copilasul tau? Oricum, la 4 luni e ca si scapat, majoritatea copiilor scapa pana la 3 luni.
E bine sa legeni copilul, desigur, dar parca cel mai bine e in brate. Oricum, dintre cele 3 leagane ultimul mi se pare mai ok, dar nu stiu cat de sigur e.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Buna:)
Eu nu cred ca daca vei cumpara acele leagane vor trece colicii, dar asta e parerea mea:)
La noi au fost mai bine tolerate, prin contact piele pe piele, sau caldura pe burtica, am folosit din greu foenul.

Daca, insa, vrei sa achizitionezi leaganul oricum, cu colici sau fara, eu pot sa-ti spun ca noi l-am avut pe primul (ma rog, sub un alt aspect, dar tot pe sistemul 3 faze, doar ca avea alte culori si alte jucarii) si a fost absolut fantastic, l-am folosit in toate fazele, chiar si acum, la 2 ani si 8 luni mai este folosit, isi merita banii cu varf si indesat, tinand cont de faptul ca sunt 3 moduri de folosire, nu unul singur si ca timpul de folosire ajunge la 3 ani, poate chiar si mai mult.
In varianta de scaun cred ca se poate sta si pana pe la 4-5 ani, depinde si de greutatea copilului.
Iar calitatea isi spune cuvantul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

am avut si noi modelul de la Fisher-Price ... l-am vandut dupa 3 luni la jumatate de pret desi de 2 luni statea ambalat pe sifonier.
si eu tot disperata de colici l-am luat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

http://www.walmart.com/ip/Graco-Lovin-Hug-Swing-Potter/15701769

noi am avut ceva asemnator. l-am folosit pana aproape de 2 ani. a fost super!

in fiecare dupa amiaza adormea in el. il programam 15-20 minute sa-i cante si sa-l legene...
aveam baterii care se reincarcau.

-trebuie sa cumperi unul care sa sustina copilul pana la o greutate cat mai mare.
-sa nu faca zgomot (de motoras)cand se leagana.
-nu e nevoie de prea multe melodii
-sa aiba diferite viteze
-sa se stringa/deschida cu usurinta daca il vrei portabil. noi l-am folosit doar intr-un singur loc.

-jucariile daca sunt agatate sa nu faca zgomot,cand doarme mai da din miini si din picioare si il pot trezi.eventual sa le poti scoate si pune inapoi.

-sa aiba acele strap-uri,legaturi, cu care se leaga copilul sa nu cada sau sa se dea peste cap.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui marianaalbu

Salutare mamici!! Si eu sunt noua pe aici.

Am un baietel de 4 luni. El in general este foarte dragut este sanatos numai ca are colici. Am vorbit acum in week-end cu o cunostinta, un kinetoterapeut, cine mi-a recomandat sa-l leganam cat mai mult posibil pe Andrei, deoarece il ajuta foarte mult in dezvoltarea sa.

Datorita faptului ca nu am cumprat niciodata leagan nu stiu care sunt bune si ce trebuie sa iau in considerare la alegerea unui leagan.

Am fost in mai multe magazine online dar nu stiu care este mai bun pentru un copil de 4 luni.

Va rog sa-mi ajutati cu opiniile si cu experintele voastre pe aceasta tema.

Am gasit 3 modele care mi-ar placea, dar nu mie trebuie leaganul ci pentru Andrei. Iata cele 3 tipuri.

1. Leagan Fisher-Price 3 in1 Swingn Rocker

este un model versatil fotoliul poate fi folosit si pe post de balansoar pana cand copilul ajunge la o greutate de 18 kg
Leaganul este recomandat pentru nou-nascuti si bebelusi pana la 9 kg,iar balansoarul pentru copii pana la 18 kg
Salteluta din bumbac lavabila ce protejeaza pielea delicata a bebelusului

( http://www.nichiduta.ro/detalii-produs-894/leagan-fisher-price-3-in1-swingn-rocker/ )

2. Leagan portabil InGenuity Smart & Quiet Bright Starts

Se poate utiliza de la 0 luni si sustine o greutate de maximum 11 kg

Sezutul este lavabil in masina de spalat
este unul dintre cele mai ingenioase produse in momentul actual

( http://www.bebelusi.com/balansoare-si-leagane/1496-leagan-portabil-ingenuity-smart-quiet-bright-starts.html )

3. Leagan Beto - Funny cream

Leag#259;n Beto este o alternativ#259; care a fost conceput astfel încât s#259; fie util, comod #351;i sigur pentru bebelu#351;i #351;i copii mici chiar de la na#351;tere pân#259; la 3 ani #351;i astfel s#259; poat#259; beneficia continuu de efectele pozitive ale leg#259;n#259;rii.
Comparativ cu majoritatea leag#259;nelor clasice, mi#351;carea leag#259;nului Beto nu este limitat deoarece leag#259;nul este fixat într-un singur punct, astfel se poate mi#351;ca înainte-înapoi, de la stânga la dreapta sau în orice direc#355;ie, astfel #351;i rota#355;ia în jurul axei este posibil#259;. Un arc special conceput pentru leag#259;nele Beto asigur#259; #351;i mi#351;carea leag#259;nului #351;i pe plan vertical.
(my comment) are un pret foarte atractiv dar trebuie sa facem o gaura in tavan ca sa le putem monta, este portabil doar daca punem mai multe carlige in mai multe locuri in casa.

( http://leagan-beto.eu/ro/magazin/leagne/leagn-beto-0/leagn-beto-funny-cream )

Va rog sa-mi ajutati, nu vreau sa arunc banii pe fereastra si sa cumpar biatului meu ceva care nu este bun pentru el. Va rog mult sa-mi pe care ati alege si de ce.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

mie imi place primul Fisher Price.
dar ai mare grija sa vezi pana la ce greutate il poti folosii ca leagan. adica, cand copilul creste in greutate, motorul nu mai face fatza sa-l legene automat.
il poate sustine pana la 18 kg, dar de leganat automat pe baterii e doar pana la 9kg...deci cand se va ingreuna o sa trebuiasca sa-l balansezi tu cu mana.
eu zic ca sa te uiti la acest aspect cand cauti un leagan pe baterii.

michelle

Mergi la inceput

michelle, fetita mea a stat in leagan si dupa 10 kg si a fost ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Si noi tot Fisher Price, din primul link avem, dar varianta buget, adica fara leaganul pt varsta mica, doar bouncer si fotoliu. L-am cumparat direct din state, a fost f ieftin acolo, daca ai avea pe cineva sa=ti aduca de acolo ar fi perfect. Il foloseste fi-mea si acum cu inversunare, are 19 kg dar zau ca ma tine si pe mine. Cred ca o sa se marite cu el de gat

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

exact:)
boti, fetele noastre cam au aceleasi gusturi:)
apropo, stii ca i-am admirat casuta lui Nancy anul trecut, ne-am luat si noi una, la fel, anul asta, e fie-mea inebunita dupa ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Eu inainte de a ma hotari ce model sa iau, as ruga pe cineva care are sa ma primeasca in vizita sa testez leaganul. Nu de alta, dar eu am 3 (TREI!!!!) modele diferite, si copii mei n-au binevoit sa stea in ele. Adica cea mare a stat cam 10 min/zi in primele luni de viata, apoi cum o puneam, cum plangea. Cel mic n-a stat nici atat in leagan. A preferat wrap-ul.
La fel am patit si cu jumper-ul. Desi am vazut copii extaziati in asa ceva, ai mei au zis pas. alti bani aruncati...de fapt o sa le foloseasca alti copii.
Si ca sa fiu si on topic: tot pt fisher-price votez si eu, dar trebuie sa ai in vedere si ce greutate are copilul tau. Deja mi se pare maricel ca varsta pt un leagan si dc are si deja vreo 7,5kg, mi se par bani aruncati. in curand va descoperi statul in fund singurel si nu va mai vrea sa fie imobilizat in leagan, cd se poate 'distra' cu jucarele pe o paturica de joaca.

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Eu am avut intentia sa cumpar si asa ca l-am pus pe Iustin in leaganul bebelusului unei prietene..n-a stat nici 10 secunde..nu i-a placut deloc..nu iti recomand sa cumperi fara sa testezi unul mai inainte...

Mergi la inceput