Licurici de ianuarie-februarie 2009 (153)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Miere se mai intampla din pacate, nu te simti vinovata, asta este, din pacate, tu stii prea bine ca nu ai facut bine dar uneori mai cedam ce sa ii facem. Recunosc criza, mi-a mai facut si mie Vlad asta in ultimul timp, din pacatem, el nu facea asa ceva

Eu cred ca la Vlad este din cauza lipsei lui Mircea de acasa, ese legat ombilical de el.

Treaba cu lovitul o aplica de o saptamana si numai pe noi, cei din casa. De fiecare data incerc sa ii arat ca, cu mainile mangaiem sau ne jucam, asta am observat ca daca i-o spun bland si cald il ajuta, daca ii fac observatie face mai rau, problema e ca nu am rabdare de fiecare data, ca mai e si Irina pe langa noi si mai are si ea nevoie de diverse

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Eu sunt foarte ferma in ce spun, nu cedez niciodata, nici daca doarme Irina si risc sa o trezeasca, maica mea zice ca sunt rea, eu sper ca e bine ce fac

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

si eu sunt mai stricta,dar cu Ana numai asa merge.
Miere, comportamentul lui A este diferit tocmai din cauza ca in felul lui realizeaza ceva. uite, dupa ce vei naste, pune diferite lucrusoare/jucarii care stii ca ii plac, la indemana. cand vine cineva in vizota sa o vada pe pitica si aduce numai lucruri pt ea, scoate cate una si arata-i:'vezi si Aidan a primit o masinuta"...te scuzi tu dupa persoanei. cand o sa auzi:"vai ce frumoasa e" sa adaugi "si Aidan e cel mai frumos"... intelegi tu idea.este ffff important sa nu se simta pe locul 2.

Ana tot ce facea, facea sa ma enerveze pe mine, face boacane doar sa imi ataraga atentia. A avut si perioade cand lovea alti copii si cand ii musca, dar a trecut, acum se comporta frumos..

Bee, asa e, toti copiii sunt diferiti, mie mi se rupe sufletul cand plange Ana, dar nicicodata nu plange fara motiv.

Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Miere

Evident ca si Marius are fel de fel de crize mai mici sau mai mari. In prima faza incerc sa negociez, sa ii distrag atentia cu altceva dar uneori nu merge si incepe sa planga/tipe. Asa ca il mai las si eu sa se descarce. Oricum e un mare incapatanat uneori, dar asta imi aminteste de el bebelusi cum isi incorda cu putere pumnisorii si fata.

Cu muscatul si impinsul nu am avut probleme. Insa mai are obiceiul prost de a da cu palma, nu foarte des insa oricum, oricat i-as explica in momentul ala nu prea intelege.
Afara e mai cuminte intre copii insa in casa are momentele lui in care te face sa vrei sa pleci in lume. Se intampla sa vrea sa manance cereale cu lapte, sau pireu, etc in momentul ala, nu conteaza ca laptele trebuie incalzit sau cartofii fiert, nu...el vrea atunci.

Si in ultima vreme e mai mamos, nu stiu daca e din cauza sarcinii mele sau pur si simplu e o perioada din evolutia lui. Cert e ca a inceput sa ma prefere pe mine la somn sau alte activitati, daca nu sunt acasa nu e foarte mare problema dar daca sunt, trebuie sa fiu a lui

Si ce am mai observat e ca in timpul zilei cat e cu mami e mai cuminte (tot zic cuvantul asta dar n-as putea zice ca e un baiat rau in rest), o asculta, se culca la pranz singur. Daca suntem noi vrea mai multa atentie cred, ca tot am fost plecati toata ziua la munci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

'Neata,

Miere imi pare rau sa aud ca si voi treceti prin crize. Nu te mai invinovati pt palmuta, stiu cum e sa-ti pierzi mintile si mai ales cum e pe final de sarcina.

Vad ca toate gravidutele au aceeasi problema, asa am patit si eu. Nu vreau sa va sperii dar la noi s-au intensificat crizutele cand a venit mandra. Adica mai bine zis cand a vazut Razvi ca eu trebuie sa stau destul de mult cu Andra in brate si nu intotdeauna sunt disponibila sa ma joc cu el.

Imi pare asa de rau ca nu ma pot rupe in doua sa stau cu amandoi cand il vad pe Razvi ca ma ia de mana si imi zice "hai mami, nu aia" adica sa nu stau cu Andra. Desi pe ea o pupa si o dragaleste in continuare.

La noi daca a apucat sa intre in criza nu-i mai pot distrage atentia si oricat l-as lua in brate si i-as explica nu se potoleste asa ca il las sa termine. Daca sunt pe aproape si reusesc sa anticipez criza mai pot sa-l distrag cu una, alta.

Crizele astea le face numai in casa, cand iesim este un copil destul de linistit. Mai face crize de gelozie si la gradinita, educatoarea nu trebuie sa ia nici un copil in brate ca se pune Razvi pe urlat, nu trebuie sa dea nici unui copil sa manance decat lui, samd.

Paula sa stii ca asa face si Razvi: daca e singur cu mami e foarte cuminte, mananca, doarme fara probleme. Cum suntem si noi acasa, cum incepe circul.

La noi mai intervine si frustrarea ca nu se poate exprima in cuvinte cum si-ar dori si pac criza.

Eu sper ca o data cu trecerea timpului sa se mai rareasca sau sa dispara de tot. Dar atunci o sa inceapa Andra cu crizele ei .

fetele

Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Buna,

Si al meu e lipit de mine. Crize nu prea imi face, eu inca ma descurc cum sa-l iau, am rabdare cu el, ne si iubim, dar si cand ceva nu este ok sunt categorica si nu comenteaza prea mult...in schimb cand sta cu sotul vesnic sunt urlete ma credeti ca nu mai pot, ma apuca nervii si crizele pe mine cand vad ca ar trebui sa stea cu el sa fac si eu ceva prin casa (nu mai vorbesc de odihna) si in 5 minute maxim se lasa cu o criza de tipete si urlete de-a lui Vladut...sotul nervos imi reproseaza ca numai eu l-am invatat asa...offf...

La Vladut merge foarte bine sa stopezi o criza cu argumente, totul e sa gasesti argumentul potrivit sau sa-i propui o activitate care ii place mai mult, depinde de context! Cel mai mult m-a enervat cand nu am mai putut sa-l scot de la saltelutele alea de sarit cu toate ca discutasem inainte cand si cum trebuie sa iasa, stia f bine ca nu era prima oara cand sarea acolo...in fine, o perioada mare nu mai vede saltelute, si el stie, ma intreaba, ii raspund de ce nu-l mai las, stie ca asa a facut si tace...bineinteles ca o sa-l mai las la un momendat, sa vedem daca si-a invatat lectia...

In plus, vorbesc foarte mult cu el si incerc mereu sa discutam despre situatii pe care le vad posibile inainte sa mi se intample, ma gandesc ca discutand va fi mai bine pregatit cand o sa ne confruntam cu una din ele...

Crisspy, cum au iesit analizele? CUm mai e Razvi, mai are febra?

de steluta norocoasa Luca-Vlad si 30+ cuEva minunea mea roz

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anna-mama
Crisspy, cum au iesit analizele? CUm mai e Razvi, mai are febra?

Analizele au iesit o parte bine, o parte trebuie repetate. Sunt bucuroasa ca Razvi nu are Giardia, insa trebuie sa repet urocultura la amandoi ca cica au fost contaminate probele. Eu nu stiu cum din aceeasi proba s-a putut face sumarul de urina si la urocultura era contaminata proba. Ma rog o sa le repet insa numai cand ma gandesc la recoltare ma ia cu fiori

Razvi nu mai are febra insa tuseste ca un magar...deh asa cum face el mereu, laringita. Facem nebulizari ccu Flixotide ... taman ce mai cumparasem vreo 3 cutii sa le am in casa ca stiu ca dispare repede si parca am cobit .

La noi e invers...mai multe crize le face cu mine decat cu Adi...cu Adi a stat foarte mult in perioada sarcinii. Insa acum e numai dupa mine: mami in sus, mami in jos .

Tu cum te mai simti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Crisspy, ma bucur ca au iesit analizele bine. Eu nu cred ca ar avea ceva probleme, chiar trebuie sa repeti urocultura? Offf, tusea asta, si al meu mai are o urma, doar seara il apuca un pic si atat Offf, eu nu stiu ce o sa ma fac cu lipitoarea mea cand o sa nasc, ca e lipit de mine acum si nu accepta sa faca mai nimic cu tati Eu ma simt mai bine, chiar si ceva mai energica...ar trebui ca la serviciu se anunta mult de munca...

de steluta norocoasa Luca-Vlad si 30+ cuEva minunea mea roz

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Crisspy nu ai reusit sa ii recoltezi la Razvan cum am zis eu? Direct cand face pipi la WC? Mie pungile alea mi-au dat mari batai de cap cand era mic, si acum mai am vreo 3 prin casa ca mereu o dadeam in bara cu ele, la fete nici nu vreau sa stiu cum o fi.
Bine ca au iesit bine in rest.

Anna nu cred ca te ajuta cu ceva, dar si noi mai avem probleme cand e cu taica su. De genul ca ala mare nu are mereu foarte multa rabdare si ar vrea ca cel mic sa inteleaga rational tot. Uneori de aici avem si noi neintelegeri ca si de la altii are aceleasi pretentii si nu poate sa inteleaga ca lumea asta nu e perfecta. Dar lui Marius ii place sa se joace cu el, cu masinutele, sa se uite la calculator la avioane/masini/trenuri, sa iasa amandoi afara si atunci se inteleg foarte bine. Daca il vede ca doarme de regula pe el in lasa, pe mine daca ma vede ca dorm ma trezeste . La baie stie ca il duce taica su si sta cu el cat se balaceste, el il spala dar asta de multa vreme.

Apropo de tuse si al meu tuseste de cand a venit numai la somn si eventual afara daca alearga.

Mergi la inceput

Paula nu am reusit asa cum m-ai sfatuit tu. Am recoltat cu pungulita, dar am mai facut asa si in trecut si a fost Ok. Eu cred totusi ca s-au contaminat la laborator. Asta e, mai recoltam o data.

Fata mea plange in hohote in somn, viseaza ...a fost asa scumpa .

Ma doare capu', tot citesc pe net despre succesiune ca trebuie sa mergem sa o facem si sunt o gramada de chestii

Mergi la inceput