Licurici de ianuarie-februarie 2009 (153)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

aoleu ce porcarie cris...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

'Neata,

Anna super simpatic Vladut cu imaginatia lui . Cum mai esti azi?

Dark ma bucur sa aud ca merge treaba si ca ati terminat cu potty training-ul. Ma incurajeaza mesajul tau, ma bucur sa aud ca exista viata si dupa Cars ca noi se pare ca ne-am blocat la etapa asta .

Iulia cum a fost cu canoia? Las ca a plecat de la voi frigul si a venit la noi.

Just ma bucur ca ai mai scris si ca toate merg bine cu voi.

Ada ce mai fac fetele?

Lissa felicitari pentru micul crestin...am vazut poze pe FB, Filip e un scump dar preferata mea ramane Ana .

Ledi voi ce mai faceti? Am vazut filmuletul cu David...nene as avea si eu nevoie de vreo 3-4 vrajitoare din alea sa-l mai calmez si eu pe Razvi .

Cristi sanatate multa . Te-am citit si dincolo, imi pare rau sa aud ca ai probleme cu lapticul, sper sa nu fie nimic grav, tin pumnii pt diseara cand mergi la doctor.

Patri am pus laptele azi la posta.

Noi suntem asa si asa. Astept rezultatele la analizele copiilor. M-am enervat sambata ca eu l-am trimis pe Adi sa-i faca antigen giardia lui Razvi si la laborator i-au luat banii numai pt o coprocultura si el nu a vazut pana acasa . Acum trebuie sa prind momentul sa recoltez pt giardia. Ma pune pe ganduri ca nu prea mananca si a slabit si inca slabeste si e incercanat.

Nu mai zic ca a inceput sa fie gelos. Inca nu se razbuna pe Andra (decat se duce la ea si tipa langa patut cand doarme ca sa o trezeasca), dar se razbuna pe noi: urla, cere atentie non-stop si mai abititr cand ma vede ca o alaptez pe Andra. Ce mai, in week-end am avut nervii pusi pe bigudiuri, nu stiu ce m-as fi facut fara mami.

Andrusca sa zicem ca e OK, papa ea acolo in ritmul ei in cantitati de fotomodel si doarme. Saptamana asta a luat mai bine ca sapt trecuta dar tot la limita inferioara.

fetele

Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Crisspy aoleo, pai tu in loc sa ma incurajezi:D? Sper sa treaca Razvanel de faza asta, incearca sa o lasi pe Andra cu mama ta si sa petreci cu el mai mult timp. E bine ca ai ajutor. Multa bafta la analize, sa iasa bine!

Maine fac si eu 34 de saptamani, miscarile de trupe s-au mai domolit in burta, asa a fost si la voi? Ma gandesc ca nu prea mai are loc...
Aidan e asa simpatic, ieri a venit la mine, mi-a ridicat tricoul si mi-a pupat burta (se vedea o galma unde scosese Nadia fundul sau capul...si i-a spus - Ohhhh baby...you are soooo cuteeee! (dar din inima asa) Asta dupa ce in doua secunde de neatentie ale mele s-a colorat cu niste markere permanente pe burta si piept, arata ca un artist de circ acum...alea nu prea se iau la spalat, sper sa se duca in timp.

Cristi...multa sanatate si sper sa nu fie ceva grav! Sa iti recuperezi lapticul!

Dark si Just me, ma bucur ca va merge totul bine! Sa treceti mai des pe aici!

Leditia, un pupic mare pentru David! Cum ii mai mege la gradi?

Edit: pozele cu micul artist si big mama (34 de sapt)
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/?saved=1

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Miere pai asta si fac dar il apuca urletele alea mari taman cand o alaptez pe Andra...din pacate mami nu poate sa o faca si p'asta .

La mine a miscat Andra mult pana in utimul moment, insa ea a fost si mica si avea loc de desfasurare. Poate Nadia e mai mare

Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Sdcristian, ooof. Ai pierdut laptele de tot?? Oare nu iti poate revenii daca stimulezi? Da ce ai avut? naspa...sanatte multa

Crisspy, nu stiu ce sa iti zic ca la noi nu sunt probleme din astea acum, au fost...dar Ana si-a manifestat gelozia prin altele. Acum si-a revenit la normal, asculta si e tare cuminitca. face traznai, de ma buseste rasul exact cand o cert.

Miere, La tine va fi ok ca Aidan merge la gradi si te poti ocupa de pitica cat e el plecat si cand vine sa te ocupi mai mult de el si Lucian de fetita. O sa vezi ca nu e asa de greu, primele sapt sunt mai grele, dar va veti invata.
Eu o implic pe Ana in tot, il spalam impreuna, il schimbam imbpreuna iar cand ma pompez o las pe ea sa tina de biberon.

Multumim de complimente

aaa, ce am observat ca functioneaza la noi sunt schimbarile incete, treptate. sa va dau si un exemplu. An doarmea in patutul ei din totdeauna in care ar mai incapea inca vreo 2 ani. Filip acum doarme cu noi in camera intr-un basinet. Ne-am hotarat sa o mutam pe Ana in pat mare, normal si pe Filip in patulul ei. Ca sa nu faca legatura cum sa isi pierde patul in favoarea lui Filip, pe Ana am mutat-o in pat mare iar pe Filip il vom muta doar intr-o luna cand nu o sa mai incapa in basinet.O pregatim din timp cu toate modificarile pe care le face si pare ca functioneaza.

V-am

Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Salutare si de la noi,

Crisspy Razvi isi va reveni, cred ca este o perioada in care el isi manifesta gelozia, si eu am trecut prin asta si acum nu mai sunt probleme. Stefan nu concepe sa mearga undeva fara Elena, sau sa o lasam la mama, l-am intrebat daca nu vrea sa o ducem pe Elena la mamaie si noi sa stam sa facem activitati, raspunsul a fost " megem dodoi la mamaie" dodoi=amandoi..
Dimineata cand il duc la gradi mergem tot cu Elena dar ea nu ramane la gradi ca nu stie sa mearga, sa vedem ce o sa zica cand o sa inceapa mandra sa mearga..

Miere asa cum a zis si Lissa o sa fie putin mai usor ca merge Aidan la gradi, dar oricum te vei descurca. Nu esti "big mama" arati super.. iar artistul a stiut unde sa picteze.. unde nu se vede..

Fug ca s-a trezit mandra..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Miere, o sa fie bine vei vede, greu dar bine, trebuie sa ai rabdare.

Vlad trebuie sa recunosc ca s-a facut f nazdravan fata de cum era dar cred ca este varsta, din cate stiu 3-4 ani este o varsta critica.

EU V-AS PROPUNE UN SUBIECT DE DISCUTIE

Haideti sa ne ajutam reciproc cu sfaturi in ceea ce priveste aceasta varsta critica: cum sa gestionam smiorcaielile, tipetele, lovitul, muscatul, neascultatul, lucruri care sunt caracteristice acestei varste. Eu il am ca exemplu pe Stefan, nepotul meu care a trecut prin aceste faze urate, acum si-a revenit, are 5 ani.

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Bebelusi azi sunt cu nervii la pamant:))))am avut parte ce cel mai mare tantrum din istorie, nu va exagerez dar a fost groaznic, cred ca imi crescuse tensiunea (simteam cum imi bubuie sangele in urechi), a urlat si s-a tavalit in continuu 45 de minute, dar nasooool, mi-era ca o sa cheme vecinii protectia copilului, zbiera de parca cine stie ce ii faceam, l-am imbracat fortat, incaltat...suit in masina...sunt sfarsita, pe bune, am o senzatie de sfarseala fizica pur si simplu nu mai am energie.

I s-a pus pata din nimic, am indraznit sa-mi fac cafeaua fara sa ma ajute el - de obicei il las pe el sa puna cafeaua in filtru, dar azi eram in intarziere mare si el nitel bosumflat, l-am intrebat de vreo 3-4 ori daca vrea sa ma ajute, el capos - no, i don't want to.....mi-am facut-o singura...wow...s-a declansat dupa cum spuneam un cataclism mondial.

In toiul crizei m-a lovit peste fatza de doua ori si atunci mi-am pierdut pt prima oara controlul si l-am plesnit peste mana, prima data, a fost o reactie organica nicidecum de corectie, pur si simplu o reactie la nervi, mor de ciuda...el nici nu a observat pt ca era super agitat dar eu dupa ce a plecat am plans un sfert de ora. Ma simt super naspa.

Revin mai tarziu, inca mai clocoteste sangele de nervi:)

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Patri, si pe mine ma intereseaza subiectul pentru ca si noi ne mai confruntam cu astfel de manifestari. Am citit o multimes de chestii pe aceasta tema, dar cand sunt pusa in situatie, de fiecare data cedez, ceea ce nu este bine.

Pediatra Alexiei mi-a spus sa o las in pace sa planga, sa fiu in jur pentru ca sa nu se raneasca si sa ii las impresia ca sunt de neclintit. De asemenea, sa ii vorbesc calm si hotarat, sa nu cedez solicitarii sau santajului.

Am mai citit ca trebuie sa incercam sa luam copilul in brate, sa se simta iubit si ocrotit, chiar daca se zbate sau tipa.

Eu sunt de acord ca toate aceste sfaturi sunt f bune, dar cand ma aflu eu in situatie si copilul tipa, nu stiu cum sa fac sa linistesc situatia, cred ca se actioneaza de la caz la caz.

Problema corectarii unor deprinderi gen muscat, imbrancit, zgariat, tipat din orice e dificila. Tot asa citeam (ca la citit sunt buna, dar la aplicat nu prea), problemele acestea vin si din colectivitate dar si din mediul familial, denota reactia copilului la mediu.

Stiu ca voi naste polemici, dar unii copii sunt violenti pentru ca sunt parinti care considera ca un copil va fi un leader, o personalitate puternica, un invingator, daca are reactii violente. Expresii gen "mama, daca iti da, da-i si tu", "fii primul, chiar daca trebuie sa il darami pe celalalt" sau "nu il lasa sa se joace cu jucaria ta sau in locul unde te afli tu, pentru ca tu ai ajuns primul" sunt frecvente in parc. Pe mine ma oripileaza, dar nu pot reactiona decat prin a-mi lua copilul de acolo.

De asemenea, autorii scriu ca unii copii devin violenti sau musca din varii cauze, gen nu li se acorda atentie, sunt hiper ingraditi, sunt gelosi pe fratii mai mici, se simt exclusi si vor sa atraga atentia.

Eu nu stiu ce sa spun. Ale nici nu musca, nici nu e violenta ci f pacifista si sensibila, dar e foarte mofturoasa si alintata, lucru ce se traduce in crize de plans pana cedez eu, de regula.

Deci, avand in vedere teoria, revin la intrebarea Patriciei, cum procedam?

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Ce am observat eu la parintii americani. Nu cedeaza in fata copiilor, daca s-a stabilit o regula atunci asa ramane, poate sa urle copilul si doua ore in camera/masina, parintii sunt de neclintit (majoritatea).

Eu am ales varianta compromisului, la chestii mai putin importante cedez sau incerc sa ajung la un compromis. Pedepsesc agresiunea (lovitul) si alte chestii care ii pun in pericol integritatea fizica (alergatul in strada/etc). De obicei stam impreuna in camera lui pana se linsiteste si dupa aia ii explic de ce a gresit, etc. Merge metoda asta cand nu are o criza majora de nervi. Atunci nu ne putem intelege cu el si de obicei daca am timp il las sa-si consume nervii tipand desi jur ca ma aduce in pragul nebuniei.

Din fericire la gradinita sau in public se comporta excelent, se joaca frumos cu alti copii,nu musca si nu loveste.

Comportamentul lui s-a agravat un pic acum pe ultima parte a sarcinii mele, mare parte din cauza faptului ca fizic nu mai pot sa fac chiar tot ce faceam inainte cu el (il iau in brate dar mai mult de cinci minute nu pot sa-l tin/etc) plus toata lumea il intreaba de sister, bebe..il vad nitel agasat de tot entuziasmul din jur care nu ii mai este adresat lui 100%.
Chiar vad clar din partea lui cum cere mai multa atentie de la mine, nu il mai lasa pe taica-su nici sa-i puna sosetele, mami trebuie sa faca tot, un fel de a valida faptul ca sunt a lui, chiar ne spune " it's MY mami"...toti nervisorii astia sunt indreptati impotriva mea.
Vom vedea ce va fi.

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput