Licurici de ianuarie-februarie 2009 (153)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

SAlutare si de la noi!

Anna, iti urez si aici la multi ani!

Noi suntem bine, Ana a fost un pic racita, doar febra si aia nu f mare. Raceala luata de la mine. Eu dupa botez am picat, raguseala si tuse. Noroc ca nu fac si febra.

Filip e bine, vioi. Zambeste non stop si asta ne umple viata.
Mama a plecat, mi se pare goala casa, dar acum trebuie sa invat s ama descurc singura. Primele 2 zile au trecut cu bine.

Ana parca s-a mai cumintit, sincer, de cand a plecat mama. E foarte relaxata si nu mai face crize de plans. Ma ajuta cu Filip, cu baia, cu imbracatul(aici mai mult ma incurca dar ...trebe).

Ana a inceput sa mearga la gradinita de duminica la biserica. Dupa ce se imparatsesc copiii, merge intr-o sala si invata cantecele si poezii pt serbarea de Craciun. Se comporta destul de bine avand in vedere ca sunt niste straini. I-am zis ca nu e obligata sa stea, dar vrea ea ca daca vine Mos Craciun sa ii spuna o poezi sa primeasca cadouri.

AAA, a scris o poezie pt Mos Craciun:"

Draga mosule,
Ma numesc Ana Teodora si promit sa fiu cuminte. Sa imi aduci un tractor rosu si la Filip un tractor dar mai mic ca si al meu."

Na...ce sa mai zic

Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns justme25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

justme, la tine au fost doua schimbari majore: divortul si mutatul in Franta. Imposibil sa nu-ti modifice astea doua stilul de viata.

Si eu am pregatit-o pe Daria inca din februarie, de cand am inscris-o, in vara am inceput pregatirea mai intensa - dus sa uvada gradinita, explicat ce se va intampla pe acolo, cum se vor derula lucrurile... Degeaba.

Draga mea, nu ma cunosti personal, nu te cunosc...am sa spun doar atat. Meseria de mama e cea mai grea si nu e pentru oricine.

Ai pregatit-o cam tarziu pe fiica ta peentru acest moment, daca zici ca 'de cand ai inscris-o'....ideea era sa o pregatesti pentru acest pas de dinainte. Uneori tot cautam sa dam vina pe cei din jur, cand de fapt pe undeva noi suntem cele care gresim. Cu cat avem puterea sa recunoastem asta cat mai devreme si suntem dispuse sa luam masurile necesare pentru a remedia problema, cu atat mai bine.

Divort, mutat in Franta, revenit din Franta, chestiile astea pot avea un impact scazut asupra copilului daca stii sa gestionezi sitatia. Si de ce a schimba un stil de viata inseamna neaparat ceva rau?

Eu stiu doar atat: noroc sau nu,ambitia de a reusi sa trecem peste orice sau nu...habar n-am...numeste-le cum vrei, important e ca noi chiar si dupa divort suntem capabili sa ne crestem copilul in primul rand pentru ca eu si tatal am fost suficient de intelepti sa intelegem ca neintelegerile noastre n-aveau nici o legatura cu copilul si ca scopul nostru comun este in continuare acela de a-i asigura conditiile necesare pentru crestere si educatie cat mai bune.

De plans se poate plange toata lumea...e cel mai usor.

Tu poti sa iti mai pierzi timpul incercand sa ma judeci si sa ma contrazici pe mine, dar in timpul asta mai bine ai lua o carte de psihologia copilului in brate si ai incerca sa vezi ce se poate face in cazul copilului tau. Pana la urma, vrei nu vrei, la gradinita tot va trebui sa dai copilul. Chiar din faptul ca incerci sa cauti probleme in VIATA ALTORA care nu sunt, ma face pe mine sa ma gandesc ca cel care nu e pregatit de gradinita nu e copilul, ci chiar tu.

Cu bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

just, nu te judecam in niciun fel. Asa ca ai sarit in sus, raspunzand ca la un atac, degeaba. Nu te-am atacat. Doar am cuplat doua lucruri scrise chiar de tine: faptul ca tu esti mai stricta si sintagma "santaj sentimental". Atat.

Apoi, nici tu nu stii cum se deruleaza viata mea si prin ce evenimente am trecut eu. Nici eu nu stiu cum se deruleaza viata ta, decat din mesajele pe care le scrii aici.

Tu singura ai spus ca de la varsta de 8 luni a Narcisei, ai fost, practic, singura cu ea. Inseamna ca esti o femeie puternica, ce s-a putut descurca si in lipsa sprijinului oferit de partener. Bravo tie pentru asta. Apoi, ai avut curajul sa pleci intr-o tara straina si sa iti cladesti acolo o viata. Bravo din nou.

Nu comentez ultima parte a mesajului tau, pentru ca e prea rautacioasa, am avut parte aici, pe forum, de mai multe astfel de atacuri, dar asa este, cine nu traieste pe pielea lui unele chestii, nu stie cum e.

Cum mi-a spus si mie cineva, citand o reclama din Romania, "din fericire, suntem diferiti".

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

A, si de unde ai dedus tu ca ma plang in legatura cu gradinita?

Una dintre datoriile mele de mama este ca, atunci cand observ ca al meu copil sufera VIZIBIL, ca felul in care se manifesta se inrautateste, este sa determin cauza acestei suferinte si sa i-o alin.

Asa ca nu ma invinovati pe mine de lucruri despre care CREZI ca se intampla.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns justme25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

just, nu te judecam in niciun fel. Asa ca ai sarit in sus, raspunzand ca la un atac, degeaba. Nu te-am atacat. Doar am cuplat doua lucruri scrise chiar de tine: faptul ca tu esti mai stricta si sintagma "santaj sentimental". Atat.

Apoi, nici tu nu stii cum se deruleaza viata mea si prin ce evenimente am trecut eu. Nici eu nu stiu cum se deruleaza viata ta, decat din mesajele pe care le scrii aici.

Tu singura ai spus ca de la varsta de 8 luni a Narcisei, ai fost, practic, singura cu ea. Inseamna ca esti o femeie puternica, ce s-a putut descurca si in lipsa sprijinului oferit de partener. Bravo tie pentru asta. Apoi, ai avut curajul sa pleci intr-o tara straina si sa iti cladesti acolo o viata. Bravo din nou.

Nu comentez ultima parte a mesajului tau, pentru ca e prea rautacioasa, am avut parte aici, pe forum, de mai multe astfel de atacuri, dar asa este, cine nu traieste pe pielea lui unele chestii, nu stie cum e.

Cum mi-a spus si mie cineva, citand o reclama din Romania, "din fericire, suntem diferiti".

Ai dreptate, cazul tau e mai special, sunteti unici, nimeni n-a mai trecut prin ce treceti voi. Degeaba ai incercat sa fii diplomata la sfarsit, cert e ca ti-ai dat cu parera cand nu ti-a fost ceruta. Eu vin aici si din cand in cand mai scriu ce si cum, dar daca ai retinut atatea detalii puteai sa retii si ca niciodata n-am zis Selene vreau parerea ta.

Iti doresc mult succes cu copilul tau si desi replica mea ti s-a parut rautacioasa, pana una alta, imi sustin ideea: a fi parinte nu e pentru oricine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Ada reteta e simpla dar nu imi iese de 2 ori la fel. Eu zic insa ca e buna de fiecare data, na ca m-am laudat singura.
Cioco: 500 gr lapte praf, 50 gr cacao (uneori pun si mai multa), 1 pachet unt, 200 ml apa (aprox), 5-600 gr zahar si esenta de rom, multa esenta de rom . Se face sirop din zahar si apa, cand e gata se pune untul peste sa se topeasca (nu pe foc) si se amesteca cu laptele praf, cacao si esenta. Se pune intr-o tava si se lasa o zi, doua sa se intareasca. Eu nu o pun la frigider.
Daca nu ma insel pe cutia de lapte praf Raraul e trecuta si reteta, cu alt lapte praf n-am incercat. Se gaseste la Billa. Mami o face de cand eram copii, acum o facem si eu si fratele meu, zicem noi ca ne iese mai buna si colegii nostri cred la fel.
Aaaaa, apropo de mancat cu lingura, am patit si eu o data ca m-am incapatanat sa pun mai mult sirop decat trebuie si nici nu aveam timp sa se inchege. Am adaugat cateva maini de nuca macinata si am facut bile

Lissa ma bucur ca totul e bine, am vazut poze cu Filip si tare mi-i drag. Iar pe Ana nu o pot uita de anul trecut cand canta colinde, al meu poate la anul viitor ca nici acum nu vrea.

Mergi la inceput

Si mai treci pe aici si scrii cate un mesaj ca sa ce?

In fine, hai s-o lasam balta, subscriu la ce ai spus la final - partea cu meseria de mama, care e foarte... challenging.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Seara buna.
Lissa sa-ti traiasca micul crestin.

Dark,ma bucur ca te mai citesc si ma bucur ca va merge bine..

Paula,felicitari finei.Am vazut pozele..Doamne ce mare si frumos s-a facut Marius.

Crisspy,ce ma bucur ca Andra e bine..pfff..

voiam sa mai scriu,dar ma cheama datoria..va pup cu drag.Noapte buna.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Buna,

Dark, ce simpatic este Mister, super istet Succes in tot ce faceti
Just, te pup, ma bucur mult ca ne scri, si asa cum am mai zis, ma bucur si mai tare ca in felul pe care l-ati ales ai reusit sa fii linistita si fata sa fie fericita, si sunt sigura ca o sa va fie mereu bine, pt ca esti o femeie puternica si o mama minunata
Ada, multumesc mult, tot racita, dar m-am intors la munca ce sa fac... maine merg sa o vad pe bebelina la eco, abia astept! Smecherutele tale ce mai fac? Cum mai e manuta Dariei?
Lissa, am vazut pozici, ai niste copii de vis Anusca o adevarata papusa, iar Filip este asa finut si frumos Ce scumpa e cu poezioara ei pt Mosul, este incredibil de desteapta
Paula , reteta de cioco o fac si eu, saptamana asta, dupa ce termin tortul prestez cioco

de steluta norocoasa Luca-Vlad si 29+ cu minunea mea roz

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

daca va vine sa credeti

dupa un weekend cu febra peste 39

tralala

is plina de bubite rosii

si nici lapte nu mai am

asa imi vine sa si sa !@#$%^_)(*&^%#!@#$%^&*)(*&^%!@#$%^

mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003

Mergi la inceput