Cum sa devii o sotie fericita

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Mie a inceput sa-mi para rau ca am scris pe aici.Vad ca fiecare a inteles ce a vrut/putut .
Deja au aparut niste critici si analize pe text ,de iti vine sa te ascunzi.Desi nu a scris niciuna dintre noi ca merge la streaptease si la beut cind e copchilu` cu mucii in barba si febra 42...
Am zis,mai bine taceam.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Citat:
Eu din ceea ce vad scris aici deduc ca este vorba de femei fericite, nu de sotii fericite.

Si care-i diferenta? Nu intreb la 'shto.

E simplu. O sotie sigur e femeie (in fine, nu discutam particularitati...), dar o femeie nu-i musai sa fie sotie.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus, condoleante.

Eu voiam sa stiu care e diferenta dintre o sotie fericita si o femeie fericita. Sunt alte criterii?

Sigur ca o sotie fericita e fericita si prin sotul sau, inteleg asta si o si aprob; o mama fericita e fericita si prin copilul sau, iar inteleg asta si o si aprob.

Ce voiam sa stiu e daca e vreo diferenta majora intre o femeie fericita si o sotie fericita. Din experienta mea (sunt, ca majoritatea femeilor, in 'campul muncii', am un sot si un copil), e important sa fii fericit(a) ca femeie respectiv barbat si asa calea e deschisa spre fericirea ca sot/sotie. Habar n-am daca se poate una fara alta.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:
Eu din ceea ce vad scris aici deduc ca este vorba de femei fericite, nu de sotii fericite.

Si care-i diferenta? Nu intreb la 'shto.

E simplu. O sotie sigur e femeie (in fine, nu discutam particularitati...), dar o femeie nu-i musai sa fie sotie.

Rufus, condoleante.

Eu voiam sa stiu care e diferenta dintre o sotie fericita si o femeie fericita. Sunt alte criterii?

Sigur ca o sotie fericita e fericita si prin sotul sau, inteleg asta si o si aprob; o mama fericita e fericita si prin copilul sau, iar inteleg asta si o si aprob.

Ce voiam sa stiu e daca e vreo diferenta majora intre o femeie fericita si o sotie fericita. Din experienta mea (sunt, ca majoritatea femeilor, in 'campul muncii', am un sot si un copil), e important sa fii fericit(a) ca femeie respectiv barbat si asa calea e deschisa spre fericirea ca sot/sotie. Habar n-am daca se poate una fara alta.

Da, cred ca sunt si alte criterii, chiar daca or fi si criterii comune.
De fapt, am subliniat anterior ca articolul marseaza pe timp cat mai putin petrecut intre soti, ceea ce mie nu-mi suna a casnicie. Nici nu m-am dus cu gandul (dar au facut-o altii) ce se alege de copii, aia incotro o iau, daca parintii nu se prea intalnesc.
Deci criteriile astea de fericire (pe care nu le contest de fel) cred ca se adreseaza femeilor libere, neimplicate in relatii serioase, iar alea nu sunt sotii.
Sper sa nu se inteleaga ca-mi tin legata nevasta cu lant acasa; insa ideea ca ar trebui sa petreaca cat mai putin timp cu mine ca sa fie fericita este in total dezacord cu ideea pe care si-o exprima constant, aceea ca doreste sa petrecem cat mai mult timp impreuna.
Si, dupa cum vad ca mai scriu fetele, nu razbate nici un dram de fericire din faptul ca sotii sunt cat mai absenti.
In alte criterii nu intru, ca mie asta mi-a sarit in ochi (dupa zicala "mai rarut ca-i mai dragut")

(Multumesc!)

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Eu spun doar atat: intr-o casnicie fiecare trebuie sa-si pastreze propria identitate.

Rufus,
Inainte de a deveni sotie am fost femeie, nu? Acum sunt si femeie si sotie. Daca barbata-miu doreste sa aiba o sotie fericita trebuie musai sa ma faca o femeie fericita.

Cat despre mine nu tind sa fiu o sotie fericita. Ci o femeie fericita.
Atributul ala de sotie e intr-un biblioraft.

Atat timp cat parteneriatul casatorie se bazeaza pe incredere restul vine de la sine.

Am avut anul asta o vacanta minunata. Dar, totusi, dupa am spus: "si eu cand plec in concediu?"

Am fost acu' vreo 4 ani la Paris. Am stat 7 zile si a fost superb. Cu trasee prestabilite de mine, muzee, parcuri, distractie, sculat la ora fixa, mers mult, Disneyland, paduri etc.
Anul asta mi-am propus sa merg singurica.
Pentru mine vacanta la Paris inseamna altceva.
Programul l-am facut pentru a satisface gusturile si dorintele lor.

Cel mai frumos concediu l-am petrecut in Grecia. Fara ei. Celcesforaie a stat acasa cu copila.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

Citat:

Da , e adevarat . Ceream parerea despre acel personaj . Care apropo inca il mai pastrez in ograda mea in acelasi fel . Ma folosesc la maxim si asta e !

Nu cred in iubirea aia nemuritoare si nu cred ca o sa cred vreodata . Daca la 24 nu cred atunci cand ?!
Nu zic ca nu se intampla sa-mi placa de cate o persoana , dar intotdeauna e persoana nepotrivita . Pt ca , ce-mi place mie nu-i de casa din cate mi-am dat seama pana acum .
Si ma axez mult pe fizic . Vreau sa fie frumos si nu las de la mine la capitolul fizic pt ca nu vreau sa detest un om .
Si nu caut frumusetea universala . Dar vreau sa-mi placa mie .
Iar ce-mi place...sunt niste curvari de prima clasa ( se dovedeste ulterior ) ..sau se mai intampla sa fie deja luati .
Si niciodata nu am intervenit in situatii de barbati luati !

Sotie pana la adanci batraneti nu ma vad . Nu stiu de ce...pur si simplu nu ma vad...
Imi doresc un copil - la un moment dat nu acum . Pe la 30 ani .

Dar inainte de toate sunt Dna doctor nu mama si nici sotie .
Asta e ..pt mine cariera si libertatea sunt prioritati.

"Monsters are real , ghost are real too. They live inside us , and sometimes , they win ."

...Dahri...

kiar am ris cu pofta! dahri, esti "indecent" de tinara.. seful meu imi spunea la virsta matusalemica de 27 de ani "domnisoara, vb la 30.. atunci femeia devine femeie"... si i am dat dreptate dupa 30. atita dreptata incit daca ar fi sa iau viata de la capat as cere ca viata mea sa inceapa dupa 33-35 si bineinteles MUSAI cu rufus

cit despre "mai rarutz ca i mai dragutz"... cred ca intr adevar depinde de firea viata fiecaruia si dinamica de cuplu
eu ca si alte fete de pe aici, mi am trait tineretea cu pofta (cu bune si rele) acum, ma bucur enorm sa imi am familia alaturi si nu pot concepe un concediu fara Ruf, fara copkii mai merge asaaa oleak, dar fara Ruuuf.....
sint fericita linga el ca femeie si sint onorata sa fiu sotie si mama.
asa ca ma pot considera mai tare decit femeile singure, independente: ele sint doar femei fericite, eu sint si femeie fericita si sotie fericita si mama fericita

ei da, imi place uneori sa ies cu prietenele cum si lui ii face bine sa iasa cu baietii... dar a merge in concedii separate este cu totul altceva

pupicei dolofanei

TORA,RUFUS si cele 3 minuni ale lor
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Tora bravo......subscriu si eu,in totalitate, la ce spui tu.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

n am decat o singura intrebare: de ce sa devii o sotie fericita? pai se pleaca de la premisa ca o sotie nu e fericita? sau cum vine asta?

o sa ma apuc sa citesc din urma, poate s-a lamurit deja prb......

_

Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Tora a spus f. bine.
nici eu nu-mi pot imagina un concediu fara sotul meu.
cum as putea sa ma simt mai bine cu o prietena decat cu el?
cu el nu pot face poze,nu pot merge in locuri interesante?

consider articolul total aberant. mai ales ultima fraza. auzi sa ai wild friends ...cu care sa bei si sa-ti birfesti sotul....
asta e chiar de tot!
aceste "sotii" nu se deosebesc de loc de femei necasatorite...la ce s-au mai casatorit daca tot vor sa fie departe de sotii lor?
si cum as putea sa am asa prietene?! cum as putea eu- "sotie fericita" sa-mi birfesc jumatatea mea?!

un e sa ai o cariera,sa ai hobbiuri,sa mergi la o cafea cu o prietena, sau la gym, sa mergi un weekend fara copii undeva...dar alta e sa te consideri fericita doar departe de sotul tau.
eu nu as putea sa ma hazardez la un concediu departe de copil ca numai la el mi-ar fi gindul...si numai concediu nu s-ar numi.

sunt casatorita de 12 ani.
am avut cateva perioade de 5-6 luni in care am stat in Romania doar cu copilul dar fara sotul meu,(a fost din neccesitate)...desi vorbeam zilnic pe net nimic din jurul meu nu avea farmec fara el.
ma simteam singura, simteam ca imi lipseste ceva.numaram zilele pana sa ne intilnim si sa fim impreuna. pt mine, departe de el a fost cumplit.
sotul meu e jumatatea mea,e prietenul meu, e in sufletul meu...

chiar daca am avut timp sa vb cu parintii, sa merg sa-mi vizitez prietene...sa ma plimb pe unde vroiam , cand vroiam...totul a fost fara sens. si cand am fost cu el nu ma retinea de la acestea.

acum stau acasa, imi lipseste sa am o cariera (doar daca ma gindesc la banii de pensie)...dar stiu ca daca as alege cariera mi-as sacrifica timpul pretios care il am cu copilul meu.sa-l stiu la extended daycare si sa il vad doar 2 ore pe zi, mai bine lipsa.

asta nu ma face sa fiu suparata sau sa ma simt singura, de fapt nici nu stiu cand trece timpul si nici nu ma astept din partea nimanui sa ma faca fericita.
pot sa fiu fericita si daca stau acasa si nu am cariera .
ma scol linistita, fac mancare linistita, imi duc copilul la scoala fara sa ma grabesc...imi place ritmul meu. am timp pt mine, sa citesc o carte, sa fac cupmaraturi de haine.
am timp sa stau linistita cu sotul meu la un pahar de vin pe balcon si privim in zare si ne facem tot felul de planuri, sa ne bucuram unul de altul.

am si cateva prietene cu care vorbesc, ies la plimbare, prin parc, chiar si la o cafea, sau la petreceri de copii...dar sunt doar prietene.

pentru mine asta inseamna fericire: sa fim sanatosi si sa fim impreuna.
eu ma consider o sotie fericita.Dumnezeu mi-a dat un sot minunat, el e jumatatea mea si tot ce am nevoie. el imi este alaturi la bine si la greu, el ma iubeste asa cum sunt si nu mi-as dori pe nimeni altcineva mai mult decat pe el.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Tora mi-a placut mult asta cu "indecent de tanara".
Cam asha am interpretat si eu postarea Dnei doctor...dar nu gaseam cuvinte sa ma exprim

In rest cum zici tu se potriveste si la mine...doar ca nu cu ruf...cu altu..al meu din dotare!

Planurile de relaxare/concediu.iesiri sunt mereu in 3 si asta ne incarca de energie mereu!
Lucrurile placute le facem impreuna intodeauna! Si cele neplacute, dar pe alea le uitam!

Insa recunosc ca as fi tare nefericita daca as zice: azi ies si eu la un suc cu colegii..si ar zice nu!
Deci cred ca articolul se refera la ingradire!
Nu fac concedii fara sot, dar pentru ca asha vreau eu (adica amandoi) nu pentru ca unu impune acest lucru!
Am "permisiunea" sa fac orice, ca si el de altfel.
Cu toate astea facem aproape totul impreuna si asta pentru ca ne face o deosebita placere sa fie asha!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

S-a indepartat discutia de la ideea initiala.

"Trei strategii au functionat pentru femeile intervievate. Cele mai fericite sotii au un scop in viata, pun pasiune la lucru sau in alte cauze in afara casei. Femeile care s-au bazat pe sotii lor sa le faca fericite au fost deseori suparate si se simteau singure. Cele mai fericite femei nu petrec foarte mult timp cu sotiii lor. Capitolul “Veri separate”( o carte pe care probabil autoarea a scris-o), este plina de sotii care petrec vacantele lor, verile lor, au control asupra vietilor lor. Cuplurile in care partenerii isi permit unul celuilalt sa creasca separat au sansele cele mai mari sa ramana impreuna.
In sfarsit, sotiile cele mai multumite de casatoriile lor au un grup de femei prietene cu care ies la o bautura, viziteaza locuri si la care se pot plange despre sotii lor.”

Nimeni nu a comentat ideea ca exista femei care considera ca este datoria barbatului sa le faca fericite. Barbatul este inamorat de ideea ca el este soarele in jurul caruia sotia se invirteste cu adoratie...dar cind orbita devine prea "strinsa", ghici ce se intimpla: SE SUFOCA...si e vina femeii ca nu l-a lasat sa respire.

Se exagereaza mult...eu cred ca articolul intentiona sa spuna ca este beneficial pentru o relatie sa existe un echilibru intre soti. Ca ambii parteneri sa se simta suficient de siguri pe ei sa isi poata impartasi o viata...o relatie armonioaaa nu una de dependenta.

Nici noi nu am facut vacante separate dare am plecat de multe ori doar citeva zile cu prietene pentru relaxare, pentru distractie (si nu am intrat in primul striptease de barbati in nici un caz)...nu inseamna ca nu imi iubesc familia.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput