Cum sa devii o sotie fericita

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

A fost bunica mea fericita ca a stat acasa sa aiba grija de casa si de sot? A fost pana la un moment dat...cred ca pana au plecat copiii de acasa. Cred ca ea ne-a influentat foarte mult pe noi, fetele din familie. Si am fost multe fete in familie, ca ea a avut 6 copii. Cand am facut 18 ani a insistat la parintii nostri sa ne luam permisele de conducere. Apoi a insistat sa mergem toate la facultate, sa mergem in excursii cu prietenii nostri nu numai cu parintii, sa avem multi prieteni, sa schimbam iubitii cand fac lucruri care nu ne plac. A fost avocatul nostru, al fetelor din familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Asa e cand ai copil. Exista un grup, bumps,babies and tots prague. Si sunt membri din diverse tari care stau in Praga temporar sau peranent. Ca sa iti dau un exemplu Finn are 2 prietene preferate, un din Koreea de sud si una din Australia, cu parinti originari din China si Vietnam. Alte prietene cu copii de varsta lui Finn sunt din Finlanda, Georgia, Rusia, Germania, Danemarca, Spania, Anglia, Elvetia. Astea sunt cele cu care ma vad mai des. Praga este un oras cosmopolit si sunt forte multi expati aici.

Finn Constantine 15.10.2009 si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Bettercy, foarte bine a facut bunica ta! Si eu am avut avocati de-astia - pe tata in primul rand si pe mine insami, in al doilea rand.

Si acum the feminist slogans (sorry, tre' sa le inghititi). Femeia trebuie sa aiba fix acelasi grad de independenta fata de casa si barbat precum barbatul fata de casa si sotia lui.

Nu-i nimic rau in a avea concedii separate, asa cum nu e nimic rau in a vrea concedii impreuna.

Rau e sa te simti atat de singur in interiorul casniciei incat sa fugi de-acasa cand si cum poti - chiar si in fata televizorului - si sa nu-i dai aluilalt posibilitatea de a face acelasi lucru.

Rau e sa fii dependent(a) material si emotional de un barbat/o femeie.

Rau e sa-ti imaginezi ca singurul domeniu de expertiza pentru femei e cresterea copiilor si sa-l dai afara pe barbat din camera copilului, 'ca oricum nu se pricepe, cine ma poate inlocui?'

Eu am plecat la sfarsitul verii o saptamana in alta tara, singura, la o conferinta, l-am lasat pe sotul meu cu fiul nostru si nu m-am dus nici la gigoloi si nici nu mi-am imaginat ca barbatu-mio o sa planteze pruncu' in bratele bunicii si-o sa se plimbe sub clar de luna cu vreo damzela.
Pentru mine a fost un concediu adevarat, am dormit bine, am ascultat oameni destepti, m-am dat si io desteapta, am mancat bunatati si m-am plimbat. Baietii s-au descurcat - mi se pare chiar ca le-a prins foarte bine timpul petrecut impreuna.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Eu din ceea ce vad scris aici deduc ca este vorba de femei fericite, nu de sotii fericite.

Si care-i diferenta? Nu intreb la 'shto.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Mihaelka, tu nu ai plecat in concediu. Ai fost la o conferinta. Nu se pune, imi pare rau. Concediu e cind iti iei picioarele la spinare si bikini la purtator si te carabanesti in Caraibe sau stiu eu unde, la ski in Austria, depinde, fiecare cu placerile lui. Nici macar weekendul in vizita la o prietena pe alte meleaguri nu intra la capitolul vacanta.

Parerea mea e ca articolul e o timpenie. O realitate extrema. Ce descriu ei acolo ca fiind femeia fericita e de fapt femeia singura cu partener ocazional mereu acelasi. Copiii unde sunt in tabloul asta, cine are grija de ei sau cind se fac? Si e foarte riscant sa te comporti asa. Fiindca la un moment dat prietenele wild isi vor gasi calmul familial, copiii, etc. Deci asta tine cit ai 20de ani, dar pe alea wild la 45 nu prea le mai vezi la fata prin cluburi sau daca sunt, sunt in majoritate patetice si li se spune cougars. Pe urma si sotul se va simti neglijat, neimplpinit si isi va gasi impplinirea altundeva. Garantat. Si copiii daca ii ai ...

Mergi la inceput

Cum, nu se pune nici daca l-am simtit ca pe un concediu:)?

Mai, eu cred ca vrea sa spuna articolul - nu reuseste pentru vorbeste pe lima pitipongeasca dar asta-i alta pereche de pantaloni - e ca nu trebuie sa stai bot in bot cu partenerul toata ziulica si nopticica.
Atata tot. Si, bineinteles, sa nu te bazezi pentru senzatia de implinire numai pe partener.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Mai, eu cred ca vrea sa spuna articolul - nu reuseste pentru vorbeste pe lima pitipongeasca dar asta-i alta pereche de pantaloni - e ca nu trebuie sa stai bot in bot cu partenerul toata ziulica si nopticica.
Atata tot. Si, bineinteles, sa nu te bazezi pentru senzatia de implinire numai pe partener.

Asa zic si eu,de aia am si scris cum am scris...Incepusem sa cred ca am inteles eu aiurea.Dar vad ca nu sunt singura,mi-am mai revenit.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Cred ca acesta e articolul original:
http://i56.tinypic.com/v60spg.jp

(sau bine, o fi asemanator, eu pe asta l-am gasit in Elle octombrie 2011).

Pentru mine e adevarat, am o relatie de 10 ani + cu o persoana aflata la cateva sute de km de mine Ne vedem des insa timpul asta separat face relatia sa fie mult mai buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Atata tot. Si, bineinteles, sa nu te bazezi pentru senzatia de implinire numai pe partener

Si eu tot asta am inteles . Si concediul pt mine nu inseamna doar sa-mi iau straitza in spinare si sa plec in Caraibe .
Poate merg la o conferinta , la un congres sau intr-un schimb de experienta in alta tara sau alt oras .
Sau pur si simplu imi iau intr-o zi o prietena si dam o fuga pana la munte ca asa vreau eu .

Nu trebuie sa-mi iau si barbatul si sa plecam in 3 daca eu am chef sa respir aer curat si sa stau cu prietena mea la o barfa in varf de munte sa ne facem poze , sa ne plimbam si sa fim doar noi de noi .

Articolul e f bun si daca s-ar si aplica mai des , nu cred ca ar mai exista atatea divorturi .

Iar reciproca e valabila . Daca partenerul vrea la meci in Barcelona sau vrea la sky cu 2 prieteni in Austria si eu nu stiu sa schiez si nici nu intentionez sa invat si nici nu mergem in grup mai mare , doar nu ma iau eu cu 3 barbati sa le stric mini vacanta.

Deci eu cred ca-i o chestie de incredere si de acordarea libertatii . Si nu se refera la libertatea de a insela ! Dar multi confunda asta !

Si nu , nu cred ca o libertate mai mare te tenteaza mai mult sa inseli . Cred ca din contra . Cand esti mai tentat de un lucru ? Cand il ai pe tava sau cand e sub semnul interzis ?!

"Monsters are real , ghost are real too. They live inside us , and sometimes , they win ."

...Dahri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

suna cam hilar articolul ala si indeamna mai ales la un mod de viata modern, poate e vorba de acele "casnicii deschise", in care fiecare e liber sa isi ia ce "ciocolata" doreste, de unde doreste, de la cine doreste

ideea asta despre cum sa devii o sotie fericita ascunde in dosul ei ipoteza ca, in general, sotiile n-ar fi fericite. Luat si mai in raspar enuntul, putem sa analizam conceptul de fericire, care de la om la om ati fi extrem sa surprinsi sa constatati ca are o cu totul alta conotatie, coloratie si incarcatura

pana la urma e vb doar de cum stie un om, indiferent de rolurile ce si le asuma, sa faca fata evenimentelor vietii cotidiene, vietii in general, de cum stie sa se adapteze optim la diverse situatii, sa opereze schimbari constructive la momentul oportun in viata, sa-si construiasca strategii, de inteligenta emotionala cu care este dotat....deci nu conteaza daca esti sotie, mama, sau presedintele unei tari, ci conteaza cum stii sa te descurci si sa faci fata astfel ca la finele zilei de exemplu, sa te simti implinit, multumit, cu stima de sine intacta, util celor dragi, semenilor etc.

daca la unele femei-sotii, ca despre asta vb aici, ca sa se simta ele multumite este necesar sa-si ia amant sau sa plece in vacante incitante doar cu prietenele sau singure, sa aiba iesiri in oras la chefuri cu amicele, atunci inseamna ca ala este modul lor de a-si satisface nevoile....nu este un model nici de urmat, nici de criticat, este doar o modalitate personala de a rezolva o problema

Mergi la inceput