Cum sa devii o sotie fericita
Citeam un articol astazi si m-am gandit sa-l pun la sectiunea asta pentru ca aici se dezbat cel mai mult cuplurile:
"There are three strategies that have worked the best with the women I interviewed. The happiest wives have a sense of purpose and passion in work and causes outside of the home. Wives who counted on a spouse for fulfillment and sustenance were often angry and lonely. And the happiest wives don't spend a whole lot of time with their husbands. My chapter called Separate Summers is filled with women who take their own vacations, take their own summers, take charge of their own lives. Couples who allow each other to grow separately are the ones with the best chance of growing together and staying together.
Finally, the wives with the highest marital satisfaction have a tight circle of wild women friends with whom to drink, travel and vent about their husbands"
Traducere aprox:
“Trei strategii au functionat pentru femeile intervievate. Cele mai fericite sotii au un scop in viata, pun pasiune la lucru sau in alte cauze in afara casei. Femeile care s-au bazat pe sotii lor sa le faca fericite au fost deseori suparate si se simteau singure. Cele mai fericite femei nu petrec foarte mult timp cu sotiii lor. Capitolul “Veri separate”( o carte pe care probabil autoarea a scris-o), este plina de sotii care petrec vacantele lor, verile lor, au control asupra vietilor lor. Cuplurile in care partenerii isi permit unul celuilalt sa creasca separat au sansele cele mai mari sa ramana impreuna.
In sfarsit, sotiile cele mai multumite de casatoriile lor au un grup de femei prietene cu care ies la o bautura, viziteaza locuri si la care se pot plange despre sotii lor.”
Nu este asta interesant?
Raspunsuri
J.D. spune:
Eu cred ca depinde de fiecare. Eu una n/s putea sa plec in vacanta fara sot. Nu mi s/ar parea vacanta. Noi facem destule lucruri separat dar ne si bazam pe celalalt. Sotul ma face fericita in diferite feluri cand eu nu ma gandesc la mine. In alta ordine de idei eu nu am decat cateva prietene femei si prefer sa nu petrec prea mult timp cu ele. Nu ma relaxeaza barfa si nici miorlaielile legate de soti. De baut nu beau, stripteas/ul masculin nu ma incanta. Prefer cativa prieteni de sex masculin cu care sa discut o ora despre fotbal, muzica, carti. Cand mi/am intalnit sotul i/m spus asa Happiness is in small things.
Finn Constantine 15.10.2009 si 9+
Matzaila_81 spune:
Cred ca adevarul e undeva la mijloc. Nici eu nu as putea sa plec in concediu fara sot, nu as fi fericita. Dar el mai are week-end-uri in care pleaca cu fratii lui cu motocicleta ( cam de doua ori intr-un an) iar eu am iesirile mele cu fetele, prietenele mele din liceu.
Se mai intampla ca sotii sa ramana la unul acasa intre ei cu copii si sa ne lase pe noi sa iesim la un film si invers.
Desi majoritatea momentelor le petrecem impreuna sau impreuna cu prietenii avem si momentele noastre separate cum avem si momentele noastre in care simtitm nevoia ca zile intregi sa nu vedem pe nimeni si sa stam doar unul cu celalalt.
Exista un echilibru.
+21
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bettercy Cele mai fericite femei nu petrec foarte mult timp cu sotiii lor. Capitolul “Veri separate”( o carte pe care probabil autoarea a scris-o), este plina de sotii care petrec vacantele lor, verile lor, au control asupra vietilor lor. Cuplurile in care partenerii isi permit unul celuilalt sa creasca separat au sansele cele mai mari sa ramana impreuna. |
Eu din ceea ce vad scris aici deduc ca este vorba de femei fericite, nu de sotii fericite. Da, sunt cupluri care isi traiesc vietile separat, sunt perfect adaptati, cred ca sunt fericiti. Sunt un cuplu? Poate...
Adica da, poate au sansele sa ramana impreuna...dar impreuna la ce?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Dahriana spune:
Superb articol ! Asta e si ideea mea despre o casatorie fericita !
Conditiile mele o sa fie de genul acesta cand o sa ma casatoresc : timp pt mine , din cand in cand o vacanta fara el , timp cu prietene .
Nu vreau ca o casatorie sa-mi schimbe felul de a fi si nici felul in care traiesc acum .
Cred ca asta e motivul majoritatii divorturilor . Oamenii incep sa se inchida intr-o cetate dupa ce s-au casatorit si isi schimba obiceiurile.
Inafara inselatului , vreau sa-mi permit orice.
Sa plec singura intr-o vacanta , sa ies cu prietene si sa ma distrez .
Daca te casatoresti nu devii un tot decat in fata bisericii . Lumea confunda asta si traieste prin partener .
J.D. spune:
Atunci imi pare bine ca nu m/am casatorit la biserica. Iar socotelile dinainte de casatorie nu se potrivesc cu cele de dupa. Este normal ca fiecare sa aiba timp exclusiv la dispozitie pentru activitati separate dar sa nu exageram. Aici, cele mai multe cupluri care divorteaza sunt cele libere, care petrec vacante separat, etc. Evitati generalizarile.
Finn Constantine 15.10.2009 si 9+
Dahriana spune:
J.D. eu tin sa te contrazic . Cele mai multe cupluri sunt cele care cred ca viata fara celalalt nu mai exista.
Si asta se intampla pe principiul : Unul iubeste si celalalt se lasa iubit !
Eu sunt pro libertate .
Eu daca nu as fi libera as innebuni .
La mine e : lasa-ma libera daca vrei sa raman langa tine.
Si ideea cuplului asa cum e perceputa la noi in tara..e total gresita . De aceea la noi se divorteaza pe rupte~!
Ioana_Pos spune:
O intrebare de logistica: copilul/ii cu cine fac concediile? Cu tatal? Nu merita si el sa fie tanar si nelinistit?
Ioana_Pos spune:
Citat: |
Adica da, poate au sansele sa ramana impreuna...dar impreuna la ce? |
Friends with benefits? Cam asa imi suna mie, foarte maritata si cu concedii comune la activ, prezentarea din articolul de mai sus. Clar ca sunt influentata de deciziile pe care le-am luat dar am senzatia ca in cuplurile descrise in articol cantitatea de responsabilitate si implicare e cam... categoria
Bettercy spune:
Eu sunt vinovata. Ador sa ma duc in vacanta in Romania fara sotul meu. De ce? Pt ca vreau timpul ala doar pentru mine si pentru parintii si surorile mele. Vreau sa stau la taclale cu surorile mele s cu mama pana la 5 dimineata(fratelui meu nu-i plac taclale noastre. El e barbat, nu se pune) Vreau sa vorbim despre amintiri din copilarie si lucruri despre care sotul meu nu intelege nimic si nu vreau sa stea ore intrei langa mine din politete. Vreau sa nu fac nimic, sa nu ma ingrijorez de programul sotului meu in Romania...vreau doar sa-mi umplu inima cu familia mea.
Ies cu prietenele si iubesc si timpul asta cu prietenele mele. Nici nu vorbim despre soti dar vorbim despre lucruri in care sotii/prietenii nostri nu ar fi interesati. De ce sa-i obligam sa asculte la lucruri fara valoare pentru ei?
Il iubesc pe cel care imi accepta independenta si care este independent la randul lui. N-o sa-l conving sa ma iubeasca mai mult daca stau 8 ore langa el in fiecare zi. Nici pe mama n-o suport mai mult de o saptamana pe langa minesi o ador. Relatia cu sotul meu nu este influentata de o vizita cu familia din Romania o data la doi ani sau ca ma vad cu prietenele o data la doua saptamani.Cred din tot sufletul ca avem nevoie de lumea noastra in care sa ne simtim confortabil. Si sotii fac parte din lumea noastra, sunt probabil cea mai importanta parte din viata noastra. Dar lumea noastra este mai mare decat una bucata sot. : ) )