Sanatatea sta in condimente si mirodenii

Sanatatea sta in condimente si mirodenii | Autor: Anda08

Link direct la acest mesaj

Condimentele inseamna mai mult decat a gati alimentele cu gust minunat. Studii recente arata ca, condimentele pot promova sanatatea si bunastarea printr-o serie de actiuni care au efect anti-imbatranire si inhibare a bolilor degenerative. Dieta vegetariana atat de des asociata cu starea buna de sanatate si lipsa bolilor se bazeaza foarte mult pe utilizarea de condimente.

Aflati in continuare ce www.supereva.ro/info.asp?id=3393" target="_blank">beneficii aduc sanatatii condimentele si mirodeniile

Mie personal imi place sa folosesc in mancare chimenul turcesc (nu secarica), ghimbirul si oregano ! Voi ce folositi?



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Foarte nimerit articolul asta pentru mine. Multam .

Rozmarin, cu cartofi, miel si frigarui
Busuioc - cu tot ce contine rosii
Cimbru - in special cu porc
Tarhon - la ciorba de vita
Chimen, scortisoara, menta, salvie dar mai rar
Nucsoara si ienibahar la tocaturi

Nu stiu daca sunt cele mai inspirate combinatii de gust dar experimentam.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Preferatele mele:
-ierburi de Provence- la friptura de pui
-sfandoc-la varza
-curry (de diverse feluri)
-piper
-paprika
-oregano
-cimbru

Desigur, multe altele, unele deja enumerate

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus


-curry (de diverse feluri)




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu pun asa:
- chimen si coriandru pudra - in orice mancare de legume
- nucsoara, boia iute/chili - in mancarurile cu carne si/sau cartofi
- sofran - in mancaruri cu legume
- oregano, busuioc - in mancarurile cu (sos de) rosii
- ghimbir, cimbru - in salate


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

uite acum am intrat sa citesc subiectul . multumesc

eu am tendinta de a pune combinatii de condimente asa cum imi plac mie . cu ocazia asta vad cum se face corect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

scurt articolul , dar bun .

folosesc mult curry peste orice tocana - asa ii place sotului meu - , folosesc oregano la salate si peste friptura de pui / porc la cuptor - ii da o aroma super , folosesc rasnita de piper mixt peste orice - mai putin desert , se intelege asta - folosesc cimbru peste cartofi natur sau cu usturoi , la cuptor / innabusiti . scortisoara in toate tartele - in special cele cu mere - palcinte , etc .

cam atat folosesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Sunt un fan al busuiocului, curry-ului si ienibaharului (la fripturi), dar si al muskat-nuss -ului (am uitat complet cum se numeste in romana ).
Si tot ca si condiment, suntem inraiti consumatori de usturoi!
Cea mai buna prajitura-i usturoiul, parerea mea



Mergi la inceput