Sanatatea sta in condimente si mirodenii
Condimentele inseamna mai mult decat a gati alimentele cu gust minunat. Studii recente arata ca, condimentele pot promova sanatatea si bunastarea printr-o serie de actiuni care au efect anti-imbatranire si inhibare a bolilor degenerative. Dieta vegetariana atat de des asociata cu starea buna de sanatate si lipsa bolilor se bazeaza foarte mult pe utilizarea de condimente.
Aflati in continuare ce www.supereva.ro/info.asp?id=3393" target="_blank">beneficii aduc sanatatii condimentele si mirodeniile
Mie personal imi place sa folosesc in mancare chimenul turcesc (nu secarica), ghimbirul si oregano ! Voi ce folositi?
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Raspunsuri
Ioana_Pos spune:
Foarte nimerit articolul asta pentru mine. Multam .
Rozmarin, cu cartofi, miel si frigarui
Busuioc - cu tot ce contine rosii
Cimbru - in special cu porc
Tarhon - la ciorba de vita
Chimen, scortisoara, menta, salvie dar mai rar
Nucsoara si ienibahar la tocaturi
Nu stiu daca sunt cele mai inspirate combinatii de gust dar experimentam.
Rufus spune:
Preferatele mele:
-ierburi de Provence- la friptura de pui
-sfandoc-la varza
-curry (de diverse feluri)
-piper
-paprika
-oregano
-cimbru
Desigur, multe altele, unele deja enumerate
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
diana_jors spune:
Eu pun asa:
- chimen si coriandru pudra - in orice mancare de legume
- nucsoara, boia iute/chili - in mancarurile cu carne si/sau cartofi
- sofran - in mancaruri cu legume
- oregano, busuioc - in mancarurile cu (sos de) rosii
- ghimbir, cimbru - in salate
gabriela_tutuianu spune:
uite acum am intrat sa citesc subiectul . multumesc
eu am tendinta de a pune combinatii de condimente asa cum imi plac mie . cu ocazia asta vad cum se face corect
gabriela_tutuianu spune:
scurt articolul , dar bun .
folosesc mult curry peste orice tocana - asa ii place sotului meu - , folosesc oregano la salate si peste friptura de pui / porc la cuptor - ii da o aroma super , folosesc rasnita de piper mixt peste orice - mai putin desert , se intelege asta - folosesc cimbru peste cartofi natur sau cu usturoi , la cuptor / innabusiti . scortisoara in toate tartele - in special cele cu mere - palcinte , etc .
cam atat folosesc
danat spune:
Sunt un fan al busuiocului, curry-ului si ienibaharului (la fripturi), dar si al muskat-nuss -ului (am uitat complet cum se numeste in romana ).
Si tot ca si condiment, suntem inraiti consumatori de usturoi!
Cea mai buna prajitura-i usturoiul, parerea mea