Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(80)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

Dovlecei gratinati (11-12luni)

250g carne vitel, 2 dovlecei (500g), 2 cepe, 200g cascaval, un galbenus, o ceasca orez fiert, patrunjel

carnea de vita se trece prin masina de tocat, dovleceii se curata de coaja si se taie in doua pe lungime, se curata semintele si se presara deasupra putina sare, ceapa se curata, se toaca marunt si se amesteca cu carnea tocata si cu orezul fiert. dovleceii se umplu cu ca aceasta compozitie
deasupra se toarna cascaval ras, amestecat cu galbenus de ou
se coc la foc potrivit in cupotoru incins inainte, aprox 40-45min
cand se serv, se presara deasupra patrunjel proaspat

truc: in loc de vitel, se poate folosi carne de curcan sau pui. pe langa patrunjel se pot adauga frunze de menta tocate fin

Mergi la inceput

Cosulete de rosii cu peste (peste 9 luni)

2 rosii marisoare, 100g peste slab, fara oase, o jumatate de ceapa, o lingura cu varf de orez, o lingura ulei masline, o lingura smantana slaba, patrunjel

ceapa se curatasi se toac ff fin. apoi se stoarce bine, pt a se obtine o lingura de zeama
pestele se spala si se pune la fier in apa, se adauga si orezul
intre timp, rosiile se spala, usuca, li se taie un capacel si li se scoate miezul
odata fiert, pestele se curata de coaja, se alege de eventualele oase si se toaca ff fin.
se amesteca apoi cu zeama de ceapa, cu orezul fiert si patrunjel
rosiile se umplu cu aceasta compozitie
se face un topping din miezul rosiilor pasat la blender, cu o lingura de smantana si una de ulei de masline. rosiile umplute se aseaza intrun vas termorezistent si se toarna peste ele sosul de mai sus. se dau la cuptor aprox 15 min

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dedicut spune:

Mama , dar ce cantitati pe la retetele astea, 250 gr carne de vitel?!
Pai in cat timp mananca el atata carne, intr-o luna poate!

Suna bine retetele pentru cine mananca. Noi ne-am intors la borcanase de 4 luni, nu stiu ce sa mai fac. Si din astea doar cateva lingurite. Am inceput sa-i dau si fier, pai carne nu, azi nici galbenus, ce se alege din el, un pufos care mananca cereale....

La mine inca nu a ajuns coletul, poate maine.

Bravo puilor mici care fac progrese, e lucru mare sa se ridice singuri in piciorute sau sa mearga de-a busilea!

Copilul meu este atat de frumos...Cum strange-n pumni radacini lungi si coapte de-asteptare.
Alexandru Stefan 18.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mayane spune:

Bebelu, n-ai curaj sa le postezi pe blog?
Oricine poate posta pe blog. E asociat cu contul 1 de gmail - aceeasi parola. Si nu-i mai greu decat postatul pe forum.
Las' ca prindeti voi curaj

"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"

"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."

Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mayane spune:

S-a bagat cineva sa faca capitol?

"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"

"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."

Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missmj spune:

am pus si eu o reteta pe blog..chiar e simplu !

vazut edu de simo si darius de mayane pe fb super super super ! darius dansator si cantaret....edu cu mama mama , te toooooooopesti !

Mergi la inceput

am facut pipi la olita!!!!

mayane promit ca data viitoare cand am timp, imi fac curaj si intru sa vad cum e

noi plecam la fini. asa ca ne auzim mai pe seara sau amine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_night spune:

Buna seara si de la noi!
Multumim mult pentru poze, a fost foarte placut aseara!

Anca, mamica fericita a Dianei Maria (02 ian 2011)

Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)

Mergi la inceput

Si la multi ani buburuzelor care mai adauga cate o luna azi!

Mergi la inceput

Fac eu capitol nou...

Mergi la inceput