Scolari de Iulie - August 2004 * 81
Raspunsuri - Pagina 14
szivarvany spune:
lasa-l pe el
acum ce sa zic Kim, mie personal nu mi se par asa oribile toate astea insa tu stii mai bine si cum se vede, LUCA NU e singurul care face ceva - vezi in vestiar
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
mitzura spune:
Buna,
Ema, e foarte ciudat ce se intampla, izbucniri atat de violente, asa, dintr-o data. S-a intamplat ceva acum o saptamana care ar fi putut declansa asta? Eu cred ca exteriorizeaza prin violenta ceva ce nu poate exprima altfel. Poate are dificultati la scoala, poate il copleseste ceva,... Oricum, fetele ti-au dat idei bune, sa incerci sa discuti cu el, sa nu ripostezi tot violent, sa incerci sa previi izbucnirea distragandu-i atentia prin ceva. In final daca nu se rezolva, merita cerut ajutorul cuiva mai specializat.
Mai, citesc si ma minunez ce multe randuri au copiii vostri de facut. Tudor are intotdeauna trei randuri la romana din ce au facut la scoala si uneori pe langa asta mai are de rezolvat cate o fisa. In caietul special abia acum au inceput sa faca, azi a prima zi, dar nu sunt tot randuri de semne, ci exercitii gen coloreaza obiectele mari/groase/apropiate/etc. pana acum, pe langa cele trei randuri de la romana au lucrat numai pe fise (au o mapa cu fise puse separat pe fiecare disciplina). Ei inca nu au inceput cu stiloul, scriu la toate disciplinele doar cu creionul si din semestrul II vor incepe cu stiloul.
La randuri se plictiseste si el, avem aceeasi provocare, sa faca un rand pana la capat fara sa se opreasca tot la a doua liniuta.
Una peste alta, sunt multumita, coopereaza, lucreaza destul de serios avand in vedere ca e la inceput. Am si eu grija sa-l laud si sa-l recompensez cand e cazul. Nu mai am in schimb nici un feedback de la invatatoare, pentru ca n-am mai avut timp sa merg pe la scoala. M-am gandit ca atata timp cat nu imi transmite nimic rau, e ok .
Noi am reinstituit sistemul cu buline rosii si negre acasa (si cu recompensele care nu se mai dau oricum, ci pe buline), nu neaparat pentru lectii, desi ne prinde bine si la asta, cat pentru obiceiuri proaste (la amandoi) de care nu ne mai puteam dezbara, gen lasat hainele/papucii pe jos pe unde apuca.
alice2004 spune:
Kim, chiar asa, de ce nu il lasi pe tati sa mearga la sedinta ? La noi mereu Florin este cel care se ducea, chiar insista sa mearga el, ca io-s mai cu bun simt si mai moale !!
Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"
www.youtube.com/watch?v=DybPQjeBQF0" target="_blank">By an ion
carmenp spune:
ema, n-am ce sa-ti zic mai mult decit ce au zis fetele. incearca sa faci fata situatiei fara pastile, incearca sa-ti pastrezi calmul si sa nu te lasi doborita doar de la atit. e o faza, tu stii ce-ai crescut, in mod sigur este ceva in capsorul lui de se comporta asa de o saptamina incoace. hai capul sus
amironeanu spune:
Salut!
Se vede ca toate sunteti niste mamici extraordinare, care isi doresc tot binele din lume pentru copii lor. Cred ca veti. trece peste toate incercarile! Noi avem noroc, nasa Stefaniei este psiholog, pe mine ma ajuta foarte mult discutiile cu ra, ea ne si cunoaste pe toti destul de bine si stie cum sa ne ia. In urma discutiilor cu. ea am shimbat invatatoarea Stefaniei, initial alesesem o invatatoare mai blanda, dar acum imi dau seama ca am. facut bine ca am ales o invatatoare care nu le permite copiilor sa devina prea familiari cu ea. Ca chestie distractiva, Stefi are momente cand ridica doua degetele cand vrea sa-mi spuna ceva si eu vorbesc cu altcineva, ea care vorbea nonstop.
Noi la mate mergem foarte bine, in schimb la scris avem doar bine. Trebuie neaparat sa lucram si acasa. Stefi are un caiet auxiliar, pe fiecare pagina este cite un semn, vreo8-10 randuri si numai acolo lucreaza. Ce face la scoala si la afterschool si atit. Vedem in weekend cum ne organizam.
Am vorbit cu invatatoarea de vaccin (rapelul de 7 ani la ROR). Deocamdata doar ne exprimam optiunea daca vrem sau nu si nu se stie cand se face, depinde cand trimite. ministerul dozele. L-am laudat pe Matei ca am fost la vaccinul de patru ani si nici pas nu a spus? Acum a inceput si Stefi sa negocieze ce primeste daca e curajoasa la vaccin.
Sa aveti o zi buna!
polux spune:
Ema, ceva il supara pe Ricu de reactioneaza asa, poate sa fie ceva ce constientizeaza, sau poate sa fie ceva involuntar. Ai procedat bine ca nu l-ai certat...dar incearca sa il "tragi" de limba, sa vezi ce il supara...poate ceva acasa, sau poate la scoala...este un motiv declansator. Pupam dulce.
Noi suntem bine, Adela fericita cand merge la scoala. Dar, sunt un pic suparata pe ea ca nu mai vrea sa mearga la inot. E drept ca era inot echipe, deci de performanta...si era destul de greu...dar avea talent. Asta este...
In schimb ma uimeste cat de repede prinde lucrurile...de exemplu azi am vrut sa o testez si i-am dat 96 x 5...si desi nu stie despre inmultire prea mult...mi-a spus raspunsul in 10 secunde. Spune ca a adunat 90 de 5 ori si 6 de 5 ori, si ia dat rezultatul(stia ca 2x3 este 2+2+2)Ar fi si mai si daca ar fi mai atenta. De exemplu zi a venit cu test de 35/36 + 4 puncte extra...dar acel punct pe care l-a pierdut era la cea mai usoara problema. Deci face lucrurile grele si nu e atenta la cele foarte usoare. Ca sunt prea usoare cica...
gata v-am facut capul calendar.
A si o perla proaspeta...
"Mami am o bubita la sub brat...e de la respiratie"....uf uf, greu cu romana asta...respiratie...transpiratie.
roxanaz spune:
buna dimineata
Kim, lasa-l pe S la sedinta!! si tu vii cu mine la o cafea
Ema, si eu banui ceva ce il deranjeaza pe Ric si asta e modul de refulare. sa stii ca si Patrick are acelasi comportament, adica dupa criza e lapte si miere, ii pare rau, regreta, etc. mergeti la psiholog - trebuie sa fie bine!
Patrik incepe de azi engleza, asa ca vor avea 5 ore. abia astept sa vad ce fac.
o zi buna va doresc!
szivarvany spune:
Buna dimineata.
Wow, ce tare e Adela Lasa Liliana, daca face alta miscare n o fi chiar bai inotul, poate ii revine cheful dupa o scurta pauza
Ema, cum sunteti azi ?
Si Patrick al Nicoletei de l stiti de la Busteni la fel face crize, nervi, privit diavolesc apoi calmat ca mielu si iubaret.
Oare sunt feet care fac asta ? Ma refr la partea cu mielu`iubaret, ca Giuli dupa nervisi suparat doar adauga acuma sunt suparata si gata si mi intoarce curu`
Kim, suna bine invitatia Roxanei
Noi stem bine. Azi merg sa vb cu profu de chitara
_
cristalina spune:
Neata,
Ema e cmplicat... nu prea imi dau seama cum e mai bine.
Olivia, eu as recomanda ca la sedinta sa mearga cel mai calm dintre voi doi...
Parerea mea e ca Luca vrea sa isi distreze colegii, sa se imprieteneasca cu ei, poate are talent de actor (caz in care ii doresc o cariera stralucita) ...dar nu mi se pare ca sare asa de tare calul. (dupa cum ziceam, parerea mea probabil subiectiva, influentata de faptul ca Maria e la fel )
Liliana, super tare Adela!
Andrea, bravo...ce mult mi-ar place sa faca si a mea asa!
Felicitari lui Matei cel curajos!
Daria, succese cu profu'! :))
Mitzu', eu voiam sa introduc sistemul bulinelor de mult...Nu mi-a iesit, le-au gasit si m-am trezit cu buline albastre si rosii prin toata casa...Cert e ca mai apar din cand in cand iar eu habar nu am unde le-au pus
Roxana, succese la engleza!
Azi ma nerfai de dimineata, dar imi trece...O zi excelenta sa avem!
szivarvany spune:
Kim, cum fu azi ?
Ema, la voi ?
mai am un pic si chiulesc, apoi revin la munci.
maine iar chiulesc, la naiba de drum, mergem sa vedem voleiul din cadrul scolii
*scuzati analfabetismele, tastatura mea da rateuri tot mai mari
_